Ziraat Odası Başkanı Koçak “Tarlaları Boş Bırakmayın!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ziraat Odası Başkanı Koçak “Tarlaları Boş Bırakmayın!”
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak buğday üretiminin Anadolu için önemine dikkat çeken bir açıklama yaptı. Buğday üretiminin pahalıya mal olduğunu doğrulayan Koçak üreticinin ekmemesi halinde bölgede kayıplar yaşanacağına dikkat çekti.

“Ülkemiz tahıl ambarı ve uzmanlar her ne kadar ekmek veya unlu mamullerin sağlık için hamallık olduğundan bahsetse de toplum olarak Halil İbrahim sofrasında bile ekmek veya bazlama yoksa yemek yedik saymayız karnımız doymaz” diyen Koçak “Hammadde fiyatlarının günlük, saatlik değiştiği ve ürün fiyatlarını takipte zorlandığımız bir süreç yaşıyoruz. Memlekette buğday kıtlığı yok, ithalat, kur ve yurtdışı fiyatlara bağlı pahalıya mal oluyor evet. Yurtiçi üretimde de kayıplar oldu. Doğrudur. Ancak bu ülke her şartta Tedarik sorununu aştı. Un yok, yağ yok, şeker yok söylemlerini bertaraf etmeliyiz. En kritik senaryo; dedikodu ve beklentiyi yönetemediğimizde çıkar” dedi.

“Tek Sorunumuz Su”

Ülkedeki kurum ve kuruluşlara güven duyulması gerektiğini ifade eden Koçak “Kurum ve kuruluşlarımızın kurumsal kapasitesi bu sorunları aşacak güçtedir. Çiftçilerimiz elbette çok üretmeli, kazanmalı, kazandıkları ile ayakta kalabilmeli ve gelişen teknolojiye ayak uydurabilmelidir. Üretici kazanır ise ülke içi göç en aza indirilir, ülkede yiyecek sıkıntısı yaşanmaz. Tarım ürünleri ithalatı azalır ve toplumda sosyal denge sağlıklı sürdürülebilir. Ülke olarak belli tarım ürünlerinde kendimize yeterli halde olma gayreti içinde olmalıyız. Tarım ürünlerini üretemez iseniz piyasada yoksunuz, aç kalırsınız, paranız olsa da çoğu zaman ürün satın alamazsınız. Bu husus açık bir gerçektir, göz ardı edilmemelidir. Çiftçilerimizin ekim yapmaması kendisi açısından bir kayıp olduğu gibi bölgemiz ve ülkemiz açısından daha büyük kayıp olacaktır. Bu nedenlerle araziler boş bırakılmamalı, mutlaka ekilmelidir. Üretim için tek sorunumuz su. Ancak su giderek azalmakta, suyun maliyeti artmaktadır. Bu nedenle çok kişinin ifade ettiği gibi ovaya dış havzalardan su getirilmelidir. Daima üreten bir ülke olmalı ve dışa muhtaç olmamalıyız. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eşini Uyurken Bıçaklayan Şahıs Adliyeye Sevk EdildiÖnceki Haber

Eşini Uyurken Bıçaklayan Şahıs Adliyeye...

Canlıyken Pişirilmeleri YasaklanacakSonraki Haber

Canlıyken Pişirilmeleri Yasaklanacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar