Aksaraylı Öğrencileri LGS Tercih Heyecanı Sardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaraylı Öğrencileri LGS Tercih Heyecanı Sardı
LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından sınava giren öğrenciler tercih heyecanı yaşamaya başladı. Tercihler 3-19 Temmuz arasında yapılacak. Bu kapsamda Aksaray'da öne çıkan liseler de, lise öğrencisi adaylarının listelerinde yer alacak.

Aksaray’da LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 8. Sınıftan mezun olan ortaokul öğrencileri şimdi de tercih heyecanı yaşamaya başladı. İlimizdeki proje okullarına sınav puanı ile girmek isteyen öğrenciler, tercihleri 3-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda Coğlaki mahallesinde bulunan Aksaray ilk imam hatip lisesi yerine 2021 yılında açılan Aksaray Merkez Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, açıldığı günden bu yana yüzdelik dilimle öğrenci almaya devam ediyor.

 

RTE AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Başarısıyla Ön Plana Çıkıyor

2 yıllık dilime bakıldığı zaman tavan puanda yüzde 3,49 ile Aksaray'dan en yüksek puanla öğrenci alan üçüncü okul olan RTE AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, tercih yapan öğrencilerin de öncelikleri arasında yer alıyor. Başarılı okul, Aksaray'da ilk iki sıraya yerleşmeye aday okul olarak da ön plana çıkıyor.

 

450 Puan Üzerinde Yerleşene Burs Verilecek

Okul ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Bülbül, okulun idari kadrosu, eğitim kadrosu ve yıl boyu yapmış olduğu etkinliklerin velilerin tüm beklentilerini karşıladığını ifade ederken, 450 puan üzerinde yerleşen öğrencilere de burs verileceğini açıkladı. 

Bülbül, RTE AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nun her sene toplam 60 öğrenci aldığını, tercihte bulunacak olan öğrenci ve velilerin de mutlaka okula uğramaları gerektiğinin altını çizdi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ticaret Borsası Duyurdu: TMO Toprak Üstüne Roda Alımı YapılacakÖnceki Haber

Ticaret Borsası Duyurdu: TMO Toprak Üstü...

Taşınmaz Satış İşlemlerinde Noter Dönemi Yarın BaşlıyorSonraki Haber

Taşınmaz Satış İşlemlerinde Noter Dönemi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar