Yenikentli Üretici CHP’li Vekillere Seslendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yenikentli Üretici CHP’li Vekillere Seslendi
Aksaray’da bir dizi ziyaretlerde bulunarak vatandaşla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk’le Yenikent kasabasında vatandaşları dinledi. Kasabanın en önemli sorununun su olduğuna dikkat çeken Yenikentli üretici Mehmet Başer yapılacak seçimde CHP’nin cumhurbaşkanı adayının Mansur Yavaş olması gerektiğini öne sürdü.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle birçok sorunla baş başa kaldıklarını dile getiren Aksaray Yenikentli üretici Mehmet Başer emekli olduktan sonra çalışmayı sürdürdüğünü söyledi. Geçen yıl 20 hayvanı olduğunu söyleyen Başer bu yıl ekonomik kriz nedeniyle 10 hayvanı kaldığını belirterek “64 yaşında emekliyim. Hayvancılıkla uğraşıyorum, tarım yapıyorum. Süt parası daha evvelsi gün aldım 2 bin 540 litrelik süt vermişim, 12 bin 186 lira tutmuş. 9 bin 600 lirası yeme gitmiş. 2 bin 300 lira para aldım” dedi.  Harcamalarının sadece yemle bitmediğini dile getiren Başer “Daha onunla bitmiyor. İki ton saman yedirdim, dört bin lira yok, yonca yediriyorum yok, baytar parası yok, su parası yok, emeğim yok. Battık. Geçen sene yirmi hayvanım vardı; on kaldı. Bir hanım bir ben beş tane oğlum var hepsi gitti sadece torunlarım geldiği zaman onlara süt vermek için tutuyorum battık abi” diye konuştu.

“Her Ay 2 Çeyreğimi Alıp Suriyelilere Yediriyor”

Emekli olmasına rağmen geçinemediğini söyleyen ve emekli aylığının yetmediğini ifade eden Bareş “Emekliyim 2016 yılında SGK’dan emekli oldum” diyerek “Pirimim yetmediği için BAĞ-KUR’dan gün aldım, 963 lirayla emekli oldum abi. O günkü parayla beş çeyrek ediyordu. On iki defa zam aldım, şu anki emekliliğim 2 bin 518 lira, iki çeyrek etmiyor. Bu iktidar benim her ay üç çeyreğimi alıyor; Suriyelilere yediriyor. Yedirmekle kalmıyor. Bu kasaba Aksaray’ın en büyük kasabası, bizim en büyük sıkıntımız 5 bin 560 nüfusu var. Bin 200 yabancı mülteci var bilinen. Hem yönetimimizi değiştiriyorlar, abi bak bu son seçimde AK Parti’yle kafa kafayaydık. İkincisi bu kasabada hiç hırsızlık olmazdı, uyuşturucu girdi. Geçen karakol komutanı dedi 400 çocuğumuz uyuşturucu kullanıyormuş. 20-30 tanesi bağımlı olmuş. Mahvettiler abi. İşte gördün birinci sınıf tarım arazisi suyumuz bitti” ifadelerini kullandı

“40 Yıl MHP’ye Oy Verdim”

40 yıl boyunca MHP’ye oy verdiğini söyleyen Başer, son seçimde Millet İttifakı’na oy verdiğini anlattı. “Ben kendim kırk sene Milliyetçi Hareket Partisine oy verdim, son seçimde Millet İttifakı’na verdim” diyen Başer “Bizim bundan sonra gidecek yerimiz kalmadı. Bu Türkiye’nin son demokratik seçimidir. Ne yapıp edip bu seçimi almak lazım. Abi siz neyle mücadele ettiğinizi bilmiyorsunuz. Karşısındaki adam cennetten tapu veriyor. Anlıyor musun? Buna karşı mücadele ediyorsunuz. Biz köylü olarak Ali Abbas Ertürk Başkanımın yanına da gittik. İyi Partililere de söyledim. Yapmanız gereken özellikle bu beş şehir, Aksaray, Niğde, Konya, Karaman ve Nevşehir buraların suyu bitti abi. Ben askerden geldiğimde kuyu kazardım, hayvanlarımızı oradan sulardık. Şu anda 61 metrede su bitti. Ekinim de yandı yoncam da yandı. Yukarı taraflarda 180-200 metreden su alıyorlar. 100 liralık mahsul alıyorsa 70 lirası enerjiye gidiyor. Şu ağaçları torunlarım geldiği zaman meyve koparsın diye, şebeke suyuyla suluyorum.  Bin 700 lira geçen belediyeye su ödedim” şeklinde konuştu.

“Bizi Dinleyin Bu Sizin Son Seçiminiz Olur”

Vatandaşın Cumhuriyet Halk Partisi hükümetinden beklentilerini de açıkça dile getiren Başer sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizin ilk önce yapmanız gereken su, ikincisi tarım. Su olmazsa zaten hiçbir şey bitmiyor. Bu kasabada 1995 yılında referandum gibi bir şey oldu, arazi dağıtmak için. Anavatan Partisi’nde ben de o komisyonun içindeydim. 860 gencin toprağı yok bu kasabacının o zamanki 13 bin 500 dekar hazine arazisini zenginler ekiyordu, durdurdular. Şu anda zannedersem bin, bin 500 tane çocuğun toprağı hiç yok. 1968’den bu yana hiç toprak dağıtımı olmadı. Sizin hükümet olarak ilk önce çıkıp vatandaşla bunu halletmeniz gerekir. Ben zayıf mıyım bana beş yüz tavukluk bir çadır vereceksin abi, bunu halledeceksin hükümet olarak biraz daha büyük müyüm, bana bir dekarlık sera vereceksin. Biraz daha mı büyük üç inek verecen, beş inek vereceksin.

Bunu yapmak mecburiyetindesiniz. Bu vatandaş sizden bunu bekliyor. Bu kasaba Aksaray’ın en büyük kasabası ve AK Parti’nin en yüksek oyu olduğu kasaba yüzde yetmiş sekiz oy alır.  Yalnız çok büyük kırılma var en az yüzde otuzluk bir kırılma var yalnız size gelmiyor İYİ Parti’ye de gitmiyor, sizden vaat bekliyor. Özellikle cumhurbaşkanı adayınızı Mansur Yavaş dediğiniz an, yüzde elli yedi en az bu oyla alır. Tayyip Bey aday olamaz öyle alınır. Ama hata yaparsanız sizin son seçiminiz olur, Aksaray’a Türkiye’nin ikinci en büyük ceza evi yapıldı; Ali Abbas Ertürk Başkanım bulur orada kendini.” Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilim Festivali Sona ErdiÖnceki Haber

Bilim Festivali Sona Erdi

Gözüm Aksaray’dan AyrıldıSonraki Haber

Gözüm Aksaray’dan Ayrıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar