Üniversite Kazanıp Kayıt Yaptırmayacaklar Dikkat: Puanınız Yarı Yarıya Düşecek!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversite Kazanıp Kayıt Yaptırmayacaklar Dikkat: Puanınız Yarı Yarıya Düşecek!
Üniversite sınavı sonuçları belli oldu. YKS'ye başvuran öğrenciler tercih dönemlerini geride bıraktı ve sonuçların açıklanmasıyla birlikte kazanılan okullar da belli oldu. Üniversiteyi kazanıp da bu yıl kayıt yaptırmayacak olanlar dikkat! Okul puanını sakın gözardı etmeyin...

3 milyon 527 bin 443 öğrenci bu yıl YKS için ter döktü. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih telaşı başladı ve o telaş da tercih sonuçlarının açıklanmasıyla son buldu. Aksaray Üniversitesi için ayrılan kontenjanın yüzde 98.32'si dolarken, 2022 yılına göre ASÜ yüzde 1,17 oranında büyüyerek, Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversiteleri arasında yer aldı.

 

3 Bin 954 Öğrenci ASÜ'lü Oldu

Lisans 2 bin 172, ön lisans 1782 olmak üzere toplamda 3 bin 954 öğrenci ASÜ'de eğitim hayatına başlayacak. ASÜ'nün lisans doluluk oranı yüzde 97.27 olurken, ön lisans doluluk oranı da yüzde 99.78 oldu. Lisans düzeyinde yüzde 100 doluluk ile Tıp Fakültesi, yüzde 99.22 ile İletişim Fakültesi, yüzde 99.15 ile İslami İlimler Fakültesi tercih edildi. 

Öğrenciler sınav sonuçlarının ardından kazandıkları üniversiteye kayıt yaptırmaya başlarken, üniversite kazanan ancak kayıt yaptırmayacak olan öğrenciler için Tercih Uzmanı Ergin Sarar, uyarılarda bulundu.

 

"Önümüzdeki Sene Tüm Konular Sınava Dahil Edilecek"

Yerleştirme sonuçlarına göre programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıtlarını ertelememesi gerektiği uyarısını yapan Sarar, pandemiyle birlikte bazı konuların sınavda çıkmadığını da hatırlatarak, "Önümüzdeki sene tüm konular sınava dahil edileceğinden bu durumu da öğrencilerin göz önünde bulundurmasında fayda var” ifadelerini kullandı. 

 

Kurum İçi Yatay Geçiş ve Çift Anadal İmkanını Unutmayın

Yerleştiği programdan memnun olmayan öğrencilerin kurum içi yatay geçiş imkânından faydalanabileceğini hatırlatan Sarar, "Öncelikle bu öğrenciler not ortalaması veya merkezi yerleştirme puanını kullanarak kurum içi yatay geçiş imkânı sayesinde gerekli kriterleri sağlaması şartıyla program değiştirebilir. Bu öğrenciler için diğer bir yol ise gerekli kriterleri sağladıkları takdirde çift anadal imkânı. Böylece öğrenciler istedikleri bölümden ikinci bir diploma alarak kariyer hedeflerine ulaşabilir" açıklamasını yaptı.

 

OBP Puanı Tercihle Birlikte Yarı Yarıya Düşüyor

Öğrenciler bir üniversiteyi kazandıklarında Okul Başarı Puanı (OBP) otomatik olarak yarı puana düşüyor. Bu da bir sonraki sene sınava girmeleri durumunda 70 puanlık bir başarı varsa yalnızca 45 puanının sınav puanına yansıması anlamına geliyor. Bu konuda da üniversite kazananları uyaran Sarar, "YKS bir sıralama sınavı olduğundan bir puanla bile yüzlerce ve binlerce adayın elendiğini var sayarsak ciddi avantajdan vazgeçmiş olunuyor. Sonraki yıl OBP puanı kırıldığından da önceki yıl kayıt yaptırılmayan programın puanına ulaşmak dahi zor olabilir" şeklinde konuştu. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray İYİ Parti Teşkilatı, Afyonkarahisar'da BuluştuÖnceki Haber

Aksaray İYİ Parti Teşkilatı, Afyonkarahi...

2. Lige 3 Puanla Merhaba DediSonraki Haber

2. Lige 3 Puanla Merhaba Dedi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar