Aksaray'ı Türkülerle Tanıtıyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'ı Türkülerle Tanıtıyoruz
<p>Aksaray Valiliği İl K&uuml;lt&uuml;r ve Turizm M&uuml;d&uuml;rl&uuml;ğ&uuml; koordinasyonunda Aksaray&rsquo;ın il oluşunun 30. yılı anısına hazırlattığı &lsquo;Aksaray İ&ccedil;in &Ccedil;al 2&rsquo;, Bağdat Fatih&rsquo;i Gen&ccedil; Osman&rsquo;ın şehadetinin 381. yılı anısına hazırlanan &lsquo;Aksaray İ&ccedil;in &Ccedil;al 3&rsquo; ve Aksaray T&uuml;rk&uuml;lerinin derlendiği konserine Aksaraylılar yoğun ilgi g&ouml;sterdi.</p>

Aksaray Türküleri Konseri Büyük Beğeni Topladı

Yöresel Türküleri Konserinde Müzik Şöleni
 

Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program öncesinde Vali Ali Mantı eşi Işıl Mantı ile birlikte Aksaray’ın Vilayet oluşunu anlatan serginin açılışını gerçekleştirdi. Vali Ali Mantı sergide yer alan dönemin gazete haberleri ve Aksaray’ın vilayet oluşu ile ilgili girişimlerin anlatıldığı belgeleri inceleyerek bilgi aldı. Saygı duruşu ardından İstiklal Marşının okunması ile başlayan ön gösterim ve konser programı ‘Aksaray İçin Çal 1’ çalışması içerisinde yer alan Aksaray türküleri kliplerinin izlenmesi ile başladı.

“Türküler Samimiyettir, Bizi Birbirimize Bağlar”

Bir kısmına eşlik ettiği çalışmanın galasında Vali Ali Mantı “Aksaray İçin Çal ekibine projede yer alan emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türkü samimiyettir. Her insan derdini bir şekilde türkülerle yansıtmak, dile getirmek ister. Türküler bizi birbirimize bağlar. Türkü söyleyen insan kötülük yapamaz. Onda sevgi var, duygusallık, aşk ve sadakat var” dedi.

“Tanıtım İçin Önemli Bir Proje”

AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, bir şehrin tanıtımı için böylesine güzel bir proje hazırlamamanın iyi bir fikir olduğunu söyledi.  Millet olarak yaşadığımız duygu ve düşüncelerin türkülerle dile geldiğini eden Milletvekili Aydoğdu, “Hepimizin mayasında bir türkü, ninni nağme var. Milletimizin en büyük eserleridir. Bizi Türkülerimiz eğitti. Türküler sır vermez ama bizim milletimiz türkülerle sır verir sır alır. O yüzden türküler bizler için her zaman önemli bir yerdedir” diyerek projeyi başlatan ve projeye emeğe geçen herkese teşekkür etti.

 “Kenti Tanıtıyor”

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise  “Aksaray İçin Çal” projesi şehrimizin tanıtımı açısından büyük önem arz ediyor. Bugün burada ‘Aksaray İçin Çal 2’ ve ‘Aksaray İçin Çal 3’ projesi tanıtılıyor. Bu işe destek veren herkese teşekkür ediyorum. Şehrimizin tanıtımına katkı sağlayan çalışmalar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

27 Aksaray Türküsü TRT Repertuarında

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ‘Aksaray için çal’, ‘Saffet Efendi’, ‘Şerif Hanım’, ‘Naciye’ potporisi çalışması için Aksaray’ın tarihi ve turistik mekânlarında çekimler yapıldığını, Aksaray’ın TRT repertuarına girmiş 27 türküsü var. 3 bin km yol kat edilerek Aksaray’ın 55 farklı mekânında toplamda 200 solist ve çalgı aleti ile 720 ses kaydı yapılarak hazırlandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Şef Ali Kemal Şirin yönetiminde Aksaray yöresi türküler sanatçılar tarafından seslendirildi. Yine Aksaray İçin Çal 2 ile Genç Osman klipleri ilk defa yayımlandı.

Çalışmalar büyük beğeni toplarken program sonunda projede yer alan sanatçı ve görevlilere il protokolü tarafından teşekkür belgeleri takdim edilmesiyle son buldu. Haber: Bayram Aksu

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilgi Yarışmasının Üç Talihlisi İle Akşam Yemeğinde BuluştuÖnceki Haber

Bilgi Yarışmasının Üç Talihlisi İle Akşa...

Aksaray’dan Ünlülere Davet VarSonraki Haber

Aksaray’dan Ünlülere Davet Var

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar