Yeme gelen zam et fiyatlarını da vurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeme gelen zam et fiyatlarını da vurdu
Artan yem fiyatları beyaz ve kırmızı et fiyatlarında yükselişe neden oldu. Pandeminin getirdiği ekonomik sorunlar vatandaşın alım gücünü yerle bir ederken vatandaşlar, en temel gıdalardan biri olan eti tüketemez hale geldi.

Et fiyatlarının yüksek olmasından dolayı kırmızı ve beyaz et lüks tüketim sınıfında görülmeye başlandı. Tüketicinin almakta zorlandığını kasapların da işlerin düşmesinden şikâyetçi olduğunu söyleyen Hakan Darılmaz “Artan yem fiyatları ve maliyetler Türkiye’yi üretimden uzaklaştırdı” dedi.

 

Yem Fiyatlarında Düşüş Yok

Kuraklık ve üretici sayısının azalması sonucu yem fiyatlarında artış yaşandığını söyleyen Hakan Darılmaz, “Pandemi dolayısıyla et satışlarımız durgun. Pandemi yüzünden vatandaşların çoğu işsiz durum böyle olunca et alan da olmuyor. Kuraklık ve üreten kişinin azalması sonucu yem fiyatlarında artış yaşandı. Artışa bağlı olarak üreticide büyük sıkıntılar meydana geldi. Ben de üreticiyim şu an yem fiyatları yüzünden küçülmeye gidiyoruz. Yem fiyatları ve et arasında karşılaştırma yaparsak yakın bir zaman içerisinde kar yapamayacak hale geleceğiz. Sektörde durum bu şekilde devam ederse üreticiler üretimlerini giderek düşürecek bazıları ise kapısına kilit vuracak”  ifadelerini kullandı.

“Avrupa’ya Bağlı Kalacağız”

“Yem fiyatları düşerse üretici rahatlayacak ve üretim artacak” diyen Darılmaz, “Şu an kesimler ciddi oranda azaldı, hayvan azaldı. Hükümet bu duruma dur demezse ithale yöneleceğiz. Türkiye’de üretim daha da düşecek ve Avrupa’ya bağlı kalacağız. Üreticiler için en güzel çözüm hükümetin yem fiyatlarına el atması, et fiyatlarını artıran pahalı yemin ortadan kaldırılması gerekiyor. Kuraklığın etkisiyle yem fiyatları bir hayli arttı bir de üzerine yem fabrikaları kafalarına göre zam yapıyor. Eğer hükümet bu konuya el atarsa et üretiminin artacağı, fiyatların düşeceğini düşünüyoruz. Yem fiyatları artmaya devam ederse et fiyatları da peş peşe zamlanacak. Et ve tavuk fiyatları yeme bağlı olarak yükselişine devam edecek" diyerek sözlerini tamamladı. Haber: Gamzenur Eryılmaz


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uluırmak’ta çalışmalar hızla sürüyorÖnceki Haber

Uluırmak’ta çalışmalar hızla sürüyor

2 Araca çarpan kamyonet boş araziye devrildiSonraki Haber

2 Araca çarpan kamyonet boş araziye devr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar