Telaş Yok! 2020 Yılına Kadar Geçerli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Telaş Yok! 2020 Yılına Kadar Geçerli
<p>2017 yılıyla birlikte y&uuml;r&uuml;rl&uuml;ğe giren d&uuml;zenlemelerin ardından, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ehliyet yenileme işlemi s&uuml;r&uuml;yor.</p>

Aksaray Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, Aksaray genelinde sürücü belgesi bulunan kişi sayısı 128 bin, motorlu araç sayısı ise 125 Bin 939’a ulaştı.

Aksaray’da büyük oranda randevu alarak sürücü belgesi değiştirme işlemlerini gerçekleştirenlerin yanı sıra henüz ehliyetlerini değiştirmeyenler ise yenileme süresinin biteceği tarihi sorguluyor.

 Ehliyet yenileme işlemini henüz gerçekleştirmemiş olan vatandaşların, eski ehliyetler konusunda acele etmelerini gerektiren bir durum bulunmuyor.

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle ehliyetlerini hala yenilemeyenler, 2020'nin sonuna kadar süreniz var. Eski mevcut sürücü belgeleri 31.12.2020 yılına kadar geçerli.

2020 yılı sonuna dek ehliyetinizi mevcut haliyle kullanabilir ya da başvuru yaparak yenileyebilirsiniz.

Yeni Cipli Ehliyete Geçmek İçin Randevu Alın

Ehliyeti yenilemek için  yine yeni kimlik kartında olduğu gibi bir süreç izleniyor. Yani 'randevu.nvi.gov.tr' internet adresi üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu alınıyor. Başvuru için eski sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, 15 liralık değişim bedelinin bankaya yatırıldığına dair makbuz, 1 biyometrik fotoğraf, kan grubunu belirtir belge ve en önemlisi de 'sürücü olur' yazan raporu gerekiyor. Sağlık raporu bakanlığa bağlı sağlık kurumlarından ve bakanlık ile anlaşmalı özel kurumlardan alınabilir. Yabancı sürücü belgelerinin değişiminde ise sürücü belgesinin aslı, renkli fotokopisi, noter veya konsolosluk onaylı resmi Türkçe çevirili belgeler, öğrenim belgesinin aslı bulundurulması gerekiyor. 

İptal Edilen Ehliyetler İçin

Ehliyeti iptal edilen ilgili kişilerin yeniden sürücü belgesi almak için sürücü kursuna başvurması gerekiyor. Sürücü olabilir psiko-teknik raporu ile yeniden sürücü kursuna başvuran kişiler sınavlarda başarı gösterirlerse yeniden ehliyet sahibi olabiliyor. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Takımın Gol Yükünü Enes İle Hakan ÇekiyorÖnceki Haber

Takımın Gol Yükünü Enes İle Hakan Çekiyo...

Kültür Harcamalarının Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya Oranı Yüzde 1,5 OlduSonraki Haber

Kültür Harcamalarının Gayri Safi Yurtiçi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar