9 Yılda Aksaraylı Üreticilere 156,5 Milyon Lira Hibe Desteği Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
9 Yılda Aksaraylı Üreticilere 156,5 Milyon Lira Hibe Desteği Verildi
AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Aksaray’ın Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteklerinden en fazla yararlanan illerin başında geldiğini ve dokuz yılda 156,5 milyon liralık bir hibe desteği alındığını belirtti.

 AK Parti’den Önce Bu Desteklemeler Yoktu

TKDK’nın 697 yatırım için 310 milyon 600 bin liralık destek sağladığını, bunun 156 milyon 534 bin lirasının hibe olarak verildiğini söyleyen Hüseyin Altınsoy, yaptığı açıklamada TKDK desteklemeleri hakkında bilgiler verdi. Aksaray’ın proje kültürü ve fonların kullanımı açısından birçok ilden daha iyi bir noktaya geldiğini, temel amaçlarının yatırımları ve destekleri arttırmak olduğunu ileten Altınsoy, “Geçmişte, AK Parti İktidarından önce bu destekler yoktu, çiftçilerimiz böyle destekler alamıyordu. Günümüzde, AK Parti İktidarında ise tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize hem yatırım esnasında hem üretim esnasında hem de satış esnasında birçok destek veriliyor” dedi.

Biten Yatırımlar İçin 48,4 Milyon Lira Hibe Ödenecek

Dokuz yıl içerisinde TKDK’nın 697 proje yatırımına 310 milyon 600 bin liralık destek verdiğini, bu destek miktarının 156 milyon 534 bin lirasının ise hibe olduğunu anımsatan AK Parti İl Başkanı, desteklenen projelerle bin 293 kişinin de iş imkânına kavuştuğunu aktardı. İnşaatları devam eden ve yakın zamanda faaliyete geçecek projelerle tesis sayılarının daha da artacağını vurgulayan Hüseyin Altınsoy, TKDK’nın, yatırımını bitiren faydalanıcılara yaklaşık 48 milyon 410 bin lira hibe ödemesi yapacağının altını çizdi. Açıklamasının bir bölümünde TKDK’nın IPARD 11. Çağrı İlanını hatırlatan Altınsoy, bu çağrıda; çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi; iş geliştirme başlığında ise bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkârlık ve katma değerli ürünler, kırsal turizm ve rekreasyonel faaliyetler, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları, yenilenebilir enerji tesislerine sağlanacak toplam destek bütçesinin 40 milyon avro olduğunu, yatırım tutarı 5 bin ila 500 bin avro arasındaki projelere yüzde 55-65 oranında hibe desteği verileceğini aktardı.

Tüm Yatırımları Yakından İzleyeceğiz

Aksaray’da yatırımın yapmak isteyen girişimcinin her zaman yanında olduklarını, projeleri yakından takip ettiklerini belirten Başkan Altınsoy, şöyle devam etti: “Çiftçilerimizin bu desteklerden en iyi şekilde istifade etmesini temenni ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da önemle üzerinde durduğu yerli ve milli tarım atağının gerçekleştirilebilmesi için hükümetimizin uygulamaya koyduğu bu destekleme programlarından yararlanarak ülkemizin ve milletimizin gelişimine katkı sunmamız gerekmektedir. Bu anlamda tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizi TKDK’nın projelerinden ve hibe desteklerinden yararlanmaya davet ediyorum.” Aksaray’da yatırımları yakından izleyeceklerini, yatırımcılara zor anlarında destek olacaklarını da vurgulayan Hüseyin Altınsoy, tarım ve hayvancılık ürünlerinin artması, tarım ve hayvancılığın daha modern bir hale gelmesi, daha fazla tarımsal istihdamın sağlanması ve bu ürünlerin sanayi tesislerinin Aksaray’da kazandırılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını iletti. Haber Bülteni

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şafak Operasyonunda Yakalanan Beş Kişi Cezaevine GönderildiÖnceki Haber

Şafak Operasyonunda Yakalanan Beş Kişi C...

Karaüzüm: “Siyasi Kimlikle Bölücülük Yapanların Karşısındayım”Sonraki Haber

Karaüzüm: “Siyasi Kimlikle Bölücülük Yap...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar