Aksaraylı Esnaf “Önceden Şuraya Günde En Az 10-15 Tane Müşteri Girerdi Bunun Üçü Beşi Alışveriş Yaptığı Zaman Bizi Kurtarıyordu”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP İl Başkanı Hacı Ali Keleş, Merkez İlçe Başkanı Ayfer Zengin, Milletvekili aday adayı Ali Abbas Ertürk ve İl yöneticileri, Aksaray'da esnaf ziyaretinde bulunarak, esnafın derdini dinledi.

 Aksaray’da simit satan esnaf, "Simit pahalandı çünkü hammaddeler de pahalandı. Una, şekere, yağa, süt ürünlerine bir ay içerisinde üç kez zam geldi. Mecbur bizim işimiz de un, yağ, suyla. Bir de bütün elemanlarımız asgari ücretle çalışıyor. Bizde isteriz ki daha uygun fiyata verelim, insanlar buradan memnun ayrılsın. Biz daha çok üzülüyoruz. Zamlar asıl esnafı vurdu zaten sadece kendi açımızdan düşünmüyoruz, herkesin açısından düşünüyoruz" dedi.

Hangisini Diyelim Hepsi Artıyor

Aksaray’da tatlıcılık yapan esnaf ise, "Geçen sene 80 lira olan tatlı bu sene 240 lira. 300 liraya kadar fiyatlar arttı ama 150 liraya aldığımız şeker bugün 1200 lira, fıstık 150 lirayken bugün 750 lira olmuş. Herkes şikayetçi, şikayetçi olmayan var mı vatandaşlardan? 400 liraya aldığımız un bugün 1400 lira. Sadece o değil, mazota zam geliyor hangisini diyelim hepsi artıyor. Yüzde 300-500 zaten en büyük kriz bize vurdu" ifadelerini kullandı.

Geleceğimizi Göremiyoruz, İş İmkanı Yok, Atanamıyoruz

Aksaraylı öğrenciler ise, "Geleceğimizi göremiyoruz. İş imkanı yok, atanamıyoruz. Ben sağlık meslek lisesinde okuyorum, son sınıftayım. Üniversiteden sonra atanabilir miyim bilmiyorum o korku var" derken, başka bir öğrenci, "Bizim restoranımız vardı, sosyal bilgiler öğretmeni vardı 6 sene atanamamış aşçı olmuş. Ben de bölümüme gitmeyi düşünmüyorum artık çalışıyorum" dedi.

Ak Parti'den Tüm Pandemi Boyunca Kan Ağladık Kimse Gelmedi

Aksaray’da Optisyen üzerine iş yapan esnaf da yaşadığı sorunu şu ifadelerle dile getirdi:

“Optikçiler olarak bizim kronik problemimiz devletin SGK ödeneği. 50 lira gibi komik bir rakam, çerçeve ve cam üç yılda bir verdiği ücret 50 lira yani sadece üç yılda bir veriyor o da 50 lirayı. Biz diyoruz 43 lira 48 lira emeklilik durumuna, sigorta durumuna göre değişiyor. Yaklaşık 20 yıldır bu fiyatta cam alamıyoruz. Bir tane camı 50 liraya alamıyoruz böyle komik bir rakam yazık günah. İnsanlara bir de yalancı durumuna düşüyoruz. Yeri geliyor kapıdan içeriye giriyor, devletin verdiği gözlükten istiyorum ben diyor. Böyle bir şey yok abicim 50 lira veriyor. Yok diyor, yeri geliyor çıktıyı gösteriyoruz. Biz bu parayı da 3 ay sonra alıyoruz. BAĞKUR borcun varsa ondan kesiyor. Piyasanın durumunu söylemiyorum bile. 

Önceden şuraya günde en az 10-15 tane müşteri girerdi. Bunun üçü beşi alışveriş yaptığı zaman bizi kurtarıyordu. Ben sabahtan beri oturuyorum, dizi izliyorum. İki tane müşteri geldi. Sabahtan beri ne yapacağımızı şaşırdık. Işığı kapatsam tasarruf etsem diyeceğim, müşteri karanlık diye dükkana girmeyecek. Sonuçta şuraya girdiği zaman bir rahatlık bir konfor olacak ki ben onunla camı anlatayım, çerçeveyi anlatayım ürünü tanıtayım, satış yaptığımızdan bir zevk alalım. Mecbur katlanıyoruz bakalım kiralar yüksek. AK Parti İl Binası karşımda, sizin CHP’den ikinci kez gelişiniz. AK Parti'den tüm pandemi boyunca biz burada kan ağladık, bütün esnafların kepenk kapattığı dönemde bir defa ne ihtiyacınız var diye gelmediler." Haber: KEMAL ONUR ATALAY


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Polisin Şafak Operasyonuyla YakalandıÖnceki Haber

Polisin Şafak Operasyonuyla Yakalandı

DSYB'de Tarihi Seçim: Büyük Farkla 4. Kez SeçildiSonraki Haber

DSYB'de Tarihi Seçim: Büyük Farkla 4. Ke...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar