Karaüzüm: “Siyasi Kimlikle Bölücülük Yapanların Karşısındayım”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaüzüm: “Siyasi Kimlikle Bölücülük Yapanların Karşısındayım”
Zafer Partisi Eski İl Başkanı Resul Karaüzüm “Söz Konusu Aksaray” programında istifasının gerekçelerini ayrıntılarıyla açıkladı.

 Zafer Partisi Aksaray İl Başkanlığı’nda 6 Ekim’de basın toplantısı düzenleyerek görevinden istifa eden Karaüzüm, “Sözkonusu Aksaray” programında Gazeteci Harun Atalay, Nazmi Çalışkan ve Recep Turan’ın sorularını cevapladı, istifasının perde arkasını ayrıntılarıyla anlattı.

Zafer Partisi Eski İl Başkanı Resul Karaüzüm, “Sandıktan bir oy çıkacağını bilsem de doğru bildiğimi söylemekten vazgeçmem, bugün yine aynı noktadayım. Benim dik duruşum Aksaray halkı için. Benim derdim şahsım ya da şahsiyetimin ezilmesi değil. Ben burada Aksaray halkını temsilen oturuyorum, Aksaray’ı temsilen konuştuğum noktada dikkate alınmamak Zafer partisi ile yollarımızı ayırmamıza neden olmuştur” diye konuştu.

Karaüzüm: “Aksaray Üvey Evlat Muamelesi Görüyor”

Karaüzüm parti içinde yaşananlara dikkat çekti. Bazı isimlerin Zafer Partisi’ne yakışmadığını savundu. İstifasının arkasında, partiye zarar veren şahısların parti içerisinde hala görev yapması ve Aksaray’ın, ‘Aksaray’da kamuoyu dediğin nedir ki bir iki gazeteci’ sözleriyle üvey evlat muamelesi görmesi olduğunu söyleyen Karaüzüm, “Bu arkadaşın mesleği yakın dövüş sanatları herkes böyle biliyor ama asıl mesleği siyasi muhabirlik. Bu arkadaş birçok siyasi parti içerisinde görev aldı. MHP’de de vardı ocakta da vardı. Aksaray biliyor bu şahsın nasıl biri olduğunu, geçmişi ortada. Bu olaylar hiç yaşanmamış olsa dahi ben yine Sayın (Ümit) Özdağ’a bu arkadaşın geçmişi, çizdiği imaj bu, bize ve partimize yakışmaz derdim. Gelinen noktada bir müptezel için koca bir seçmen şehri gözden çıkarıldı” dedi.

“Siyasi Kimliği İle Bölücülük Yapanların Karşısındayız”

Sorunun şahsi olmadığının altını çizen Karaüzüm, “Dini, ırkı, inancı ne olursa olsun kimseyi kimseden ayırmıyoruz, fakat bu değerler üzerinden siyasi kimliğini kullanarak bu tür bölücü düşünceleri dikta etmeye çalışanların karşısındayız. Bizim rahatsızlık duyduğumuz konu bu, siyasi bir kimlikle görüşünü insanlarla dikta etme çabası. Parti içerisinde görevi olan birinin inanç üzerinden toplumu kin ve nefrete sürüklemesini doğru bulmuyorum, bu konuyu Sayın Ümit Özdağ ile görüştüm. Fakat en tepedekilere söylediklerimiz karşılık bulmadı” dedi.

Karaüzüm: “Dik Duruşumun Temel Dayanağı Aksaray Halkı”

Zafer Partisi Eski İl Başkanı Resul Karaüzüm, istifasının sebebinin Aksaray’a ve Aksaray halkına duyduğu minnetten kaynaklandığını söyledi ve “Makamımı ve mevkiimi bir kenara itecek kadar aşığım Aksaray’a. Bugün ki dik duruşumun temel dayanağı duygusal bağ kurduğum Aksaray ve halkıdır. Benim siyasete ihtiyacım yok, benim şiarım dik durmaktır. Makam ve mevkii öte dursun dik duramadıktan sonra, siyasetin getirisi önünü ilikleyip yanlışa boyun eğmekse ben yokum.” İfadelerini kullandı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
9 Yılda Aksaraylı Üreticilere 156,5 Milyon Lira Hibe Desteği VerildiÖnceki Haber

9 Yılda Aksaraylı Üreticilere 156,5 Mily...

Toplanan Süt Miktarı Yüzde 2,9 AzaldıSonraki Haber

Toplanan Süt Miktarı Yüzde 2,9 Azaldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar