“Tüm Kamu Çalışanları Yüzde 15’lik Vergi Dilimine Sabitlensin!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Tüm Kamu Çalışanları Yüzde 15’lik Vergi Dilimine Sabitlensin!”
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Toprak, 2024 yılı gelir vergisi dilimini değerlendirerek, tüm kamu çalışanlarının vergi diliminin yüzde 15'e sabitlenmesini talep ederek, "Kamu çalışanları, daha maaşları ceplerine girmeden vergisini düzenli ödeyen kesimdir" dedi.

Başkan Toprak, 2024 yılı gelir vergisi dilimine ilişkin açıklama yaparak, kamu çalışanlarının yüzde 15'lik vergi dilimine sabitlenmesini talep etti. 2024 yılında kamu çalışanları yüzde 20-27'lik vergi dilimine dahil olacak. Tüm kamu çalışanlarının yüzde 15’lik vergi dilimine sabitlenmesi için çağrı yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Toprak, 2024 yılı gelir vergisi dilimini değerlendirdi.

 

"Kamu Çalışanlarının Vergi Kesintilerinden Ötürü Maaşları Erimeye Başlamış Olacak"

Başkan Toprak, "Gelir vergisi dilimiyle birlikte geliri; 110.000 TL’ye kadar olan çalışanlar yüzde 15, 110.0000-230.000 TL arası olan çalışanlar yüzde 20, 230.000-870.000 arası olan çalışanlar ise yüzde 27’lik vergi dilimine dahil olacak. Bu durumda, kamu çalışanlarının büyük çoğunluğu Nisan ve Mayıs ayından itibaren bir üst vergi dilimine girmiş olacaklar ve dolayısıyla enflasyonun yanı sıra vergi kesintilerinden ötürü de maaşları erimeye başlamış olacak" dedi.

 

"Vergide Esas Olan Az Kazanandan Az, Çok Kazanandan Çok Vergi Almaktır"

Yıllardır iktidara çağrı yaptıklarını ifade eden Toprak, "Vergi vermek, bir vatandaşlık görevidir. Unutulmasın ki, vergide esas olan az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi almaktır. Kamu çalışanları, daha maaşları ceplerine girmeden vergisini düzenli ödeyen kesimdir. Vergi, vatandaşlık görevini aksatmadan ve istismar etmeden yerine getiren kamu çalışanları için bir eziyet olmaktan çıkarılmalı, tüm kamu çalışanları yüzde 15’lik vergi dilimine sabitlenmelidir" ifadelerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Bu Eğitimle Birlikte Ekibimiz Daha Güçlü ve Donanımlı Hale Gelmiştir”Önceki Haber

“Bu Eğitimle Birlikte Ekibimiz Daha Güçl...

Bu Belirtileri Göz Ardı Etmeyin! Rahim Ağzı Kanserine Dikkat!Sonraki Haber

Bu Belirtileri Göz Ardı Etmeyin! Rahim A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar