“71 Yıllık Kore Dostluğunun Temeli Bin Yıllara Dayanıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“71 Yıllık Kore Dostluğunun Temeli Bin Yıllara Dayanıyor”
Türkiye ve Kore Cumhuriyeti arasındaki stratejik ortaklığın pekiştirilmesi amacıyla Kore Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyükelçiliği tarafından Aksaray Sultanhanı Kervansarayında Kore-Türk Tarih Semineri düzenlendi.

 Kore Büyükelçisi Won Ik Lee’nin katılımıyla yapılan seminerde Lee Türkiye ve Kore’nin tarih bağlarının bin yıllardır varlığını sürdürdüğünü söyleyerek Kore gazilerinin Kore savaşında gösterdiği fedakârlıkların, Kore’nin bugünkü kayda değer ekonomik kalkınmasının ve refahının temelini oluşturduğunu bu nedenle de Kore halkının Türk Milleti’ne her zaman minnet duyduğunu dile getirdi.

“Neler Yapabileceğimizi Müzakere Ettik”

Türk-Kore ilişkilerinin günden güne geliştiğini söyleyen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu “17 Eylül 1950’de Hatay'ın İskenderun Limanı'ndan yola çıkan 1.Türk Tugayının Pusan Limanı'na ulaşması ile başlayan Türkiye- Güney Kore dostluğu 71. Yılına ulaşmıştır. Yaklaşık 22 bin Mehmetçik ile katılıp 900 şehit verdiğimiz savaşta, tarihe mal olmuş bir kahramanlık, filmlere konu olmuş bir vefa ve asırlarca sürecek bir dostluk Kore-Türkiye arasında başlamıştır.  Sultanhanı İlçemizde yaklaşık 100 tarih öğretmenimiz var. Türk kültürünü Kore kültürünü tarih öğretmenlerimizle müzakere yaptık. Güney Kore’nin tarihi sürecini ecdadımızla olan dostluklarımızı dinledik. Bundan sonraki süreçte Güney Kore ile Türkiye yine Türkiye özelinde Aksaray ili ile neler yapabiliriz, dostluklarımızı daha nasıl geliştirebiliriz onunla ilgili müzakerede bulunduk” dedi.

“Çocuklara Dostluğumuzu Anlatın”

Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Won Ik Lee ise yaptığı açıklamasında Kore ve Türkiye arasında özel bağlar bulunduğunu iki ülke arasındaki ilişkilerin 2012 yılında stratejik ortaklığa yükseltildiğini söyledi.  Seminerin amacının Kore’yi daha iyi anlatmak olduğunu dile getiren Lee, “Türk öğretmenlerimiz Kore ile Türkiye arasındaki ilişkileri yeniden keşfederek Türkiye’nin geleceğine yön verecek öğrencilerine derslerinde Kore’yi anlatmalarını böylece Türkiye Kore ilişkilerine katkıda bulunabilecek bir insan olarak büyümelerini ümit ediyorum” ifadelerini kullandı. Haber: Celil Acar

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
T.C. Aksaray2. (Sulh Hukuk Mah.) Satış MemurluğuÖnceki Haber

T.C. Aksaray2. (Sulh Hukuk Mah.) Satış M...

Aksaray’da Cumhuriyet Kutlamalarında Birlik MesajıSonraki Haber

Aksaray’da Cumhuriyet Kutlamalarında Bir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar