Yaldır: “Ekonomik Krizin Faturası Asgari Ücretli ve Emekliye Kesildi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaldır: “Ekonomik Krizin Faturası Asgari Ücretli ve Emekliye Kesildi”
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde vatandaşın, AK Parti'ye sarı kart göstermesinin çok önemli olduğunu söyleyerek, "Sayın Cumhurbaşkanı, '2024 yılı emeklilerin yıl olacak' demişti. Bu açıklamanın hemen ertesinde en düşük emekli maaşını 10 bin lira gibi komik bir rakam açıkladı" dedi.

Milletvekili Yaldır, Eskil ve Sultanhanı belediye başkanlığı aday tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Yerel seçim akşamında İYİ Parti'nin kazanan parti olacağını ifade eden Yaldır, seçim süreci boyunca belediye başkan adaylarıyla omuz omuza çalışacaklarını vurgulayarak, vatandaşın AK Parti'ye sarı kart çıkarmasının çok büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

 

"31 Mart Akşamı Zaferi Kutlayanlar Bizler Olacağız"

Eskil ve Sultanhanı'nda seçimi kazanacaklarına inandıklarını söyleyen Milletvekili Yaldır, "31 Mart akşamı hem Aksaray merkez meydanda hem Eskil meydanında, hem Sultanhanı meydanında zaferi kutlayanlar bizler olacağız. Başka yerlerde de kazanacak adaylarla 31 Mart seçimlerine gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"Sayın Cumhurbaşkanı '2024 Emeklilerin Yılı Olacak' Dedi, 10 Bin Lira Gibi Komik Bir Rakam Açıkladı"

Yapılan son genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında Türkiye'de ekonomik krizin aynı hızla devam ettiğini, krizin derinleşmesiyle birlikte en büyük faturayı emeklinin, asgari ücretlinin, esnafın ödediğini söyleyen Yaldır, "2023 yılı hem çiftçi hem de emekli için oldukça kötü geçerken, 2024 yılına girdik. 2024 yılında geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada, '2024 yılı emeklilerin yıl olacak' demişti. Bu açıklamanın hemen ertesinde en düşük emekli maaşını 10 bin lira gibi komik bir rakam açıklayarak AK Parti'nin emekliye ve ve çiftçiye verdiği değeri de göstermiş oldular. Yakın zamanda çiftçilerle alakalı da bahar mevsimi ile birlikte bunu da çok net göreceğiz. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz, 14 Mayıs'ta AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan kazandı, hayırlı uğurlu olsun. Fakat 31 Mart'ta eğer AK Parti'ye, vatandaşlarımız yerel seçimde bir sarı kart vermezse o zaman haklı olarak dönüp diyecekler ki, 'Ya biz emeklide de, çiftçide de, esnafta da dar gelirlide de hata yapmıyoruz. Hata yapmış olsak vatandaşımız sandıkta bunu hesabını bizden sorar. Demek ki iyi yönetiyoruz. Hatta 10.000 lira fazla, buradan biraz da kesinti yapalım.' Vatandaşlarımız açısından tarihi bir sınav diyebileceğimiz bir seçime gidiyoruz. Vatandaşlarımızın da şapkalarını önüne koyup düşünerek, AK Parti'nin, Cumhur İttifakı'nın karşısındaki kazanma ihtimali en yüksek, o yöreleri en iyi yönetecek adayları tercih etmeleri kendi ekonomik gelecekleri açısından da çok önemlidir" dedi.

 

"Vatandaşın Göstereceği Sarı Kart, AK Parti'nin Kendini Toplaması Açısından Kıymetli Olacaktır"

31 Mart seçimlerinde yalnızca bir belediye başkanı seçimi yapılmayacağının altını çizen Yaldır, "Bu seçimde de aynı zamanda gelecek 5 yılda AK Parti'nin ülkeyi hangi anlayışla yöneteceğini seçeceğiz. Bu bağlamda vereceğiniz sarı kart, AK Parti'nin de kendisini toplaması, vatandaşın içinde bulunduğu ekonomik süreçte ne kadar zorluk yaşadığını sandığa yansıtması açısından kıymetli olacaktır" açıklamasını yaptı.

 

"Mustafa Ceylan, Eskil'de Değişimin Hakkını Verir"

İYİ Parti Eskil Belediye Başkanı adayı Mustafa Ceylan'ın, Eskil'i en az 3-4 dönem yöneteceğini söyleyen Yaldır, "Kendisine, bilgisine, tecrübesine, karakterine, Eskil sevdasına ben inandım. Birlikte omuz omuza çalışacağız. Eskil'de, çarşısında, sanayisinde, kapı kapı da gezip çalışacağız. 31 Mart akşamının kazananı Eskil'de Mustafa Ceylan olacak. Eskil'de artık bir yapı değişimine, bir zihniyet değişimine, bir kadro değişimine, bir vizyon değişimine ihtiyaç olduğu bu kadar aşikar ki Mustafa Bey'e olan ilgiyi alakayı gördüğümüzde gerçekten hakkını verir diyebiliyoruz" ifadelerine yer verdi. 

 

"Eskil'imizin, Sultanhanı Yöremizin Sahipsizliğine Birçoğunuz Vakıfsınız"

İYİ Parti çatısı altında omuz omuza çalıştıklarını, demokrasi mücadelesi verdiklerini ifade eden Yaldır, "Biz hem Eskil'in hem Sultanhanı’nın yanındayız, önündeyiz, arkasındayız. Bize ihtiyaç duydukları her noktada kendilerini yalnız bırakmayacağız. Eskil'imizin de Sultanhanı yöremizin de sahipsizliğini, kimsesizliğini, iktidardan aldıkları çuval çuval oyun karşılığında hizmet görmediklerini uzun uzun anlatabiliriz. Birçoğunuz, sizler de vakıfsınız. Bunları sahada çalışarak anlatacağız" sözlerini kullandı. Milletvekili Yaldır, 31 Mart akşamı seçimi kazanacaklarından emin olduklarını, "hür ve müstakil" siyaset anlayışıyla vatandaşın yanında yer almayı sürdüreceklerini söyleyerek, seçim gecesinde meydanlarda zafer kutlaması yapacaklarını dile getirdi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Vekile Hatırlatalım! Aksaray'da 5 Bin Kişilik Kapalı Spor Salonu Yoktur, Karacaer Yapınca Olacak"Önceki Haber

"Vekile Hatırlatalım! Aksaray'da 5 Bin K...

TÜİK Türkiye'de Gelir Dağılımı Rakamlarını AçıkladıSonraki Haber

TÜİK Türkiye'de Gelir Dağılımı Rakamları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar