Tedbirler meyvesini veriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tedbirler meyvesini veriyor
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulunda Kovid-19 tedbirleri ve yapılan denetimler ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Alınan tedbirlerin vaka sayılarını düşürdüğü tespit edildi.

Vali Hamza Aydoğdu;  virüsle mücadelenin süreceğini belirterek “20-26 Mart tarihleri arasını kapsayan verilerin incelendiğinde haftalık vaka sayılarında (100 binde) 81 ilde artış görülüyor. 6 ilde vaka sayısı % 100'ün üstünde olurken diğer illerde ise Aksaray hariç artış oranı yüzde 10 ve üzerinde meydana geldiğini görüyoruz. Şehir olarak bu noktada neler yaptık. Kovid-19 tedbirleri kararlarına il bazında ilave önlemler aldık” dedi.

“Artış Hızı Kontrol Altına Alınmaya Başlandı”

“Denetimleri her gün pazar yerleri, meydanlar alışveriş merkezleri ve vatandaşın yoğunluk oluşturduğu cadde ve kent merkezinde yaparak ilave önlemler aldık” diyen Aydoğdu “STK yöneticileri, mahalle ve köy muhtarlarımızla, din görevlilerimiz, öğretmenlerimiz, okul müdürlerimiz, AVM, banka müdürleri ve apartman yöneticilerimizle mutat toplantılar gerçekleştirerek salgınla topyekûn mücadelenin önemini ve ciddiyetini anlattık. Bu noktada salgının yayılım hızını düşürmek, vatandaşlarımızın sağlığını korumak için tedbirleri etkin şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Açıklanan verileri değerlendirdiğimizde İçişleri Bakanlığımızca alınan tedbirler yine İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan ilave tedbir kararları ile salgının Aksaray'daki artış hızını kontrol altına almaya başlıyoruz. 7.4'lük vaka artış hızı ile en az vaka artışı olan il olarak bu mücadelede doğru yolda ilerlediğimiz görüyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlılığı ve farkındalığı bu noktada bize güç veriyor”  ifadelerini kullandı.

“Birlikte Başaracağız”

‘Hep birlikte başaracağız’ diyen Vali Aydoğdu; “Esnafımızın, vatandaşımızın, öğrencilerimizin özelde Şehr-i Süleha Aksaray’ımızın genelde tüm Türkiye’nin aydınlık günlere çıkması için salgın tedbirlerine uyacağız. Tedbirlerin olumlu sonuçlarını görüyoruz. Bu noktada halkımızın ve esnafımızın duyarlılığı çok önemli. Sabırlı ve özenli olmaya; maske, mesafe ve hijyen kurallarına daha dikkat ederek inşallah başaracak, hep birlikte kazanacağız” diye konuştu. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sinemalar 12 Mayıs’a kadar kapalıÖnceki Haber

Sinemalar 12 Mayıs’a kadar kapalı

Tarım İşletmeleri Genel MüdürlüğüSonraki Haber

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar