Yanlış Diyet Ölüme Sürüklüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yanlış Diyet Ölüme Sürüklüyor
Diyetisyen Merve Yüksel, yanlış uygulanan diyetin kilo vermedikten öte tehlike saçtığını ifade ederek, ölüme kadar sürükleyebildiğini söyleyerek uyarıda bulundu.

Günümüzde obezite artık ne yazık ki çok yaygın görülüyor. Hareketsiz yaşam, kötü beslenme ve egzersiz yoksunluğu obeziteyi tetikliyor. Diyetisyen Merve Yüksel de kilo vermek isteyenlere karşı uyarı yaparak, yanlış diyetin tehlike saçtığını belirtti. 

 

Hızlı Kilo Verdiren Yöntemler Son Derece Yanlış ve Tehlikelidir

Yüksel, "Günümüzde artık çok yaygın görünen obezite diyabetten, kalp damar hastalıklarına kadar pek çok sorunu da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle dengeli ve düzenli beslenip, egzersizle desteklenen bir yaşam biçimi benimsenerek fazla kilodan kurtulmak gerekir. Ancak fazla kiloyu vermek için de sağlıksız yöntemlere başvurulmamalıdır. Pek çok kişi kilodan kurtulmak için hızlı yöntemlere yönelmektedir. Bu son derece yanlış ve tehlikelidir" ifadelerini kullandı. 

 

"Kişilerin Kontrollü Olarak Uzman Eşliğinde Doğru Diyetle Kilo Vermesi Gerekmektedir"

Yanlış yapılan diyetler nedeniyle kişilerin birçok hastalık yaşayabilme tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini belirten Yüksel, "Vücut kaslardan oluşur. Hızlı kilo verdirici yöntemler genellikle kas koruyucu olmamaktadır. Hızlı kilo veriminde vücut kasları kadar kalp kasları da zayıflar. Kas kaybı ile birlikte vücutta yağlanma da artar. Böylece kişi kendini hem yorgun hem de daha kilolu hissedebilir. Ayrıca çok fazla proteinli diyetlerin kolesterol dengesini bozduğu bilinmektedir. Yanlış yapılan diyetlerle kişi bütün metabolizmayı alt üst edebilir ve birçok hastalığa neden olabilir. Bu nedenle kişilerin kontrollü olarak bir uzman eşliğinde, doğru diyetle kilo vermesi gerekmektedir" uyarısını yaptı. Haber : Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASÜ'de Prof. Dr. Arıbaş Görevine BaşladıÖnceki Haber

ASÜ'de Prof. Dr. Arıbaş Görevine Başladı

Havaya Ateş Edip Görüntüleri Sosyal Medyada Paylaştılar, Jandarmadan KaçamadılarSonraki Haber

Havaya Ateş Edip Görüntüleri Sosyal Medy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar