Yöresel Yemek Yarışması’nın Kazanan İlk 5 Yemeği Belli Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yöresel Yemek Yarışması’nın Kazanan İlk 5 Yemeği Belli Oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında Aksaray Valiliği öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde Aksaray Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde yemek yarışması gerçekleştirildi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen programda yarışmacılar yemeklerini tanıttı. Tüm stantları gezen Vali Aydoğdu, yarışmacılara başarılar diledi.

 

Tatmadığımız Ve Görmediğimiz Yöresel Yemeklere Burada Şahit Olduk 

Yarışmayla ilgili konuşan Aydoğdu, “Şehrimizde yöresel yemek yarışması yapıldı. Geçmişten bugüne şehirlerimizde yapılan yemeklerin bugüne taşınması bence çok değerli. Bu tarz programlarda bu lezzetlerin geleceğe aktarılması açısından önemli bir noktada duruyor. 3 yıldır Aksaray’da görev yapıyorum. Tatmadığımız ve görmediğimiz yöresel yemeklere burada şahit olduk. Kendi kültürümüzü burada görmüş olduk” dedi.

 

Yarışmacılar Ödüllendirildi 

34 kişinin katıldığı yarışmada, Halk Eğitime bağlı Aşçılık ve Aşçı Yardımcılığı kursundan 19 kişi katılırken, Aksaray’a özgü papara, çullama, Aksaray Tava, mantarla börek, işkembe gibi çeşitli lezzetler yer aldı. 

Halk eğitime bağlı kursta iki aydır eğitim gören 49 yaşındaki yarışmacı Münevver Bekmezci, “Kendimi geliştirmek için halk eğitim merkezindeki Aşçılık kursuna başladım. Kursa başladığım günden beri yeni yemekler farklı tatlar öğrendim. Kendimi çok iyi geliştirdiğimi düşünüyorum. Bu kurstan sonra kendime güvenim arttı" dedi.

 

En İyi 5 Yemek Belli Oldu 

Jüri üyelerinin yemekleri tadıp değerlendirmesinin ardından verilen puanlarla en lezzetli 5 yemek seçildi. Yarışmada, Pınar Gül’ün ‘Çullama’ yemeği birinci, Nilgün Çopursan’ın ‘Gerdan’ yemeği ikinci, Nihal Oruç Tarhanalı isimli katılımcının ‘Yoğurt Yatağında Etli Madımak’ yemeği ise üçüncü oldu. Protokol üyeleri, kazananlara ödüllerini takdim etti. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İntihar Eden Genç Hemşire, Memleketi Niğde'ye DefnedildiÖnceki Haber

İntihar Eden Genç Hemşire, Memleketi Niğ...

Aksaray Bld. Spor Kadınlar Hentbol Takımı Süper Lig’teSonraki Haber

Aksaray Bld. Spor Kadınlar Hentbol Takım...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar