İranlı, Afganlı ve Suriyeli Kadınlar Saçlarını Keserek İran Rejimini Protesto Ettiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen törenle İranlı, Afganlı ve Suriyeli 50’ye yakın kadın İran'da öldürülen 22 yaşındaki Mahsa Amin’i için eylem yaparak saçlarını kesti.

 İran'da 22 yaşındaki Mahsa Lina, Amin’in başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesi nedeniyle Aksaray şehir merkezinde bulunan 15 Temmuz Milli İrade Meydanına gelen, içlerinde İranlı, Afganlı ve Suriyeli kadınların bulunduğu bir grup meydanda bulunan Atatürk heykelinin önünde açıklama yaparak, saçlarını kestiler.

Kalabalık bir grupla Aksaray Kent merkezindeki meydana gelen İranlı, Suriyeli ve Afganlı kadınlar ellerinde “İran Özgür Bırakılsın”, “İran'ın İslamlaştırılmasına Hayır”, “Molla rejimi defol” pankartları ile meydanda toplanan kadınlar sloganlar eşliğinde saçlarını kestiler.

İranlı Tina Kalhor yaptığı açıklamada İran halkının hakları için burada Afganlı ve Suriyeli kadınlar toplandık. İran'da gözaltına alınarak öldürülen Aminin İran için bir özgürlük sembolü olduğunu söyleyerek, onun ölümünü protesto etmek için saçlarımızı burada kesiyoruz ve sesimizi tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. İstiyoruz ki İran'a artık özgürlük gelsin ve rejim değişsin, mollalar defolup gitsin Bizler Molla rejimini istemiyoruz. İran'da da hiç kimse istemiyor ama bunlar zorbalıkla kalıyorlar. Bunlar krallar gibi yaşıyorlar, milleti kandırıyorlar. İran halkının paramparça olduğunu da söyleyen Kalhor, ben bir kadın olarak ülkemde yaşananları gördüğüm zaman kalbim paramparça oluyor, kahroluyorum. Benim kız kardeşim abilerim orada zulüm altında ama bizim elimizden hiçbir şey gelmiyor ben hakkımızın peşindeyim. 6 yıldır Türkiye'de yaşadığını söyleyen İranlı Tina Kalhor İnşallah benim ülkemede özgürlük gelir, İnşallah rejim değişir.Bunlar defolup gitsin Biz de ülkemize dönüş yapalım ifadelerini kullandı.

İranlı Suriyeli ve Afganlı kadınlar basın açıklamasının ardından Aksaray Milli irade meydanında Atatürk Heykeli’nin önünde Sloganlar atarak saçlarını kestiler. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Aksaraylı Esnaf: “Eski Türkiye Diyorlar, Eski Türkiye Bundan İyi"Önceki Haber

Aksaraylı Esnaf: “Eski Türkiye Diyorlar,...

Eylül Ayı Enflasyon Rakamları AçıklandıSonraki Haber

Eylül Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar