Koçaş: “Burası Er Meydanı Aday Olmak İsteyen Buyursun Gelsin”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ahmet Koçaş düzenlenen devir-teslim töreninin ardından görevine resmen başladı.

 Seçim sürecinde yaşanan kaos ruhunun sirayet ettiği devir teslim törenine eski Başkan Cüneyt Göktaş katılmadı. Koçaş’a başkanlık devrini, eski dönemde Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Rafet Altınpınar yaptı.

“Gönül İsterdi ki Görevi Sayın Göktaş Devretsin”

Aksaray, son yılların en ilginç ATSO Başkanı seçimine şahit oldu. Kıyasıya süren yarış, sürpriz sonuçlar, itirazlar, oyların yeniden sayılması, mahkeme süreçleri… Tüm bu gelişmelerin ardından Ahmet Koçaş ATSO’nun yeni başkanı olarak seçildi. Bir gelenek olarak eski başkanın görevi yeni başkana devretmesi bekleniyordu ancak Cüneyt Göktaş törene katılmadı. Ahmet Koçaş’a görevi devreden eski dönem Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Rafet Altınpınar, “Bir önceki dönemde Sayın Ahmet Koçaş görevi Cüneyt Göktaş’a devretmişti. Gönül isterdi ki bugün de Sayın Göktaş görevi Koçaş’a devretsin. Ama kendisi devir-teslim töreninde yer almak istemedi” dedi. 

“Yarım Kalan Bir Türkümüz Vardı, Tamamlayacağız”

Yapılan seçimlerin ardından ATSO Meclis Başkanlığına seçilen ve oldukça uzun bir süredir aynı görevde olan Fatih Tekin de seçim sürecinden ve hedeflerinden söz etti. Seçim tarihinin açıklanmasının ardından yaklaşık 100 gündür sahada mücadele ettiklerini kaydeden Tekin, “Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Koçaş ile el ele, kol kola, gitmediğimiz kapı, sıkmadığımız el, dokunmadığımız gönül kalmadı. Hamdolsun bugün de siz değerli Aksaraylı hemşerilerimizin teveccühü ile görevi devralıyoruz” dedi.  2013-2018 yılları arasında Koçaş’la birlikte Aksaray’a hizmet ettiklerini ve 2018 yılında istemedikleri bir ayrılık yaşadıklarını vurgulayan Fatih Tekin, “Yarım kalan bir türkümüz var. Bu türküyü tüm meclis üyelerimiz, tüm değerli dostlarımızın desteği ile tamamlamak için yola çıktık” dedi.

“Üyelerimizi Çok İyi Tanıyoruz, İhtiyaçlarını Biliyoruz”

ATSO Meclis Salonu'ndaki törende konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ise 4,5 yıl önce görevi bıraktıklarını ve görevde oldukları süreç boyunca çok iyi işler ürettiklerini anımsattı. Oda yönetimine geldikleri ilk günden beri hep ilkleri yaşattıklarını söyleyen Koçaş, “Bu dönem de bir ilki yaşadık. Geçmiş dönemde iki gruptan çıkmayı başarmıştım, bu dönem üç gruptan çıkma başarısını yakaladık. Bunu biz tek başımıza yapmadık. Gönül dostlarımız ile bu başarıyı elde ettik. Biz çok büyük bir aileyiz. Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadık. Üyelerimizi çok iyi tanıyoruz, nelere ihtiyaçları olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.

“Burası Er Meydanı Aday Olmak İsteyen Buyursun Gelsin”

Bu seçim sürecinde hiç hoş olmayan bazı durumlarla karşılaştıklarını söyleyen ve “Neden Ahmet Koçaş ve ekibinden bu kadar çekindiler?” diye soran ATSO’nun yeni başkanı, “Özellikle bazı STK’lar ile alakalı sitemimi belirtiyorum. Birçok STK başkanı bizim üyemiz ve burası er meydanı. Aday olmak isteyenler buraya çıkar, üyelerimizin teveccühü sonucu sandık gelir, sandık isterse de başkan olursunuz. Gelin görün ki bu memlekete hizmet için geliyorken, sevmediğimiz birçok olayla karşılaştık” dedi. Kırgınlıkların artık bittiğini de dile getiren Ahmet Koçaş, “Bu saatten sonra tek bir şey var; o da Aksaray’ın ekonomisi” dedi. 

“Biz Bu Memlekete Hizmet Etmeyi Seviyoruz”

Geçmiş dönemden yarım kalan projeler olduğunu ve hızlıca çalışmalara başlayacaklarını ileten ATSO Başkanı, ilk iş olarak Perşembe günü Mobilyacılar Sitesi Projesini görüşeceklerini kaydetti. Yapamayacağı hiçbir şeyin sözünü vermeyeceğini belirten Koçaş, “Seçim esnasında bize ‘Bu oda da ne var başkanım?’ diye sordular. Burada yönetim kurulu üyeleri haftada 75 lira, meclis üyeleri de ayda 75 lira alır. Buranın tek maaşı budur. Burası tamamen gönüllülük esasına dayanan bir kuruluştur. Bu işin en çok zorluğunu aileler çeker. Biz bu memlekete hizmet etmeyi seviyoruz. Bu memlekete sözümüz var” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Ahmet Koçaş ve odanın diğer yöneticileri resmen göreve başladılar. Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’lı Gazetecilere Bükreş’ten ÖdülÖnceki Haber

Aksaray’lı Gazetecilere Bükreş’ten Ödül

İYİ Parti 4 Aralık'ta Merkez İlçe Yönetimini BelirleyecekSonraki Haber

İYİ Parti 4 Aralık'ta Merkez İlçe Yöneti...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar