Zehir Zemberek Sözlerle Ak Parti'ye Dava Açıp İstifa Etmişti: Şimdi Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zehir Zemberek Sözlerle Ak Parti'ye Dava Açıp İstifa Etmişti: Şimdi Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı
2009'da AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada görevinden zehir zemberek sözlerle istifa eden Avukat Sinan Özkan, 2023 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olmaya çalışıyor.

 FETÖ/PYD terör örgütü finans ayağı olan Bank Asya'nın bir dönem kurumsal avukatlığını yaptığı da iddia edilen Sinan Özkan, geçmişte AK Parti'den çok sert açıklamalarla istifa edip, partisine dava açmasına rağmen, seçimlere gidilirken yeniden AK Parti'den adaylık için kolları sıvadı. 

Çok Sert Sözlerle İstifa Etmişti Ama Şimdilerde Geri Dönmek İçin Çalışıyor

Özkan, 2009 yılında AK Parti Genel Merkezi'ne rağmen kendi AK Parti İl Başkanı adayını çıkararak kongrede kavga çıkmasına sebep olmuş ve kendi istediği il başkanı seçilmedikten sonra da adeta partide bir kriz yaratmıştı. Tüm bu yaşananların ardından Özkan, AK Parti milletvekili aday adaylığı için çalışmalara başladı. Öte yandan AK Parti Genel Merkezi'nin Özkan ile ilgili alacağı karar da kamuoyu tarafından merak ediliyor. 

AK Parti 3. Olağan İl Kongresi'nde Ne Olmuştu?

2009 yılında AK Parti 3. Olağan İl Kongresi'nde AK Parti Genel Merkezi'nin tek liste kararına uymayarak, kendi yakın arkadaşı olan muhasebeci Aydın Coşgun'un aday olmasını isteyen Sinan Özkan, AK Parti Aksaray il başkanlığına adaylığının kabul edilmemesi nedeniyle istifa etmişti.

2006 yılında AK Parti 2. Olağan kongresinde Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Özkan, 2008 yılında yapılan kongrede yeniden Merkez İlçe Başkanlığına seçilmişti.

2009 yılında, AK Parti Genel Merkezi'nin Avukat Latif Ağır yönetimindeki AK Parti 3. Olağan Kongresi'nde tek liste kararı alınmasına rağmen Özkan, parti içinde hizipçilik yaparak kendi adaylarını çıkarmıştı. Desteklediği Aydın Coşgun, kongrede aday gösterilmeyince bu duruma itiraz ederek partisinden istifa etmişti. Partisinden istifası sırasında çok sert açıklamalarda bulunan Avukat Özkan, düzenlediği basın toplantısında şu cümleleri kurmuştu: "Coşgun'un adaylık başvurusu kabul edilmedi. Bu bir hukuk faciasıdır. Biz aday değiştirmeyi ilgili yerlere teklif ettiğimizde, kim aday olursa olsun mutlaka bir bahaneyle engelleneceği cevabını aldık. Biz bunun üzerine onurlu ve dik bir duruş sergileyerek, kongreye Aydın Coşgun ile girdik. Biz bu yarışa çıktığımızda ayağımıza taşlar bağladılar. Buna rağmen o yarışa çıktık. Buradan herkesin alması gereken bir ders ve ibret olduğunu düşünüyorum."

Avukat Özkan AK Parti Genel Merkezi'ne rağmen kendi İl Başkanı adayını çıkartıp bir de istifa ederken, 'şehirde gerilimi düşürmek için görevinden istifa ettim' demişti. AK Parti 3. Olağan Kongresi'nin yapılacağı Atatürk Stadyumu'na gelerek, kendi desteklediği Aydın Coşgun'un adaylığını sunan Özkan, ciddi bir tartışma yaşanmasına da sebep olmuştu. Tartışma büyümüş, çok sayıda çevik kuvvet ekibi stadyuma girerek olaylara müdahale etmişti. Yapılan kongre sonucunda ise Latif Ağır, başkan olarak seçilmişti. Özkan, kongrenin hukuksuz yapıldığı gerekçesiyle geçmişte kendi partisini mahkemeye vermiş ancak yapılan incelemeler sonucunda kongrenin hukuksuz olmadığı kararı verilmişti. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Polis Hırsızlık Zanlılarını, Saklandıkları Evde YakaladıÖnceki Haber

Polis Hırsızlık Zanlılarını, Saklandıkla...

Sübhaneke Duası Okunuşu: Sübhaneke Duası Yazılışı, Anlamı, Meali, Tefsiri Ve Türkçe OkunuşuSonraki Haber

Sübhaneke Duası Okunuşu: Sübhaneke Duası...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar