Aksaray’lı Gazetecilere Bükreş’ten Ödül

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’lı Gazetecilere Bükreş’ten Ödül
Romanya’da yayın yapan Gazete Balkan’ın 15’incisini düzenlediği törende, başarılı Türk firmaları ödüllendirildi.

 Ödül Törenine Çok Sayıda Davetli Katılım Sağladı

Romanya’nın Başkenti Bükreş’te düzenlenen muhteşem ödül törenine Romanya Büyükelçisi Füsun Aramaz da katıldı. Türkiye’nin gururu olan firmalarının katıldığı ödül törenine Aksaray İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı ve Anadolu Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Harun Atalay, 68 Haber ve Güncel Gazetelerinin İmtiyaz Sahibi Nazmi Çalışkan ve Aksarayportal.com’u temsilen Kemal Onur Atalay ile Küresel Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Halis Kahraman Çelik davetli olarak katıldı.

Firmalar Büyük Cirolara Erişmiş Durumdalar

Bükreş’te düzenlen ödül gecesinin sunuculuğunu Gazeteci-TV Programcısı Harun Atalay yaptı. Bundan tam 30 yıl önce Türkiye’den gelen ve türlü zorlukları aşarak Romanya’da iş ve istihdam sağlayan firmaların büyük cirolara eriştiğini belirten Atalay, “Onlarla ne kadar gurur duysak az. Türk iş insanlarımızın büyük bir kısmı Türkiye’den Romanya’ya büyük ihracat ve ithalat yapıyor. Bu durum hem ülkemiz hem de Romanya ekonomisine katkıda bulunuyor. Öyle ki; 2021 yılı bilanço döneminde burada bulunan gurumuz Türk iş insanları, 5 milyar avroluk bir bütçeye ulaşmış durumdalar. Bu muhteşem bir başarı öyküsü” dedi.

150’den Fazla Firma ve İş İnsanına Ödül Verildi

Romanya’da her yıl yüzlerce Türk iş insanının yeni iş ve istihdam alanında faaliyet göstermek için şirketler kurduğundan da söz eden Harun Atalay, “Balkanların ve Doğu Avrupa’nın cazibe merkezi Romanya’da kısa sürede büyük başarılara imza atan Türk iş insanlarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Dünyanın birçok ülkesinde iş ve istihdam sağlayan Türk iş insanlarına destek olan Devletimize ve Romanya Büyükelçimiz Füsun Aramaz hanımefendiye ve tüm elçilik çalışanlarına sonsuz teşekkür etmeliyiz. Onlar ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Türk vatandaşlarımıza ve iş insanlarına her alanda destek vererek ve ülkemizin gücünün göstererek Türk iş insanlarının önünü açmışlar” dedi.  Atalay, açıklamasının son kısmında, geceyi düzenleyen Gazete Balkan İmtiyaz Sahibi Hamdi Yılmaz’a da teşekkür etti. Muhteşem ödül töreninde Aksaray İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Harun Atalay’la birlikte 150’den fazla Türk firma ve iş insanı ödül aldı. Gecede Romen Sanatçı Liliyana Bektaş ve Türk Halk Müziğinin genç sesi Cem Çelebi sahneye çıktı. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Romanya, Türk Firmalarının Yatırım Üssü OlduÖnceki Haber

Romanya, Türk Firmalarının Yatırım Üssü...

Koçaş: “Burası Er Meydanı Aday Olmak İsteyen Buyursun Gelsin”Sonraki Haber

Koçaş: “Burası Er Meydanı Aday Olmak İst...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar