Türk Destanının Bağımsızlığının Yazılışının 102. Yılı Kutlu Olsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Destanının Bağımsızlığının Yazılışının 102. Yılı Kutlu Olsun
Mhp'li Milletvekil Ramazan Kaşlı'dan 12 Mart MesajıMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü'nün önemine vurgu yapan bir kutlama mesajı yayınladı.

Ramazan Kaşlı, günün anlam ve önemi vesilesiyle yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: 

Mhp Aksaray Vekili Ramazan Kaşlı'dan 12 Mart Mesajı

"-Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102'inci yıl dönümünü idrak etmenin büyük gururunu yaşıyoruz.

-TBMM’nin isteği ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir.

-Merhum Mehmet Akif Ersoy’un 'Allah, bir daha Bu Millete İstiklal Marşı Yazdırmasın' temennisiyle kaleme aldığı, İstiklal Marşı, Milli Mücadele ruhunu, Türk Milletinin Vatan aşkını, bağımsızlığa olan inancını en güzel biçimde ifade etmektedir.

-Milli mücadele ruhu, milletimizin vatan sevgisi ve istiklal aşkı, en veciz ifadesini İstiklal Marşı'mızın mısralarında bulmuştur. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, azimle, inançla, büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir.

-Aziz Türk milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecek; mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir.

-Bu düşüncelerle; Aziz Türk milletimizin ortak sesi ve vicdanını temsil eden İstiklal Marşı'mızın kabulünün 102'inci  yıl dönümünün milletimize hayırlı olmasını diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, Çanakkale ve İstiklal Savaşı Şehit ve Gazilerimiz ile bütün Şehit ve Gazilerimizi saygıyla, rahmetle, şükranla anıyorum." Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mhp Aksaray İl Başkanı Mustafa Çölkesen'den 12 Mart MesajıÖnceki Haber

Mhp Aksaray İl Başkanı Mustafa Çölkesen'...

2. Elde Alan Da Satan Da MutsuzSonraki Haber

2. Elde Alan Da Satan Da Mutsuz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar