2. Elde Alan Da Satan Da Mutsuz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İkinci el otomobil piyasasında yaprak kıpırdamıyor. Aksaraylı galericiler ve araç almak isteyenler otomobil fiyatlarının yükselişinden şikâyetçi. Her geçen gün artmaya devam eden otomobil fiyatları, vatandaşı da, satış yapan galericiyi de giderek daha da zora sokuyor.

İkinci el otomobil fiyatlarının yükselişini sürdürmesi beklenirken, galericiler de ikinci el otomobil fiyatlarındaki bu değişimin sektörü durma noktasına getirdiğinden dert yanıyor.

Kimse Araç Sahibi Olamaz Bu Net Bir Durum

Aksaraylı bir genç, "Geri dönüşüm işinde çalışıyoruz, piyasaya bakıp araç almaya çalışıyoruz. Bütçemiz şu anda belirsiz. Aksaray halkına bütçe sorulmaz hiçbir şekilde para dönmediğinden dolayı yok. Uygun bir şeyler arıyoruz bizler de elimizdeki olan parayı verip geri kalanını bir şekilde halletmeye çalışıyoruz. Hurdacıyız Hatay'da yaşanan olaylardan dolayı paralarımız geri dönüş yapmıyor. Kavgayla gürültüyle bir kısmını zor aldık. Kimse bir araç sahibi olamaz bu net bir durum. 90 model arabada hata boya aradıkları süreçte hiçbir şekilde araç sahibi olunmaz usulsüz araç alıyorlar onlar da şuan 200 bin TL'den aşağı değil. Zor şartlardan geçiyoruz" dedi.

Hiçbir Ara Bir Ayda 100 Bin Lira Zam Yemez

Aksaraylı bir galerici, "Mesleğe yeni başladık 5 aydır bu sektördeyim. Daha önceden çiftçilik yaparken de ufak tefek araç alım satımları yapıyordum. Hiç iyi bir zamanda değiliz durum içler acısı. Satıyoruz alamıyoruz, deprem oluyor dolar yükseliyor piyasayı etkiliyor, dolar düşüyor piyasayı yine olumsuz etkiliyor. Arabada belirli bir piyasa yok yanımda duran Uno marka araç, ilerleyen zamanlarda 1 milyon olur diye tahmin ediyorum. Piyasada araçlar afaki fiyatlara çıktı. Sıfır araç yok, vatandaşın alım gücü var ama araçların fiyatları değerinin üstünde. Hiçbir araç bir ayda 100 bin lira zam yemez. Biri birine bir laf söylese yine zam gelecek" değerlendirmesinde bulundu.

Fiyatlar Almış Başını Gitmiş

Araç satışı yapan başka bir vatandaş ise "2-3 haftadır buradayız. Fiyatlar almış başını gitmiş. 2 hafta önce 85 bin lira istediği arabaya şu an 100 bin lira istiyor. Benim elimde bir araç var, 78 bin TL istiyordum. Şu an 100 bin istiyorum. Aracımı sattıktan sonra araç almayacağım bu gidişle araç fiyatları daha da yükselir" yorumunu yaptı. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk Destanının Bağımsızlığının Yazılışının 102. Yılı Kutlu OlsunÖnceki Haber

Türk Destanının Bağımsızlığının Yazılışı...

Önder Yıldız AK Parti'den AdayımSonraki Haber

Önder Yıldız AK Parti'den Adayım

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar