BMM’ye Sansür Yasası Getirdiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BMM’ye Sansür Yasası Getirdiler
Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl ve İlçe örgütlerinin düzenlediği program çerçevesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Aksaray’da bir dizi temaslarda bulunan İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü CHP Aksaray İl Binası’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Aksaray’da soruları yanıtlayan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzası ile TBMM’de görüşülen basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeler içeren "Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" ile ilgili soruları yanıtladı.  Süllü kanun teklifinin görüşüldüğü komisyonda görevli olduğunu belirterek yaptığı açıklamada, teklifin sansür yasası olduğunu dile getirdi.

“Sosyal Medyadan Korkuyorlar”

Basın yasası yoluyla sansürün önünün açılmaya çalışıldığını savunan Süllü “Bu yasa bakıldığında bir sansür yasası. 10 bin adet basın kartı dağıtılacağını söylüyorlar, 10 bin turuncu basın kartı. Kime dağıtılacak bu basın kartı? Enformasyon görevlisi diye bir tanım çıkarmışlar ama internet gazeteciliğinin yasaklarından siz de sorumlu olacaksınız. AK Parti’nin tükenmişliği gözükmektedir. Bu ne demek oluyor? Sosyal medyadan korkuyorlar. Twitter, Facebook gibi Türkiye’de temsilcilik açan sosyal ağların temsilcilerini dinledik. Bu yasanın hiçbir şeye çözüm getirmediğini söylüyorlar” dedi.

“Yasayı Getiren Vekillerin Neyi İmzaladığından Haberi Yok”

“Tüm uyarılara rağmen teklifte diretildiğini belirten Süllü teklife imza atan vekillerin içeriğinden haberdar olmadığını da söyledi. Süllü “Israrla bu kurumlar dinlenmeden, kimsenin görüşü alınmadan, imzası olan milletvekillerinin haberi yok hangi yasanın geldiğinden… Bunlar sosyal medyayı kontrol altına alamadıkları için sorunların hiçbirine çözüm getirmeyen bir yasa getiriyorlar. Kesinlikle basına ve internet haberciliğine hiçbir faydası olmayan bir sansür yasasıdır. Herkese basın kartı verilecek.  ‘Bu ülkeyi perişan ettik duyulmasın’ın derdine düşüldü. Bazı kanallara inanılmaz yaptırımlar uygulandı aynısını internet sitelerine, sosyal medyaya yapacaklar. Yasayı geri çekmezler ise 2-3 hafta içerisinde faaliyete girecektir” ifadelerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AKMÜB Başkanı Güneş İsyan EttiÖnceki Haber

AKMÜB Başkanı Güneş İsyan Etti

Bilim Festivali Sona ErdiSonraki Haber

Bilim Festivali Sona Erdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar