Uyuşturucuyla Mücadelede Evdeki Göz Anne!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uyuşturucuyla Mücadelede Evdeki Göz Anne!
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’da da uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan “En iyi narkotik polisi anne” projesinde annelerin eğitimi sürüyor.

Gazetelerin 3. Sayfalarına konu olan uyuşturucu kullanan genç haberlerine son vermek için annelerle işbirliğine giren emniyet ve jandarma teşkilatı Aksaray’da annelere eğitim vererek gençleri uyuşturucudan korumayı hedefliyor.

 

Proje kapsamında Aksaray’ın köy ve beldelerinde annelere narkotik eğitimi veren jandarma ekipleri uyuşturucu kullanan çocuklarda rastlanan hal ve hareketler, tavırlar, fiziksel belirtiler ve gıda tüketiminde değişiklikler konularında belirtileri ayrıntılarıyla anlatıyor. Belirtilerin bir yada birkaçının belirlenmesi halinde jandarma ile iletişime geçmeleri ifade edilen annelere ekiplerin uyuşturucunun temin edilmesi konusunda harekete geçeceği ve sağlık ekiplerince gerekli görülmesi halinde gençlere yönelik tedavi sürecinin başlatılacağını aktardı.

“Anneler En İyi Gözetleyici”

Eğitime katılan Saratlı Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdiresi Handan Ergünenç verilen eğitimin faydalı olduğunu kaydederek “Bugün jandarmamız çok güzel bir eğitim gerçekleştirdi. Bir eğitimci olarak öncelikle onlara çok teşekkür ediyorum. Toplumumuzda asla kaybetme lüksümüz olmayan bir şey varsa o da genç kitlemizdir. Genç kitlemizin de anne karnına düştüğü andan itibaren en büyük gözetleyici ve koruyucusu annelerdir, içgüdüsel olarak. Bugün burada hem çalışan annelere hem de ev hanımlarına çok güzel bir eğitim verildi. Eğitimin konusu uyuşturucu bağımlılığıydı ve uyuşturucu maddesini tanımaktı. Uyuşturucu kullanma eğilimi olan veya kullanan gençlerde oluşan belirtilerin anneler tarafından tespit edilebilmesi yeteneğini onlara aşılayabilmekti. Annelerimiz bu konuda bilinçlendiler” diye konuştu. Haber: Muhammet Küçüker


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kritik Maçta Kazanan Aksaray BelediyesporÖnceki Haber

Kritik Maçta Kazanan Aksaray Belediyespo...

16 Yaşındaki Genç Kız, Kaçırıldı Bu İşaretle KurtulduSonraki Haber

16 Yaşındaki Genç Kız, Kaçırıldı Bu İşar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar