Aksaray Yine Sallandı Bu Seferki Depremin Büyüklüğü 5,3

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Niğde Bor ilçesi Obruk köyünde saat 13.27’de 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 Niğde- Bor merkezli deprem Aksaray'da da şiddetli bir şekilde hissedildi.

Sarsıntının şiddeti ile kendisini dışarı atan vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.

İki gündür Konya­- Emirgazi ve Niğde- Bor merkezli depremlerle üst üste sallanan Aksaray'da vatandaşlar, evlere girmek yerine zamanı dışarıda geçirmeye çalıştılar.

Depremler nedeniyle imkanı olan birçok Aksaraylı ise hafta sonunun gelmesiyle köylerine ve kırsal alanda ki yerleşim yerlerine gitmeyi tercih etti.

Yetkililer,  artçı sarsıntıların devam edeceği konusunda uyarıda bulunarak,  vatandaşlara tedbirli bir şekilde sakin kalmaları hususunda çağrıda bulundu. 

 5,3’lük Depremi Yaşayan Aksaraylılar Güvenli Alanlara Doğru Hareket Etti

'Kalp krizi geçirdiğimi sandım'

Erkek Berberi Esnaf İbrahim Özdemir: “Birkaç gündür sallanıyoruz bu sefer ki sallantıyı iyi hissettik. Müşterilerimizi havlu ile dışarıya çıkardık' ifadeleri ile Gölcük depremini de yaşadığını söyledi.  İbrahim Özdemir; zor bir durum en ufak bir sarsıntıda panik yaşıyoruz, daha önceden kalp krizi geçirmiştim yeniden kalp krizi geçirdiğimi zannettim. Önceden deprem yaşadığım için depreme hazırlıklıyım, deprem çantasız yatamıyorum en güvenli toplanma alanlarında toplanmaya çalışıyoruz. Deprem esnasında toplumun bilinçli olması gerekir. Önce bilim, beni Allah öldürecek amenna ama herkes kendi işini düzgünce yaptıktan sonra Allah’tan gelene herkesin boynu kıldan ince” açıklamalarında bulundu.

'Binaları boşaltıyoruz ama binaların altında duruyoruz öğrendiklerimizi tam uygulamıyoruz'

 Depremle birlikte iş yerinden güvenli alana çıkan esnaf İbrahim Çekiç; “Faylar oturacak bu böyle devam edecek sakin olmamız lazım, sürekli gündemi takip ediyoruz depreme karşı daha duyarlı olalım, deprem esnasında panik havası yaşatmayalım, deprem sırasında binaları boşaltırken daha dikkatli olmamız lazım. Hata yapmamamız lazım, evet binaları boşaltıyoruz ama binaların altında duruyoruz öğrendiğimiz bilgileri tam uygulamıyoruz” ifadelerini kullandı.  

Haber: Harun Atalay 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emirgazi De Ki deprem Aksaray'da HissedildiÖnceki Haber

Emirgazi De Ki deprem Aksaray'da Hissedi...

Elbistan Koordinatör Valisi Hamza Aydoğdu: “Yaralarımızı Sarıp, Bugünleri Hep Birlikte Aşacağız”Sonraki Haber

Elbistan Koordinatör Valisi Hamza Aydoğd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar