Romanya, Türk Firmalarının Yatırım Üssü Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Romanya’da yayın hayatını sürdüren Gazete Balkan, üretim ve istihdam başarılarıyla ön plana çıkan firmaları buluşturduğu ödül törenin bu yıl 15’incisini gerçekleştirdi.

Romanya Büyükelçisi Füsun Aramaz ve pek çok Türk İş İnsanın katıldığı töreni, Anadolu Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Harun Atalay, 68Haber ve Güncel Gazetesinin temsilen Nazmi Çalışkan ve Aksarayportal.com’u temsilen Kemal Onur Atalay’da katıldı.

Ticaret Hacmi Beş Milyar Avro Seviyelerinde

Romanya’nın Türk firmalarının yatırım üssü haline geldiğini belirten Gazete Balkan İmtiyaz Sahibi Hamdi Yılmaz, Türk İş İnsanlarının girişimleri ile ortaya çıkan ekonomik değerin, Romanya’nın Gayri Safi Milli Hasılasının yüzde üçünü oluşturduğunu kaydetti. Beş milyar avroluk bir ticaret hacminden söz eden Yılmaz, “Romanya ve özellikle Bükreş Türk firmalarının adeta bir yatırım üssü. Burada çok büyük bir değer oluşturan kahraman firmalarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“İş İnsanlarımızın Başarılarıyla Gurur Duyuyoruz”

Romanya Büyükelçisi Füsun Aramaz da Gazete Balkan’ın organize ettiği nitelikli bir etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Türk İş İnsanlarının Romanya’daki başarılarıyla gurur duyduklarını kaydeden Büyükelçi Aramaz, hâlihazırda ülkede yatırım yapan iş insanlarının, 1990’larda Romanya’ya ilk gelenler olduğunu belirtti. Romanya ile Türkiye’nin iki dost ülke olduğunu ve aralarında derin bir bağ olduğunu dile getiren Füsun Aramaz, “30 yılı aşan çabaların ardından Türk özel sektörünün Romanya’da edindiği konum takdire şayandır ve bu gelişmelerden gurur duyuyoruz” dedi.

Rumen Ekonomisine Çok Önemli Katkılar Sağlanıyor

İki ülke iş insanlarının bölgede birbirlerinin en büyük ticari ortakları olduğunu, bununla birlikte Türk iş insanlarının yaptıkları yatırımlarla Roman ekonomisine gelir, Rumen vatandaşlara ise istihdam sağladıklarına işaret eden Büyükelçi, “Tüm firmalarımızın başarılarını görüyoruz. Toplam yedi milyar doları aşan yatırımlar söz konusu. Sadece rakamsal olarak değil, Türk iş insanları hemen tüm sektörlerde son derece başarılı bir girişimcilik örneği ve yatırım anlayışı sergiliyor. Dolayısıyla Romanya, Türk özel sektörü için bir yatırım merkezi haline gelmiş diyebiliyoruz. Bunu sizlere borçluyuz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Törende 150’ye yakın Türk İş İnsanı ödül aldı. Haber:  Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lider Yoluna Devam Ediyor!Önceki Haber

Lider Yoluna Devam Ediyor!

Aksaray’lı Gazetecilere Bükreş’ten ÖdülSonraki Haber

Aksaray’lı Gazetecilere Bükreş’ten Ödül

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar