Tren De İstiyoruz Uzaya Yol Da İstiyoruz 21 Yıldır Neredesiniz?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tren De İstiyoruz Uzaya Yol Da İstiyoruz 21 Yıldır Neredesiniz?
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alarak “Aksaray’ın Talepleri” hakkında açıklamalarda bulundu. Aksaray'a yıllardır verilen sözlerin yerine getirilmesi çağrısı yapan Ayhan Erel, halkın gereken cevabı seçim zamanında vereceğini söyledi.

Aksaray'ın Bu Taleplerine Neden Kulak Tıkadınız?

Erel, "AK Parti 2002'den beri iktidarda ve Aksaray'a gelen, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere başbakanlar, meclis başkanları, bakanlar Aksaray'ın taleplerini, isteklerini hayallerini, düşlerini suistimal ederek onlara söz verdiller, taahhütte bulundular. Ancak bugüne kadar aşağıda saydığım taahhütlerini, sözlerini, vaatlerini bir türlü yerine getiremediler. Şimdi tutmuşlar diyorlar ki, 'Yarın değil, hemen şimdi.' Aradan 21 yıl geçmiş, 21 yıldır neredeydiniz? Aksaray'ın bu taleplerine neden kulak tıkadınız? Ben beş senedir bu kürsüden gücüm yettiğince bas bas bağırıyorum. Sesimi böcekler, dağlar, taşlar duydu ama bir türlü AK Parti iktidarı duymadı. Soru önergeleri verdim. Meclisteki plan ve bütçe görüşmeleri sırasında bakanlara bu talepleri ilettim, sağır sultan duydu ama AK Parti'nin bakanları, cumhurbaşkanı ve diğer yetkilileri duymadı" dedi.

Neydi Aksaray'ın Talepleri?  

Erel, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bunlardan bir tanesi organize sanayi bölgemizi Mersin ve İskenderun Limanı'na bağlayacak olan demir yoluydu. Bu demir yoluyla birlikte Aksaray limanlara bağlanacak, organize sanayisinde bugün 15 bine yakın çalışan işçi sayımız 35-40 binlere ulaşacaktı.  

Yine Aksaray'da her geçen gün yer altı suları çekilmekte. Yer altı sularının yerine Tuz Gölü'nün suları gelmekte, verimli topraklar çoraklaşmaktadır. Kızılırmak havzasından bu bölgeye su getirilmesi talebimiz var, bunu da duymadınız. 

Yine, Ihlara Vadi'miz var, yılda 1 milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği, hani buraya seyir terası yapacaktınız, hani buraya asansör yapacaktınız, hani buraya teleferik yapacaktınız. Nerede? O da yok. 

Yine, yüzde 75'i biten havaalanımızı kaderine terk ettiniz ve orası şimdi harabe hâline geldi. Aksaray'ın "su üstü bölgesi" dediğimiz, Gücünkaya, Doğantarla, Kızılkaya, Demirci, Gülağaç, Gülpınar, Bekârlar, Sofular, Selime, Yaprakhisar, Ihlara, Ilısu, Güzelyurt'u Aksaray merkeze bağlayan yol neredeyse her gün kazaların yaşandığı bir yol, bu yolu bir türlü bölünmüş yol hâline getirip vatandaşımızın hizmetine sunmadınız.  

Yine, Ağaçören, Sarıyahşi ilçelerimiz yollarıyla, altyapısıyla neredeyse Türkiye'nin en geri kalmış bölgelerinden bir tanesi, yollarının köy yolundan farkı yok, oysa taahhüdünüz vardı, ilçeleri Aksaray'a bölünmüş yollarla bağlayacaktınız, maalesef bunu da yapmadınız.  

Yine Hasandağı'mızı, heybetiyle Türkiye'nin tek dağlarından bir tanesi olan Hasandağı'mızı yayla turizmine, kış turizmine açacağınız yönünde taahhütleriniz, vaatleriniz, projeleriniz diğerleri gibi askıda kaldı. 

Aksaray'ın içilebilir su problemi AK Parti iktidarının ilk gününden beri söz verdiği hâlde bugüne kadar maalesef çözüme kavuşmadı. Her dönemde belediye başkanları billbordlara, panolara 'Hayırlı, uğurlu olsun. İçilebilir suyunuz falan tarihte musluklarınızda" dediler ama bugüne kadar getirmediler. 

Aksaraylı Hemşehrilerim Gerekli Dersi Verecekler 

Aksaray'da AK Partili milletvekili adayları, il başkanları ve yöneticileri onun ötesinde de sayın milletvekillerimizden bakanlar ve diğer AK Parti'nin üst düzey yöneticileri yine gelip size ne vaat edecekler, onu çok merak ediyorum. Demir yolunu yirmi yıldır yapmadılar, havaalanını harabe hâline bıraktılar, içilebilir suyu musluklarınıza getirmediler, tarımda kullanılacak suyu Kızılırmak havzasından buraya akıtmadılar, yollarımızı yapmadılar, Ihlara Vadisi'ni turistlerin daha rahat izleyebileceği tesislere kavuşturmadılar, Hasandağı'nı kaderine bıraktılar; şimdi size ne diyecekler, çok merak ediyorum. Herhâlde Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanının dediği gibi 'Ya, biz bunları size yapsaydık siz uzaya da yol isterdiniz' mi diyecekler? Değerli Aksaraylı hemşehrilerimizle dalga geçmeye hakları yok. Yaklaşan sandıkta da Aksaraylı hemşehrilerim bu sözleri söyleyenlere gerekli dersi verecekler. 

Tüm Türkiye'de Olduğu Gibi Aksaray'ımızı Da Kaplayan Tüm Kara Bulutlar 14 Mayısta Dağılacak 

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Aksaray'ımızı da kaplayan tüm kara bulutları 14 Mayısta dağıtmaya, 21 yıllık gecenin sonunda güneşi doğurmaya geliyoruz. Eğer, bugün değişime dair bir umut varsa bunun mimarı da ustası da kalfası da çırağı da İYİ Parti'dir, İYİ Partililerdir. Selam olsun güzel şehrin insanlarına, Aksaraylı hemşehrilerimi en kalbî duygularla, sevgiyle saygıyla selamlıyorum." Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'nin Parlayan Yıldızı Aksaray'a Hizmet İçin Ben De VarımÖnceki Haber

Türkiye'nin Parlayan Yıldızı Aksaray'a H...

Medaş’tan Genç İstihdamına Yönelik Büyük AdımSonraki Haber

Medaş’tan Genç İstihdamına Yönelik Büyük...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar