Aksaray'da Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'da Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı Yapıldı
Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı gerçekleştirildi. Toplantıda din eğitimi üzerine konuşulurken, öğrenci ve velilerin eğitimlerden beklentilerine değinildi.

Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı, Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Aksaray Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Aygün, İl Müftü Vekili Raziye Bozova, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, ilçe müftüleri, akademisyenler, okul müdürleri, öğretmenler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından açılış konuşmalarının yapılmasının ardından Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Yusuf Güneş, Kur'an tilaveti gerçekleştirildi. Ortaokullar, İmam Hatip Ortaokulları, Anadolu İmam Hatip liseleri ve ortaöğretim genel müdürlüğüne bağlı liseler 4 masa halinde çalışmalara başladı.

1. Masa Başkanı İl Milli Müdür Yardımcısı Bilal Ağır, 2. Masa Başkanı İl Müftü Vekili Raziye Bozova, 3. Masa Başkanı İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Aygün, 4. Masa Başkanı Din Öğretimi Şube Müdürü Süleyman Bozova oldu.  

Yapılan ilk oturumda öğretim programları ve ders kitaplarıyla ilgili görüşler, öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin hangi alanda desteklenmesi gerektiği konuşulurken; ikinci oturumda öğrencilerin ve ebeveynlerinin din eğitiminden beklentilerine yer verildi. Son oturumda ise İmam hatip ortaokulu öğrencilerinin Anadolu İmam Hatip Liselerine erişimi konusunda yapılabilecek faaliyetler, okullar arası farklılıkların azaltılması ve özgün uygulamaların yaygınlaştırılması, ulusal ve uluslararası projelere katılımın desteklenmesi, öğrencilerde milli ve manevi değerlerin geliştirilmesine katkı sağlamak için neler yapılabileceği üzerine konuşuldu. Çalıştayda, öğrencilerin başarılarının artırılması için çalışmalar istişare edildi. Yapılan çalışmalar sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, katılım gösterenlere katılım belgelerini takdim ederek teşekkürlerini sundu. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç Girişimciler Kurulu'ndan ASÜ'lü Öğrencilere Aşure JestiÖnceki Haber

Genç Girişimciler Kurulu'ndan ASÜ'lü Öğr...

Başkan Koçaş Aksaray Belediye Başkanlığı İçin Net KonuştuSonraki Haber

Başkan Koçaş Aksaray Belediye Başkanlığı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar