TOKİ Aksaray'da Arazi Ve İş Satışına Çıkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TOKİ Aksaray'da Arazi Ve İş Satışına Çıkıyor
TOKİ Aksaray arsaları nerede, Aksaray’da kaç arsa ve kaç ş yer satışa çıktı, TOKİ Aksaray’da arsa ve ş yer satışa çıkan ilçeler hangileri, başvuru şartları neler, ödemeler nasıl yapılacak? Çevre, Şehircik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ eliyle Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesin hayata geçirdi. 14 Eylül’de başlayan konut başvuruları devam ederken, 10 Ekim 2022 itibariyle de arsa ve iş yeri için başvurular başladı.

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasında Aksaray ’da 10 bin arsa, 270 de iş yeri satışa çıkardı. Pek, bu arsa ve ş yerler hangi ilçelerde, başvuru nasıl yapılacak, iş yerler ne zaman teslim edilecek, evler nasıl yapılacak, demeler nasıl olacak?

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ eliyle yapılacak, İlk Evim İlk İşyerim projesinin sosyal konut ayağından sonra İlk Evim Arsa ve İlk İş Yerim kampanyalarının ayrıntılarını duyurdu. Buna göre; 29 ilde 1 milyon konut arsası satışa sunuldu. İlk İş Yerim kampanyasında ilk etapta satışa sunulan ş yer sayısı se 10 bin. Pek; İlk Evim Arsa ve İlk İş Yerim projesinde arsaya evler nasıl yapılacak, sosyal konut için başvuran, arsaya da başvurabilecek, iş yerler ne zaman teslim edilecek, ödemeler nasıl olacak? Merak edilen tüm bu sorular cevabını buldu.

 

TOKİ Aksaray Arsaları Nerede? Kaç Arsa Satışa Çıktı?

 TOKİ’nin İlk Evim Arsa kampanyası kapsamında Aksaray’da satışa sunulan arsa sayısı 10 bin. Aksaray’da, elektrik, su, doğal gaz alt yapıları ve planları tamamlanmış, inşaata hazır konut arsasının satılacağı ilçeler listesi şöyle: Aksaray merkez ilçesi ile Ağaçören, Eskil, Gülağaç, Güzelyurt, Ortaköy, Sarıyahşi, Sultanhanı.

 TOKİ’nin Aksaray İş Yerleri Nerede?

  Başvuruların başlamasıyla birlikte TOKİ’nin hangi ildeki ilçede iş yer yapacağı da belli oldu. Buna göre; Aksaray’da yapılacak TOKİ iş yerinin bulunacağı ilçe, Merkez ve Eskil.

 TOKİ Arsa Ve İş Yeri Başvurusu Ne Zaman?

 Satışa sunulan altyapılı 1 milyon arsa ile 10 bin iş yer için başvurular Satışa sunulan altyapılı 1 milyon arsa ile 10 bin iş yeri için başvurular, 7 Kasım'a kadar yapılabilecek. Arsalar için e-Devlet ve Ziraat Bankası şubelerinden, iş yerler için ise e-Devlet üzerinden veya il merkezlerinde Halk Bankası, ilçelerde Ziraat Bankası şubelerinden başvurulabilecek.

TOKİ Arsa Ödemeleri Nasıl Olacak?

Müstakil parseller, 192 bin 500 liradan başlayan toplam fiyat ve bin 604 liradan başlayan taksitlerin 10 yıl vadeyle faizsiz şekilde ödeneceği bir modelle vatandaşlara dağıtılacak. Hisse parsellerin ödemesi ise, 112 bin 500 liradan başlayan toplam fiyat ve 937 liradan başlayan taksitlerle yine 10 yıl vadeyle ve faizsiz bir şeklide. İlk Evim Arsa ve İlk İş Yerim projesinde arsaya evler nasıl yapılacak, sosyal konut için başvuran, arsaya da başvurabilecek mi, iş yerler ne zaman teslim edilecek, ödemeler nasıl olacak?

İşte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un bu sorulara tek tek cevap verdiği açıklamaları: Detaylı Bİlgi İçin Tıklayınız.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Sansür, İnsan Haklarına Ağır Saldırıdır”Önceki Haber

“Sansür, İnsan Haklarına Ağır Saldırıdır...

Aksaray’da Konut Satışları DüştüSonraki Haber

Aksaray’da Konut Satışları Düştü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar