Aksaraylı Öğrenciler Deprem Bölgesindeki Kardeş Okula Destek İçin Kermes Düzenledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaraylı Öğrenciler Deprem Bölgesindeki Kardeş Okula Destek İçin Kermes Düzenledi
Aksaray’ın Sarıyahşi İlçesi Fatih Ortaokulu öğrencileri, Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay-Kırıkhan İlçesindeki kardeş okulları için kermes düzenledi.

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerden milyonlarca insan etkilendi. Depremin üzerinden 3 ayı aşkın süre geçerken bölgede yaşamın yeniden devam etmesi için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Aksaray halkı ve Aksaray okulları da büyük destek gösteriyor. 

Milli Eğitim ve Gençlik Spor Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığının ortak yürüttüğü ‘Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ projesi kapsamında Aksaray’ın Sarıyahşi İlçesi Fatih Ortaokulu, Hatay İli Kırıkhan İlçesi Yalangoz Ortaokulu ile kardeş okul ilan edildi. 

Proje kapsamında kardeş okullarının ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma başlatan Sarıyahşi Fatih Ortaokulu öğretmen, öğrenci ve okul aile birliği ile bir karar alarak, kardeş okullarına destek olma amacıyla kermes düzenleme kararı aldı. 

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu tarafından açılışı gerçekleştirilen kermes yoğun ilgi görürken, Vali Aydoğdu da 46 gün depremin merkez üslerinden olan Elbistan’da görev yaptığını ifade ederek, Aksaray’ın deprem bölgesi illerine yardımları adeta yağdırdığını söyledi.

 

Vali Aydoğdu: “Aksaray Zorda Kalana El Uzatmayı En Güzel Şekilde Yaptı” 

Vali Aydoğdu kermes açılış programında, “Bir insanın aslında ne varsa dışına da onu yansıtır. Küpte ne varsa dışına da o taşar. Aksaray insanı kadirşinaslığını, vefasını, samimiyetini zor da kaldığı anda, zorda kalana el uzatmayı en güzel şekilde yaptı. Gerçekten biz orada kaldığımız her gün, her dakika her an Aksaray’ın Valisi olarak sizlerle gurur duyduk. Bugün Sarıyahşi ilçemizde bir okulumuz deprem bölgesindeki bir okulumuza kermes açarak destek veriyor. Bu inanılmaz güzel bir duygu. Bu tip davranışları hep yüceltmeliyiz, takdir etmeliyiz, yanında olmalıyız, teşvik etmeliyiz” dedi.

 

Kermes Gelirinin Tamamı Depremzede Okul Ve Öğrencilere Gönderilecek 

Okulu Müdürü Köksal Özbek, öğrenciler, öğretmen ve velilerin katkıları ile düzenledikleri kermesten elde edilen gelirin, kardeş okul ilan ettikleri Hatay ili Kırıkhan İlçesi Yalangoz Ortaokulu Okul Aile Birliği Hesabına gönderileceğini belirterek, okulun ihtiyaçlarının karşılanması için destek çıkacaklarını söyledi. 

,8-A sınıf öğrencisi Dicle Nur Mutlu ise depremzede öğrenciler ve kardeş okullarının ihtiyaçları için kermes düzenlediklerini, onlara yardımcı olabilmek için arkadaşları, aileleri ve öğretmenleri ile hep birlikte çalıştıklarını dile getirirken, bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 

Konuşmaların ardından kermesin açılışı gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kermeste satışa sunulan ürünler kısa sürede tükendi. 

Kermesin açılışına Vali Hamza Aydoğdu, İlçe Kaymakamı Naim Akar, Belediye Başkanı Fatih Ünsal, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP Milletvekili Kaşlı: İlk Adım Tamam, Şimdi Sıra İkinci AdımdaÖnceki Haber

MHP Milletvekili Kaşlı: İlk Adım Tamam,...

İyi Parti İl Başkanı Asal: Bizim Fitne İle Dedikoduyla Uğraşacak Vaktimiz YokSonraki Haber

İyi Parti İl Başkanı Asal: Bizim Fitne İ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar