3 Gol 3 Puan

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
3 Gol 3 Puan
Hava muhalefeti nedeniyle sezon ortasında ertelenen 68 Aksaray Belediyespor, 52 Orduspor karşılaşması Dağılgan Stadı’nda oynandı. İlk yarıyı golsüz beraberlikle kapatan Aksaray Belediyespor 2. Yarıda etkili futbolu ile rakibini kendi yarı sahasına hapsedince art arda 3 gol bularak 3 puanı hanesine yazdırdı.

Mutlak galibiyet için sahaya çıkan Aksaray Belediyespor karşılaşmanın ilk 45 dakikasına hızlı başladı. Hareketli bir oyun anlayışı ve kontratak futbol oyunu ile ilk dakikalarda rakip Orduspor kalesinde etkili olan Aksaray Belediyespo 4. Dakikada Ayberk Altan ile yakaladığı ilk tehlikeli atağından sonuç alamadı.

Aksaray Belediyespor’un orta saha ve ceza sahasındaki baskın oyununu defansif oyun anlayışıyla savuşturan 52 Orduspor, karşılaşmanın 10. dakikasında kontra atakla Aksaray Belediyespor kalesinde ilk tehlikeli pozisyonu yakaladı. 9 sırt numarası ile oynayan Gökhan Erdöl’ün Aksaray Belediyespor ceza sahasında kaleciyi uzaktan gören noktadan çektiği sert şutta top kale direğini sıyırarak dışarı çıktı.

İlk yarıda her iki takım da oyuna ağırlığını koyarak karşılıklı kontrataklarla pozisyon bulmaya çalışırken 23. dakikada serbest vuruş kazanan 68 Aksaray Belediyespor’un yeni transferi Harun Atalay serbest vuruşla topu ceza sahasına indirdi. Ordusporlu futbolculara çarpan top, kornere çıktı. Korner atışından da sonuç alamayan 68 Aksaray Belediyespor ilk yarıdaki ikinci net gol pozisyonundan yararlanamadı.

68 Aksaray Belediyespor’da 9 sırt numarası ile oynayan Alican Tez 34. dakikada rakip ceza sahası içerisinde önünde bulduğu topu değerlendiremedi. Tez net gol pozisyonundan yararlanamadı. 41. Dakikada Alican Tez yine sol taraftan ceza sahasına inen topu iyi değerlendiremeyerek dışarı yollayınca ilk yarının en net gol pozisyonundan da sonuç alamadı. İlk 45 dakikanın sonuna 3 dakika uzatma süresi eklendi. Uzatmalarda da tarafların atakları sonuç vermeyin her iki takım soyunma odasına 0-0 eşitlikle döndü.

2. Yarıda 3 Gol 3 Puan Getirdi

İkinci 45 dakikaya hızlı başlayan temsilcimiz 68 Aksaray Belediyespor’un 5 numaralı oyuncusu Ahmet Turan, 52. dakikada sol taraftan rakip Orduspor ceza sahasında meşin yuvarlakla buluşarak rakip filelere meşin yuvarlağı gönderip takımını 1-0 öne geçirdi.

1-0’dan sonra daha etkili olan 68 Aksaray Belediyespor, ilk yarıya oranla daha çok rakibine pres yapan, orta saha ve rakip ceza sahası içerisinde rakibini bunaltan etkili oyunu ile

Orduspor'u kendi yarı ve ceza sahasına hapsetti. 67. dakikada Ordu ceza sahası içerisinde düşürülen Alican Tez kazandığı penaltıyı gole çeviremedi. 74. dakikada yeni transfer Harun Atalay ceza sahası içerisine gelen hava topuna vurduğu kafayı rakip Orduspor filelerine gönderdi ve durumu 2-0 yaptı. Ordusporlu oyuncu Talha Özer kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. İkinci golden sonra rahatlayan 68 Aksaray Belediyespor maçın sonlarına doğru farkı açmak için Orduspor kalesine yüklense de sonuç alamadı. 4. hakem maçın normal süresine 6 dakika uzatma süresi ekledi.

90 + 2'de 68 Aksaray Belediyesporlu Oyuncu Mervan Yiğit önüne atılan uzun pasta topu önünde buldu. Ordusporlu kalecinin ceza sahasından çıktığını gören Mervan Yiğit, takımını 3-0 öne geçiren golü Ordu ağlarına gönderdi. Uzatma süresinde başka gol şansı bulamayan Aksaray Belediyespor erteleme karşılaşmasında evinde rakibi 52 Orduspor’u 3-0 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hacılar Harmanı, İstiklal Ve Hürriyet’e Kavuşacak!Önceki Haber

Hacılar Harmanı, İstiklal Ve Hürriyet’e...

Kamu Destekli İngot Külçe Üretimi BaşladıSonraki Haber

Kamu Destekli İngot Külçe Üretimi Başlad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar