Aksaray’da Cumhuriyet Kutlamalarında Birlik Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’da Cumhuriyet Kutlamalarında Birlik Mesajı
Aksaray’da Cumhuriyetin kuruluşunun 98. Yıl dönümünü Aksaray’ın önde gelen isimleri yayınladıkları mesajlar ile kutladı. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Cumhuriyetimizin yeni yaşını kutlamak için yayınladığı mesajında Demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesi olan, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren aynı zamanda halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururu içerisindeyiz” dedi.

“Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir” hatırlatmasında bulunan Aydoğdu “Halkımız bugünlere nasıl gelindiğini unutmayarak, milli benliğimize sahip çıkacak, insanlarımızın her bakımdan mutlu olduğu müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye, Büyük Önder Atatürk’ün, Onun izinden ilerleyen kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın çaba ve katkılarıyla, medeni dünyanın saygın, güvenilir bir üyesi olma yolunda önemli bir aşama kaydetmiştir. Sahip olduklarımızın değerini bilerek, gücümüze inanarak, sorunlar karşısında yılmayarak, demokrasimize sahip çıkarak, bölünmez bütünlüğümüzü koruyarak, toplumsal barışı sürekli kılarak, aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu konuda kurumlarımıza, yönetilen ve yönetenler ile tüm vatandaşlarımıza görev ve sorumluluklar düşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin Türk Milli kültürü olduğunu, “Bir tek şeye muhtacız, çalışkan olmak” prensibini daima göz önünde bulundurup çalışarak, Cumhuriyetimizi dünyanın en güçlü, en itibarlı, en önde devletleri arasında bulundurmak vazgeçilmez ilk hedefimizdir. Bunun için zihnen ve bedenen ter dökmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş şehit ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle yad ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili İnceöz, “Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun”

AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığım mesajında; Cumhuriyet’in kardeş ve beraberlik içerisinde yaşamanın teminatı olduğunu ifade eden İnceöz’ün açıklamaları şu şekilde: “Cumhuriyet; aziz milletimizin gönlünde sönmeyen ve ilelebet yanacak olan bağımsızlık ateşinin, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde kardeşçe ve huzur içerisinde yaşamanın adıdır. Cumhuriyet Bayramımızın 98. yıl dönümü kutlu olsun. Milletimizin eğilmez başına taç yaptığı Cumhuriyet; geleceğe umutla bakmamızın teminatı olmuş, zorluklar, yokluklar ve imkânsızlıklar içerisinde elde edilmesi onu milletimizin gönlünde müstesna bir yere yerleştirmiştir. Cumhuriyetimize 98 yıldır olduğu gibi aynı ciddiyet ile sahip çıkacağımızı bir kez daha belirtmekte fayda görüyorum. Cumhuriyet ile; Türk Milleti’nin tahkim ettiği bağımsızlık gücü, tarih boyunca esareti ve sömürgeyi benimsemiş çevrelerce söndürülmesi gereken bir ateş tehlikeli bir hedef olarak belirlenmiştir. Ancak tarih boyunca girdiğimiz her mücadelede kazanan milli feraset, cumhuriyete bağlılık ve vatana adanmışlık olmuştur. Cumhuriyetimize sahip çıkma ve demokrasimizi muhafaza etme motivasyonumuzdan, bağımsızlık aşkımızdan eksilen hiçbir şey yoktur. 98 yıllık ruh daha da güçlenerek yüreklerimizdedir. Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetin gücüyle Türk Milleti’ni buluşturarak ilelebet yanacak olan bağımsızlık meşalesini inşa eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu toprakları bizlere vatan kılan kahraman ecdadımızı hürmet ve rahmetle yâd ediyorum. Aziz hatıralarını her şart ve koşulda muhafaza edeceğiz.”

Milletvekili Aydoğdu, “Gazi Paşamızı Ve…”

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve Cumhuriyetin ilanına öncülük eden tüm kahramanlarımızı tazimle yâd ediyor, bin yıllık vatanımız Anadolu topraklarının her karışında kanı ve alın teri olan tüm ecdada, şehitlerimize, gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti; asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesidir.

29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan eden Milletimiz, tıpkı 98. Yıl önce olduğu gibi bugün de İstiklal Harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren aynı ruhla dimdik ayaktadır. Milletimizin, maneviyatından ve asli köklerinden aldığı inanç ve güçle tarih sahnesindeki yerini aldığı İstiklal Mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, bugün önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için yine birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98. yıl dönümünde Gazi Paşamızı ve silah arkadaşları ile aziz vatanımızın  bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet niyazı ve saygı ile anıyor, milletimizin Cumhuriyetinin ebed – müddet olması ve azmi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” sözleriyle mesajını tamamladı.

Milletvekili Kaşlı, “Cumhuriyet Bayramı’mız Kutlu Olsun!”

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadelemizin, Büyük Zaferle sonuçlanmasına müteakip, şanlı bir tarihe ve yüksek bir medeniyet birikimine sahip olan yüce Türk Milletinin bayramını, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgesi olan Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü kutlamanın gururunu, coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek

Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığı ile vücut bulmuş büyük bir eserdir. Bu eser, sahip olduğu vizyonla daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecan ve şevkle mücadele eden bir milletin bugünkü nesillere en değerli armağanıdır. Cumhuriyetin ilanı ile ülkemiz, kalkınma ve modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmış ve çağdaş dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir. Cumhuriyetin sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde, Türkiye eğitimden sağlığa, sanayileşmeden alt yapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiştir. Yarınların daha güçlü, daha huzurlu Türkiye’sini elbirliğiyle inşa edebilmek için bizlere düşen en önemli görev ise, daha çok çalışmak ve özellikle birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçmektedir” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Altınsoy “Mücadelemiz Sürecek”

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında “Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için dünyadaki gelişme ve değişmeleri iyi tahlil etmemiz, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye devam etmeliyiz. Milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeliyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, AK Parti iktidarıyla birlikte Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş yatırımlar ve kalkınma hamleleri gerçekleştirilmiştir. Sağlıktan eğitime, tarımdan sanayiye, milli teknoloji hamlesinden, yerli üretime her alanda devrim niteliğinde adımlar atılmış ülkemiz, söz sahibi olmuştur. Her zamankinden çok daha fazla milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, daha güçlü bir Türkiye için mücadelemiz devam edecektir” dedi.

CHP İl Başkanı Ertürk, “İki Büyük Hedefimiz Var!”

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk Cumhuriyetin 1. Yüzyılının neredeyse tamamlandığına dikkat çekerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerine sahip çıkmayı sürdüreceklerini dile getirdi. Ertürk “Türk Halkının bağımsızlık ruhu, esarete meydan okuyuşu ve onurlu mücadelesiyle kurulan Cumhuriyetimizin 1. yüzyılını tamamlıyoruz. Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında teknolojiyle, bilimle, demokrasiyle taçlandırmak en büyük vazifemizdir. Ulu önderimiz iki büyük eserimiz var demişti. Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi bizim de iki büyük hedefimizi var Cumhuriyeti ve CHP’yi ilelebet yaşatmaktır!” ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkan Çölkesen, “Yeniden Dirilişin İfadesidir”

MHP Aksaray İl Başkanı Mustafa Çölkesen ise mesajında; "Büyük Türk Milletinin şanlı ve onurlu mücadelesinin zaferi olan ve millet egemenliğine dayanan Cumhuriyetimizin 98.yılını kutluyor olmanın haklı gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen Türk Milleti’nin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir.

Cumhuriyet, yanmış, yıkılmış, işgal edilmiş vatan toprakları üzerinde, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milletinin yeniden dirilişinin ifadesidir. Aziz milletimiz, dün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde yaşamaktan asla vazgeçmeyecek, ülkemizi içten ve dıştan kuşatan tehlikeler karşısında dimdik ayakta durmaya devam edecek, bozgunculuk isteyenlerin heveslerini boşa çıkarmayı bilecektir. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve dualarla anıyorum. Aksaraylı hemşerilerimiz başta olmak üzere Büyük Türk Milleti’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, yarınlarımızın daha mutlu ve müreffeh olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum" İfadelerini kullandı.

İYİ Parti İl Başkanı Türemiş, “Dün De Bugün De Aynı Azimle! Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!”

İYİ Parti İl Başkanı Özhan Türemiş, Cumhuriyetin İlanının 98. Yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda Cumhuriyet değerlerinin Türkiye Cumhuriyeti’yle birlikte sonsuza kadar yaşaması için 7’den 77’ye mücadele vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Vatan toprağının kutsallığına inandıklarını söyleyerek içeriden ve dışarıdan gelen saldırılara rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi sınırları içinde bütünlüğünü barış ve demokrasiyle koruması için 100 yıla yakındır verilen mücadelenin önemine dikkat çeken Türemiş “Türk Milleti ezelden bugüne bağımsızlığı için göz kırpmadan can veren hür bir millettir.  Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Cumhuriyet; düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister’ sözleriyle bizlere ışık olmuştur. Bizler de onun bize açtığı bu yolda özgürlük ve bağımsızlık uğrunda atılacak tüm adımların takipçisi olacağız. Göz bebeğimiz Cumhuriyetimize hep birlikte sahip çıkmak ve ilelebet yaşatmak için kanımızın son damlasına kadar çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Küllerinden doğan Anadolu insanımız bugün de düşmanlarını topraklarından çıkarmak ve kendi kaderini kendi tayin etmek için elinden geleni yapmaktadır. Başta Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için, cumhuriyet kazanımları için şehit ve gazi olan tüm Vatan Evlatlarını, saygı minnet ve şükranla anıyor, ulu çınar Cumhuriyetimizin yeni yaşını kutluyorum! Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” ifadelerini kullandı. Haber: Muhammet Küçüker

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“71 Yıllık Kore Dostluğunun Temeli Bin Yıllara Dayanıyor”Önceki Haber

“71 Yıllık Kore Dostluğunun Temeli Bin Y...

İBB'nin teklifi 10. kez reddedildiSonraki Haber

İBB'nin teklifi 10. kez reddedildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar