Yaz Kış Fark Etmiyor Aktarlarda Zayıflama Ürünleri Yok Satıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaz Kış Fark Etmiyor Aktarlarda Zayıflama Ürünleri Yok Satıyor
Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte, kadın erkek herkesi zayıflama telaşı sardı. Kış aylarında aldıkları kilolardan rahatsız olan, forma girmek isteyenler aktarlara akın etmeye devam ediyor.

Sağlıklı ve doğal yollarla kilo vermek isteyenler aktarların yolunu tutuyor. Vatandaşlar, aktarlarda satılan zayıflama çaylarına ve bitkisel karışımlara yoğun ilgi gösteriyor.

Aksaray’da uzun yıllardır aktar dükkânı işleten İsrafil Küpeli, yaz aylarının yaklaşmasıyla bitkisel ürünler arasında zayıflama ürünlerinin satışlarında artış yaşandığını söyledi.

Havaların ısınmasıyla birlikte yağ yakan ve zayıflatan ürünlere rağbetin arttığını ifade eden Küpeli, “Özellikle şu an yaz yaklaştığı için zayıflama ürünleri olarak çaylara, kapsüllere ve toz karışımlara olan ilgi yoğun.  Ürünleri en çok kadınlar tercih ediyor. Aslında bu ürünlere olan rağbet yaz kış fark etmiyor. Zayıflamak isteyenler, geleneksel tıp yöntemi olarak çeşitli bitkilerden hazırlanan çayları ve ürünleri sürekli tüketiyor”  dedi.

 

“İnternet Ortamında Satılan Birçok Ürün Sahte”

 

Aktar olarak baharat, kuru gıda ürünleri,  şifalı bitkiler, bitki çayları, doğal gıda takviyeleri ve kozmetik ürünleri gibi geniş bir yelpazede birçok ürün sattıklarını ifade eden Küpeli,  dükkânlarında yer alan ürünler arasında en büyük ilginin zayıflama ürünlerine olduğunu söyledi.

Küpeli,  Zayıflama ürünleri başta olmak üzere bitkisel tüm ürünlerin, karışımların güvenilir aktarcılardan alınması gerektiği uyarısında bulundu.

İnternet ortamında zayıflamaya yardımcı olduğu öne sürülerek satışa sunulan birçok ürünün sahte olduğunu söyleyen Aktarcı İsrafil Küpeli, “ Sağlık için ve zayıflamak için tercih ettiğiniz bitkisel ürünleri güvendiğiniz bildiğiniz aktarcılardan satın alın. Günümüzde internet alışverişi çok yaygın ve birçok tüketici bu tarz ürünlerini internetten satın alıyor.

Vatandaşlarımız dikkatli olsunlar. Aktarcı olarak, internet sitelerinde satışa sunulan, reklamı yapılan birkaç ürünü incelemek için sipariş ettim. Gelen ürünlere baktığımda gönderilen ürünle, tanıtımı yapılan ürün içeriği çok farklı. Aksaray’da şu anda kilo vermeye destek olan Dr. Feridun Kunak hocamızın detoks çayı en çok tercih edilen ürünler arasında ve bu ürünün bile sahtesi çok. Sağlığınız ve güvenilir alışveriş için ürünlerinizi aktarcılara giderek satın alın. Aldığınız ürünlerin orijinal olup olmadığını anlamak için mutlaka ürünlerin ambalajları üzerinde yer alan kare kodu okutun.

Ürünün Sağlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan onaylı olup olmadığına bakın. Bitkiselde olsa içeriğinde ne olduğunu bilmediğiniz ürünleri kullanmak sağlığınıza zarar verir” diyerek vatandaşları uyardı.

Kilo vermeden, soğuk algınlığına bitki çaylarının ve farklı otların sağlık açısından birçok şeye doğal şifa kaynağı olduğunun altını çizen Küpeli ayrıca, bahar günlerinde hissedilen yorgunluğa karşı vatandaşlara, ıhlamur, adaçayı ve papatya çayı tüketmeleri konusunda öneride bulundu.

 

“Şifalı Bitki Çayları Doğru Demlenmeli”

 

Vatandaşların bitki çaylarını her daim tüketmelerini tavsiye eden Küpeli, ıhlamur dışında tüm bitki çaylarının demlenme yönteminin aynı olduğunu söyledi. Küpeli, “ Önce suyu kaynatın. Kaynayan suyun altını kısık ateşe alarak içine bir tutam bitki çayını ekleyin, çayınızı kısık ateşte bir beş dakika daha kaynatarak altını kapatın. Çayı ağzı kapalı bir şekilde bir süre dinlendirip süzerek için. Ihlamur çayını ise sürekli kaynatarak kullanabilirsiniz. Tek kullanımlık değildir.  Demlediğiniz çiçek ıhlamurun üstüne beş kullanımlık daha su ekleyerek içmeye devam edebilirsiniz.” Şeklinde konuştu. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aranan 2 Firari Kıskıvrak YakalandıÖnceki Haber

Aranan 2 Firari Kıskıvrak Yakalandı

İnceöz Ve Erel’in Meclis’teki Odalarına Hangi Yeni Milletvekilleri YerleşecekSonraki Haber

İnceöz Ve Erel’in Meclis’teki Odalarına...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar