Aksaray'dan 214 Milyon Dolarlık İhracat Başarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'dan 214 Milyon Dolarlık İhracat Başarısı
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray'ın 2022 yılında yaptığı ihracatın, bir önceki yıla göre yüzde 25,3 oranında arttığını ifade ederek toplamda 214 milyon dolara ulaştığını söyledi.

 Vali Aydoğdu, üretimleri Aksaray’da olan, ancak ihracatlarını liman kentlerinden veya İstanbul’dan yapan firmaların bulunduğunu vurgulayarak, çeşitli sektörlerde üretim yapan firmaların ülke ekonomisine ve ihracata önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Aksaray'ın İhracatı 214 Milyon Dolara Ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Aksaray’ın açıklanan ihracat rakamlarını değerlendiren Vali Aydoğdu, Aksaray’ın 2021 yılında 172 milyon dolar seviyesinde gerçekleşen ihracatının 2022 yılında 214 milyon dolara ulaştığını, kentin sanayi şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.

Bir Şehrin Üç İlçesine Osb Kurulan Tek İl Aksaray

Aksaray OSB’de 3. Genişleme alanı da dahil edilerek toplam 9.385.200,99 m²'lik alanın 9.316.388,54 m²’lik kısmının tahsis edilerek %99’luk doluluk oranına ulaşıldığını, 4. Genişleme alanı için çalışmaların başladığını kaydeden Vali Aydoğdu,  Türkiye’de bir şehrin 3 ilçesine organize sanayi bölgesi kurulan tek ilinde yine Aksaray olduğunu söyledi. Ülke ekonomilerinin daralıp büyüme hızlarının düşmesine rağmen üretim ve istihdam durumu göz önüne alındığında, Türkiye ve özelde Aksaray’da üretim ve istihdam açısından olumlu bir yılı geride bıraktıklarını anlatan Vali Aydoğdu, şu açıklamalarda bulundu:

Aksaray Başarı Hikâyesi Yazmaya Devam Edecek

"Şehrimizde üretim yapan firmalarımız bir önceki ihracat rakamlarını arttırarak toplamda 214 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşmıştır. Aksaray’ın artan ihracat rakamları kentin sanayi şehri olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünün önemli göstergesi olmuştur. Yine 6. Bölge yatırım teşvikleri sunulan 3 ilçesine organize sanayi açılan tek il Aksaray oldu. Bu ilçelerimizde kurulan OSB’ler büyük ilgi görüyor. Merkez OSB’de genişleme alanları dâhil yerimiz kalmadı. İlçe OSB’lerde yer tahsisine yakında başlıyoruz. Aksaray üretim ve istihdamın merkezi olarak başarı hikâyesi yazmaya devam edecek." Aksaray’dan başta makine ve diğer aksamları olmak üzere, otomotiv endüstrisi, kimyevi maddeler ve mamulleri, demir ve demir dışı metaller sektörü, deri ve deri mamulleri, hazır giyim ve konfeksiyon, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, süs bitkileri ve mamullerinin ihraç edildiğini ifade eden Vali Aydoğdu, bu önemli başarının daha yukarıya taşınması için kamu olarak bütün yatırımcıların yanında olmaya devam edeceklerini üretim ve istihdamın en öncelikli konuların başında yer aldığını kaydetti. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaraylı 2135 Esnaf Kredi Onayı Bekliyor Önceki Haber

Aksaraylı 2135 Esnaf Kredi Onayı Bekliyo...

2023’ün İlk Faiz Kararı Açıklanacak  Sonraki Haber

2023’ün İlk Faiz Kararı Açıklanacak  

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar