Tescilli Aksaray Tahinlisi Gurbet Yolunda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tescilli Aksaray Tahinlisi Gurbet Yolunda
Aksaray’ın simge lezzetlerinden Aksaray Tahinlisi Türk Patent ve Marka Kurumu Tarafından 2021 yılında Coğrafi İşaret Belgesi alarak tescillendikten sonra, çevre illerden ve yurtdışından talep almaya başladı.

Aksaray’ın favori lezzetlerinden Aksaray tahinlisine artan talep üreticileri sevindirdi. Coğrafi işaret belgesi almasının ardından lezzetiyle adını duyuran Aksaray tahinlisinin üretiminin erken saatlerde başladığını ve talebin artmasıyla satışların da arttığını dile getiren tahinli pide Ustası Ali Osman Bozdağ iftara kadar her saatte üretim ve satışın sürdüğünü dile getirdi. Aksaraylıların vazgeçilmez lezzeti tahinlinin hamurunda buğday unu, kepekli buğday unu, su, toz şeker, kuru maya, tereyağı kullanıldığını belirten Bozdağ sahurda tüketildiğinde uzun süre tokluk sağladığını vurguladı. Aksaray tahinlisine yurtdışından da talep olduğunu ifade eden Bozdağ özel paketlerde yurt dışına gönderildiğini ifade etti.

"Gurbetçiler Yurtdışında Tanıttı"

Özel olarak fırından talep edildiğini hatırlatan Tahinli pide ustası Ali Osman Bozdağ “Coğrafi işaret belgesine sahip olan Aksaray Tahinlisi sadece şehrimizin değil özellikle bölgemizin ve tüm Türkiye’nin lezzetleri arasında yer almaktadır. Aksaray tahinlisine yurtdışından birçok ülkeden talep geliyor. Özellikle yurtdışında yaşayan gurbetçilerimiz hasret gidermek için buradan tahinli siparişi veriyor. Aksaray tahinlisine yurtdışından birçok ülkeden talep geliyor. Gurbetçilerimizin sayesinde tahinlimiz yurtdışındaki yabancı vatandaşlar tarafından da tüketiliyor” diye konuştu.

“Sadesine İlgi Büyük”

Birçok çeşide sahip Aksaray’ın tescilli lezzeti tahinlinin en çok sade olanının tercih edildiğini söyleyen Bozdağ “Sabahın erken saatlerinde başladığımız tahinliyi iftar saatine kadar üretmeye devam ediyoruz. Sahurda sıklıkla tüketilen tahinlimiz gün boyunca susuz ve tok hissiyatı veriyor. Bunun sayesinde de vatandaşlarımız tahinliyi daha çok tercih ediyor. Tahinliyi 3 farklı çeşitte üretiyoruz; sade, cevizli, şekerli ve isteyene de şeker ile cevizli karışık yapıyoruz. Genelde sahurda tüketildiği için vatandaşlarımız sadeyi daha çok tercih ediyor” ifadelerini kullandı. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Paris Zirvede İstanbul 20. SıradaÖnceki Haber

Paris Zirvede İstanbul 20. Sırada

THY Genel Müdürü Ekşi'den 'Uçakta Maske' AçıklamasıSonraki Haber

THY Genel Müdürü Ekşi'den 'Uçakta Maske'...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar