Ağaçlı Otomotiv'den, 3 Büyük Markanın Showroomu İçin Görkemli Açılış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otomobil dünyasının üç markası, görkemli bir açılışla Ağaçlı Otomotiv bünyesinde Aksaray'da hizmet vermeye başladı. 

7 Temmuz 2023'te temelleri atıldıktan sonra kısa bir süre içerisinde inşaatı tamamlanan Ağaçlı Otomotiv bünyesinde hizmet verecek olan Peugeot, Citroën ve Opel otomobil markaları, 3 markalı showroom ile hizmete açıldı. Dünya markası Peugeot, Citroën ve Opel Stellantis bünyesinde birleşerek Türkiye'de satışlara başladı. Ağaçlı Otomotiv Türkiye'de bu grubun ikinci showroomu olarak hizmet vermeye başladı.

 "Ağaçlı Ailesinin Ticari Serüveni Dedem Durmuş Ağaçlı ile Aksaray'da 100 Yılı Aşkın Bir Süre Önce Başladı"

Peugeot Citroën ve Opel showroomlarının açılışında konuşan Ağaçlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ağaçlı yaptığı konuşmada, "Ağaçlı ailesinin ticari serüveni, rahmetle andığım dedem Durmuş Ağaçlı ile Aksaray'da, 100 yılı aşkın bir süre önce başladı. Nesilden nesile aktarılarak bugün burada, sizlerin katılımlarıyla yeni bir halkaya daha ulaştı. Otomotiv bayiliği serüvenimiz, Peugeot, Citroen, Opel markalarının Aksaray halkına kazandırılmasıyla devam etmektedir. Çağdaş teknolojik donanımı, eğitimli personeli tarafından müşteri memnuniyeti odaklı hizmet kalitesi ile yeni markalarımızı Aksaray'da temsil ederek kıymetli hemşerilerimizin takdir ve hizmetlerine sunuyoruz" dedi.

1930'lu senelerde Aksaray'ın faytonların dolaştığı bir vilayet olduğunu ifade eden Ağaçlı, dedesi Durmuş Ağaçlı'nın toptan bakkaliye ve manifaturacılıkla ticari serüvenine başladığını ve 1948'den sonra babası Orhan Ağaçlı'nın bu serüvene ivme kazandırdığını belirterek, Ağaçlı soy isminin turizm sektöründe de tanıtılarak ilham kaynağı olduğunu vurguladı.

"Müşterilerimize En İyi Hizmeti Vermeye Devam Edeceğiz"

Ağaçlı ailesinin ilk yatırımlarının Vehbi Koç ile Orhan Ağaçlı yakınlığıyla başladığını ifade eden Adnan Ağaçlı, "Bugün açılışını yapacağımız tesiste; satışa sunulacak olan dünyaca ünlü üç otomobil markası müşterisine hizmet verecek tesisin hayata geçirilmesinde öncü rol oynayan ve her konuda bizden yardımlarını esirgemeyen Stellantis Türkiye Ülke Başkanı Sayın İbrahim Anaç Beyefendi’ye bize olan güveni nedeni ile huzurlarınızda en içten teşekkürlerimi sunuyor; bize olan güven ve desteklerinin artarak devam edeceğine inanıyorum. Peugeot, Citroen ve Opel markalarımızın değerli genel müdürlerine, bayi geliştirme müdür ve yöneticilerine ayrıca teşekkür ediyorum. 2023 yılı Temmuz ayı içerisinde başladığımız tesisimizin inşaatını 2024 Ocak ayında tamamlamayı başardık. Tesisimiz yapım sürecinde başta Bsd inşaat olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ağaçlı Şirketler Grubu olarak, bugüne kadar yaptığımız tüm işlerimizde inovasyona dayalı olarak çalışmaya özen gösterdik. Yeni markalarımızla beraber çıtamızı daha yükseklere çıkararak amatör bir ruh ile profesyonel yaklaşımımızı birleştirerek müşterilerimize en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

"Gurur Verici Bir Ana Tanıklık Ediyoruz"

Stellantis Türkiye CEO'su İbrahim Anaç da açılışta yapmış olduğu konuşmada, "Gurur verici bir ana tanıklık etmekteyiz. Ağaçlı ailesi ile birlikte otomotiv sektörünün 3 önemli markasının açılışını birlikte gerçekleştiriyoruz. Stellantis, dünyada büyük otomotiv sektörünün markasını bünyesinde bulunduran büyük bir oluşum. Bugün burada bu üç markanın bir arada bulunduğu showroomları açıyoruz" dedi.

Anaç, Ağaçlı ile tanışıklığının üniversite yıllarına dayandığını söyleyerek, kendisi Adana'da üniversite okurken sürekli Ağaçlı Dinlenme Tesisleri'nde otobüslerinin mola verdiğini ve Ağaçlı'ların hayatında önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Ağaçlı ailesinin yaptığı tüm işlerde kaliteye ve hizmet anlayışına önem verdiklerini en iyi bilenlerden birisiyim. Şimdi aynı çatı altında çalışmaktan mutluyum ve Ağaçlı ailesine teşekkür ediyorum. Sıkıntılı bir dönemden geçiyor olabiliriz. Türkiye'de büyümeye devam ediyoruz, bundan sonra ülkemize büyük yatırımlarımız olacak. Bugün açılışımızda bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize hoş geldiniz diyor Adnan Bey'e huzurlarınızda teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

"Ağaçlı Ailesinin Başarılarının Tez Konusu Olarak Yazılmasını Tavsiye Ederim"

24. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve onur konuğu Cemil Çiçek de yapmış olduğu konuşmada, "Ağaçlı ailesi bir markadır, Orhan Ağaçlı sembol bir isimdir. Ağaçlı ailesi sadece Aksaray'a değil Türkiye'nin dört bir yanında iş ve istihdam konusunda yıllardır ülkemize hizmet veren Koç gibi, ülkemizin sembol isimlerinin arasında yer almış müstesna bir ailedir. Ağaçlı ailesinin başarılarının Aksaray Üniversitesi tarafından bir tez konusu olarak yazılmasını tavsiye ederim. Başarılı olan insanların hayat hikayelerini yeni nesillerin bilmesi lazım. Yeni nesil, başarıları sanki bir gecede olmuş gibi algılıyor. Az önce Adnan Bey'in de bahsettiği gibi 100 yıllık bir geçmişin, birikimin, deneyimin ve başarının hikayesini herkesin öğrenmesi lazım. Onun için Ağaçlı ailesini tebrik ediyorum" sözlerine yer verdi. 

"Ağaçlı Ailesi Böylesine Dost, Böylesine Samimi, Böylesine Vefalı Bir Ailedir"

Vefa vurgusuna da dikkat çeken TBMM 24. Dönem Başkanı Cemil Çiçek, "Hocaya sormuşlar 'bu izzet-i ikram nereden geliyor? Kavuk var, hırka var ama kavuk ve hırka gittikten sonra insanların birbirine saygısının, sevgisinin, vefasının kalmadığı bir dönemden geçiyoruz. Ama bazı dostluklar vardır ki kavuk ve hırkanın önemine bakmaz. İnsana saygı, vefa ve hürmeti ön plana çıkartır. Bu tür insanların sayısının artması lazım. İşte Ağaçlı ailesi de böylesine dost, böylesine samimi, böylesine vefalı bir ailedir" dedi. "İnsanların en hayırlısı insanlara hayırlı olandır" diyen Çiçek, "Bugün burada iş ve istihdam konusunda Aksaraylılara kapılarını açan bu tesiste 80 kişinin çalışacağını öğrendim. Bu demektir ki 80 ailenin iş ve ekmeği, bundan daha güzel bir hayırlı iş olabilir mi? Böylesi önemli bir iş yerini Aksaray ve bölgeye kazandıran Ağaçlı ailesine huzurlarınızda teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

"Ağaçlı Ailesinin Aksaray'a Yapmış Olduğu Yatırımları Anlatmakla Bitiremeyiz"

Aksaray Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş da yapmış olduğu konuşmada, "Aksaray'ın gururu ve markası olan Ağaçlı ailesinin Aksaray'a yapmış olduğu yatırımlar ve kazanımları anlatmakla bitiremeyiz. Buraya gelirken gururlandım çünkü bu arazinin açışında rahmetli İrfan Ağaçlı ile birlikteydik. İş ve istihdam başta olmak üzere eğitim alanında da İrfan Ağaçlı'nın Aksaray'a çok büyük kazanımları var. Kendisini buradan rahmet ve minnetle anıyoruz. Orhan Ağaçlı Bey başta olmak üzere Ağaçlı ailesinin her ferdi Aksaray için önemli vazgeçilmez bir ailedir" dedi.

"İşletmemizin Aksaray'a, Ülkemize ve Bölgemize Hayırlara Vesile Olmasını Temenni Ediyorum"

Aksaray'dan çok Türkiye'nin markası olan Ağaçlı'nın ülke genelinde bilindiğine dikkat çeken Koçaş, "Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak çok mutluyum. Çünkü bugün burada iş ve istihdam konusu başta olmak üzere bir marka topluluğuyla birlikteyiz ve açılışını hep birlikte yapıyoruz. 3 büyük markayı ilimiz ve bölge insanı ile buluşturan Ağaçlı ailesine yatırımlardan dolayı teşekkür ediyor, bu işletmemizin Aksaray'a, ülkemize ve bölgemize hayırlara vesile olmasını ve bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Stellantis CEO'su İbrahim Anaç, Ağaçlı Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ağaçlı'ya teşekkür plaketi sunarken, Adnan Ağaçlı da günün anısına İbrahim Anaç'a Cemil Çiçek ile birlikte bir teşekkür plaketi takdim etti. Ardından protokol üyeleri ve davetliler ile birlikte açılış kurdelesi kesildi.

Çok Sayıda Seçkin Davetli Katılım Gösterdi

Ağaçlı Peugeot Citroen ve Opel showroomlarının açılışına; Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 24. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, geçmiş dönem bakanlar ve siyasetçilerden Abdulkadir Aksu, Hüseyin Çelik, Saffet Arıkan Bedük, Necati Çetinkaya, Ali Rıza Alaboyun ve Cenap Aşçı, Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Tümgeneral Yaşar Bal, Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Yavuz Donat, milletvekilleri, Aksaray il protokolü, STK başkanları, siyasi parti il başkanları, il, ilçe, belediye başkanları ve çok sayıda seçkin davetliler katılım gösterdi. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alt Geçitten Çıkarken Çocuğa Çarpıp Metrelerce Sürükledi!Önceki Haber

Alt Geçitten Çıkarken Çocuğa Çarpıp Metr...

Sosyal Medyadan Sosyal Meydana ProjesiSonraki Haber

Sosyal Medyadan Sosyal Meydana Projesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar