Zaferin 101. Yılı Aksaray'da Gururla ve Coşkuyla Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yıldönümü, Aksaray'da büyük bir gurur ve coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yıldönümü Aksaray’da düzenlenen törenle kutlandı. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer'in törene katılanların bayramını tebrik etmesinin ardından Atatürk Anıtına çelenk sunması ile birlikte tören başladı.  

Törene AK Parti Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Protokol üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi. 

 

"Atatürk, Anadolu’daki Türk Varlığına Kast Edenleri 30 Ağustos 1922’de Tarihe Gömmüştür" 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; Şanlı zaferin 101. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını, 3 yıl süren onurlu kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandırıldığını belirten Jandarma Üsteğmen Burak Kılıç, "Düşmanlar ve onun ülke içerisindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar vererek, toprakları işgal edilmiş, ordusunun elinden silahları alınmış, askerleri terhis edilmiş, yıllardır süren savaşlarda tüm kaynaklar tükenmiş ve insan gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntıları üzerinde bir ordu ve milli devlet yaratan Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu’daki Türk varlığına kast edenleri 30 Ağustos 1922’de tarihe gömmüştür" dedi. 

"Anadolu’yu ebedi vatan yapmamızı 101. Yıldönümü olan 26 Ağustos 1922’de başlayan büyük Taarruz 4 gün sonra 30 Ağustos'ta kesin zaferle neticelenmiş bu zafer, yüce Türk ulusunun bağımsızlık aşkını, Türk ordusunun kuvvet ve kahramanlığını tarihe muhteşem bir şekilde kaydetmiştir" ifadelerini kullanan Üsteğmen Kılıç, "Tarih boyunca hür yaşamış asil Türk milleti, Kurtuluş Savaşı'nda Büyük Önder Atatürk’ün 'Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla düşmana karşı kadını, erkeği genci yaşlısı ile ordu millet bütünleşmesinin eşsiz bir örneğini sergilemiştir. 

Türk milletini mutlu sona ulaştıran bu zafer, her türlü imkânsızlık ve yokluğa rağmen Türk ulusunun birlik ve beraberlik içerisinde neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiş, Türk ulusunun esir edilemez olduğunu bir kez daha dünyaya ispatlamış, Atatürk inkılâplarının temel taşı olmuş ve modern Türkiye’nin doğuşunu başlatmıştır. Türk milletinin birliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne ve devletin bağımsızlığına yönelecek her teşebbüsü, dün babalarımızın ve dedelerimizin yaptığı gibi 101 yıl sonra bugün bizler de bu uğurda seve seve canımızı vermeye hazır olduğumuzu aynı ruh ve inançla haykırıyor ve diyoruz ki, bize emanet edilen bu cennet vatanı bu kutsal toprakları ilelebet muhafaza edecek, Türk bayrağını ve sancağını sonsuza dek dalgalandıracağız. Kanlarını ve canlarını feda ederek bize bu güzel vatanı bırakan, bizleri 101 yıl önce büyük bir zaferle onurlandıran, başta büyük Önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygıyla eğilir, kahraman gazilerimize şükran ve minnetlerimiz sunarız" açıklamasında bulundu. 

 

"Atatürk Anadolu'daki Türk Varlığına Kast Edenleri Tarihe Gömmüştür" 

"30 Ağustos 1922 tarihinde Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anadolu’daki Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür diyen Kılıç, Bu zafer yüce Türk ulusunun bağımsızlık aşkını, Türk ordusunun kudret ve kahramanlığını tarihe muhteşem bir şekilde kaydetmiştir" sözlerini kullandı.

 

"30 Ağustos Zaferi Derin Manalar Taşır" 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıldönümüne erişmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Aksaray Valisi Kumbuzoğlu, "Aziz Milletimizin binlerce yıllık şanlı tarihinde, birbirinden kıymetli, sayısız zafer vardır. Ancak bunlardan bazıları milletimizin mukadderatını belirlediği için bir savaştan, bir zaferden öte, daha derin manalar taşır. İşte, 30 Ağustos Zaferi de bunlardan biridir" dedi.  

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 30 Ağustos'ta zaferle taçlanarak, tarihe altın harflerle yazıldığını ifade eden Vali Kumbuzoğlu, "30 Ağustos, vatanı, bayrağı, istikbâli, ezanı için hiç düşünmeden ‘Ya İstiklâl Ya Ölüm’ diyen ecdadımızın kahramanlık destanı, bağımsızlık nişanesidir. 30 Ağustos; bizler için vatan aşkıyla yeniden doğuşun, bu topraklarda ebediyen özgürce varoluşun günüdür. Zaferimiz kutlu olsun" ifadelerini kullandı. 

Kutlamalarda İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Asayiş Komando Bölüğünün gösterisi ile devam ederken Aksaray Belediyesi Halk Oyunları ekibi Aksaray yöresi oyunlarını sergiledi. Geçit töreninin ardından Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu beraberindekiler tebrikleri kabul etti. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mahalle Sakinlerinin Dikkati Çalıntı Arabayı Ele VerdiÖnceki Haber

Mahalle Sakinlerinin Dikkati Çalıntı Ara...

Giyimiyle Bir Görenin Bir Daha BaktığıSonraki Haber

Giyimiyle Bir Görenin Bir Daha Baktığı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar