Zamlarının Ardından Vatandaşlar, “ İyi Ki Gaz Bulduk ”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zamlarının Ardından Vatandaşlar, “ İyi Ki Gaz Bulduk ”
Aksaray’da elektrik ve doğalgaza gelen zamları değerlendiren vatandaşlar, hükümetin Karadeniz’deki doğalgaz müjdesini göz önüne getirerek, “Vallahi iyi ki gaz bulduk yani bulmasaydık ne yapardık bilmiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Aksaray’da elektrik ve doğalgaza gelen zamlar vatandaşı kara kara düşündürürken, daha kış gelmeden yakacakları kalorifer ve kullanacakları elektriğin hesabını yaparken, ödedikleri faturaları açıklayıp, hükümetin Karadeniz’deki doğalgaz müjdesini eleştirdi. Ev ve iş yerlerinde yüksek maliyetlerle elektrik ve doğalgaz faturası ödeyen vatandaşlar, “Vallahi iyi ki gaz bulduk yani bulmasaydık ne yapardık bilmiyoruz” diyerek tepkilerini gösterdi.

15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda ve çevresinde mikrofonlara tepkilerini yansıtan vatandaşlar, “ben geçinebiliyorum” ve “geçinemiyorum” diyen gruplar halinde birbirilerini de eleştirdi. İrfan Siyah, “Zaten hayat pahalı hemşerim yani, yetişemiyoruz. Her gün üstüne bir de zam geliyor. Evet, her gün zam geliyor. Ben zaten emekliyim zaten hemşerim, yani emekli olarak şu an çalıştığım halde geçinemiyorum. Elektrik 225 lira geldi. Su 84 lira geldi. Doğalgazda zaten sadece mutfakta kullandığımız için 145 lira geldi. Ağabey hayat pahalı başka da bir şey diyemiyorum. Ne diyeyim?” dedi. Yüksel Türk, “Vallahi Allah bu millete acısın. Yani gelir seviyesi olarak ortalamanın üzerindeyiz. Ama yine de zor günlerin beklediğini düşünüyorum. Allah kolaylık versin. Eve 600 lira gelmişti. En son doğalgaz faturamız geçen yıl en fazla ödediğimiz bin 300 liraydı. Her halde bu yılda 2 bin lirayı bulur diye düşünüyoruz. Vallahi iyi ki gaz bulduk yani bulmasaydık ne yapardık bilmiyorum. İyi ki tarım ülkesiyiz ne yapardık bilmiyoruz” dedi. 

Geçiniyoruz, Geçinemiyoruz Diye Sokak Ortasında Tartıştılar

Sokakta mikrofonlara emekli olmasına rağmen gelen faturaları uygun bulduğunu ve geçim sıkıntısı yaşamadığını söyleyen Hazım Gökçe’nin röportajına tepki gösteren Otel Personeli ve İnşaat İşçisi arasında ekonomi tartışması çıktı. Birbirilerinin fikirlerini eleştiren vatandaşların arasını Hazım Gökçe’nin, “Vallahi benim elektriğimde zam varda doğalgazımda yok. Doğalgazım normal, şu an şu ortama göre normal 60 lira gaz geldi. 200 lira elektriğim geldi. Elektriğim fazla geldi. Buna karşı çıkıyorum. Ben ne düşüneceğim? Ben düşünsem de bir şey yok. Düşünmesem de devlet bilir. Ben ne bilirim? Devletin bunu azıcık indirmesi gerekir. Ben geçiniyorum kardeşim. Allah bin bereket versin. Evimde kira olmasına rağmen geçiniyorum” dedi. Röportaj verdiği esnada kendisine yorum yapan vatandaşlara, “Kardeşim lüks yaşarsan geçinemezsin” diye tepki gösteren Gökçe, tartışmanın fitilini ateşledi. Gökçe’nin tepkisine cevap veren bir inşaat işçisi ise, “Şimdi amcam dedi ki, güzel geçiniyorum dedi. Amcamın normal aldığı emekli taş çatlasa 3 bin TL veya 4 bin lira, 2 bin lira kira veriyorsun, mutfağın, elektriğin suyun çoluk çocuk her halde bekâr yaşıyorsun” dedi. İnşaat işçisi, “Şimdi gemimiz var ama suyumuz yok” diyerek, “Maalesef karada dursun o gemimiz. Şimdi ben inşaatçıyım. 5.kata iskeleye çıkıyoruz biz, aldığımız günlük yevmiye 200 TL, 200 TL’nin 50’sini dolmuşa veriyoruz. Geriye kalıyor 150 TL, 50’sini yine harcıyorsun. 100 TL haydi bakalım karın dursun yanında, çocukların dursun yanında hangisi duruyorsa, aylık 3 bin TL’ye geliyor. Kiraysa, mutfaksa boşanmalar çoğaldı. Neden çoğaldı? Bu yüzden çoğaldı. İnşaatlara gidin yalanımı çıkarabilirsiniz. Taş çatlasa 250 olur. Ben inşaatçıyım” ifadesin kullandı. 

 

Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Aydoğdu 'dan Öğretmen Ve Velilere Sıradışı MektupÖnceki Haber

Vali Aydoğdu 'dan Öğretmen Ve Velilere...

Başkan Ceylan “Ahilik Geleneğini Canlı Tutmak Bizim Görevimiz”Sonraki Haber

Başkan Ceylan “Ahilik Geleneğini Canlı T...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar