AKMÜB Başkanı Güneş İsyan Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKMÜB Başkanı Güneş İsyan Etti
Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Fatih Güneş konut fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada vatandaşlara yönelik algı oluşturulduğunu söyledi. Vatandaşın 1 konut için 2 konut ücreti ödediğine dikkat çeken Güneş “Herkes elini taşın altına koysun” çağrısında bulundu.

“Müteahhitlerin değil malzeme fiyatlarında fahiş artışlar uygulayan fırsatçıların denetlenmesini istiyoruz” diyen Güneş, “Bunu kesinlikle doğru bulmuyoruz. Fahiş fiyatlar ile mücadele kapsamında müteahhitler uzun suredir çaba gösteriyor. 2021 yılı başında malzeme fiyatlarındaki anormal artışları görerek tedbir alınması gerektiğini Ticaret Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ilettik. Müteahhitler bu günlerin geleceğini bildiği için 9 Eylül 2021 tarihinde zamları protesto etmek adına inşaatlarını 15 gün süreyle durdurdu ve konuyu ülke gündemine taşıdı. O dönem maliyetlerdeki olağanüstü artışları belgeleyerek yüzde 150 ile 350 aralığındaki fiyat artışını kabul etmediğimizi, hiç bir gerekçeyle böyle bir artışın yapılmasının doğru olmadığını ifade etmiştik” dedi.

Fırsatçılar Denetlenmeli”

 “Fırsatçılık ve fahiş fiyat ile mücadelede müteahhitler üzerine düşeni yaptı ve yapmaya devam ediyor. Özelikle bunun gibi olağanüstü durumlarda bizlerin de mücadelesi devam edecek” diyen Güneş konut fiyatlarındaki artışın en önemli nedeninin malzeme ve arsa maliyetindeki artışlar olduğuna dikkate çekerek “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediyelerin planlama dahilinde gelişme alanlarını imara açması ve arsa üretmesi kaçınılmazdır. Müteahhitler arsa bulamadığından kat karşılığında oranlar %50-55 civarında seyrediyor. 100 dairelik bir proje ürettiğinizde bunun en az 50 dairesini arsa sahibi alıyor. 100 dairenin üretmeni yapacaksınız ve 50 daire satacaksınız.

Müteahhitlik karını koymak zorundasınız En basit tabirle, arsa maliyeti nedeniyle bir konut alan vatandaş 2 konutun maliyetini üstlenmek zorunda kalıyor. Vatandaşımızın konut sahibi olabilmesinin önündeki en önemli sorunlardan biri budur. Kat karşılığı oranların piyasada %30, kamu tarafından üretilen arsalarda ise oranı %25 civarında olması vatandaşın alım gücünü artıracaktır” ifadelerini kullandı. Güneş son olarak malzeme fiyatlarına fahiş artışlar yapan fırsatçıların denetlenmesi gerektiğini vurguladı. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadınların Başarı Hikâyesi İl Ve İlçelere Örnek OluyorÖnceki Haber

Kadınların Başarı Hikâyesi İl Ve İlçeler...

BMM’ye Sansür Yasası GetirdilerSonraki Haber

BMM’ye Sansür Yasası Getirdiler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar