“Vefa merhamettir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Vefa merhamettir”
Aksaray Valiliği Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği iş birliği ile yok olmaya yüz tutmuş meslekler Çınarlara Vefa programı ile bir araya getirildi. 

Aksaray Kültür merkezinde düzenlenen Çınarlara Vefa programında el emeği göz nuru yok olmaya yüz tutmuş halıcılık, saat tamirciliği, dikiş makinası tamirciliği, kök boyası ip boyama, şapka dikim ustalığı ve çini ustalığı gibi geçmişten günümüze ulaşmış mesleklere ait eserler sergilendi.

Çınarlara Vefa Programı’nda konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; “İnsan yaşlandıkça ileriye doğru gittiğini zannettikçe aslında çocukluğuna döner. Dünya da öyledir sona doğru gittiğinizde aslında başlangıca dönmüş gibi olursunuz. Eskiden evlerimiz ahşaptı. Bazen tandırlarda annelerimiz ekmek yapardı. Şehirden misafirler gelince utanırdık. Acaba onlar bizi beğenecekler mi diye? Şimdi o utandığımız şeylerin bugün İstanbul’da İzmir’de Ankara’da bütün evlerin baş köşelerini süslediğini biliyor muyuz acaba. Bu şu anlama geliyor sizin kültürünüz, medeniyetiniz tarihimiz her zaman gurur duyacağımız, övüneceğimiz araçlarla dolu, onun için biz Aksaray’da arkadaşlarımızla birlikte Sivil Toplum örgüt başkanlarımız ile şunu yaptık aslında vefa kelimesi bazen yanlış algıladığımız bir kelime biz vefayı şöyle algılıyoruz. Birine iyilik yaptığımızda onun karşılığında onun kadrini kıymetini bilme diye anlıyoruz. Bu eksik bir tanımlamadır. Vefa arkadaşlar büyüğünü bilme, vefa tarihine sahip çıkmadır. Vefa geldiği kökleri bilmektir. Ona sahip çıkmaktır. Vefa tarihin bütün süreçlerini analiz etmektir, geleceği görmektir. Vefa saygıdır, sevgidir. Vefa merhamettir. Şefkattir” dedi.

“BİZ DE YAŞLANACAĞIZ”

“Aksaray tarihi misyonunu genetik yapısını hiçbir zaman bozmamıştır” diyen Vali Aydoğdu “Büyüklerimizin çok güzel bir sözü vardır. Otu çek köküne bak, Aksaray tarihi misyonu ile birlikte genciyle, esnafıyla, yöneticileriyle birlikte gerçekten kadim bir kültürü taşıyan aynı zamanda vefa’yı hayatıyla insanlara gösteren bir şehir. Biz hafta, ay olarak bu çınarlarımızı buraya getireceğiz, taşıyacağız biz Aksaraylılar beraber el birliği ile gönül birliği ile bulunduğumuz yerde, bulunduğumuz ortamda büyüğümüzü ve küçüğümüzü bilerek bir gün bizim de yaşlı olacağımızı düşünerek davranış gösterelim” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Protokol konuşmalarının ardından Vefa programı kapsamında yok olmaya yüz tutmuş meslek guruplarını geçmişten günümüze taşıyan ustalara ödülleri programa katılan protokol üyeleri tarafından verilerek son buldu.

Programa Aksaray valisi Hamza Aydoğdu, Eşi Emine Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkan vekili Yakup Kadri Perek, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Başsavcı Adem Aydemir, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Hikmet Kaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Aksaray Ticaret Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, İŞKUR il Müdürü Mahmut Akkuş, İl Turizm Müdürü Mustafa Doğan, İl Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, daire müdürleri ve STK başkanları vatandaşlar katıldı. Haber: Kemal Onur ATALAY


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
68 Aksaray Belediyespor’un Kupa Maçı 30 Aralık'taÖnceki Haber

68 Aksaray Belediyespor’un Kupa Maçı 30...

Köpek Yumurta Yedi Kavgasında aileleler ikinci kez karşı karşıya geldi bu kez silahlar konuştuSonraki Haber

Köpek Yumurta Yedi Kavgasında aileleler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar