Taşınmaz Satış İşlemlerinde Noter Dönemi Yarın Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Taşınmaz Satış İşlemlerinde Noter Dönemi Yarın Başlıyor
Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği'nin yaptığı hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte, yarından itibaren taşınmaz satış işlemlerini Aksaraylılar, noterlerden yapabilecek.

Aksaraylı vatandaşlar, taşınmaz satış sözleşmelerini yarından itibaren tapu müdürlüklerinin yanı sıra noterlerden de yapılabilecek. Taşınmaz satış işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar, başvuru sürecini tamamladıktan sonra işlemlerini noterde rahatlıkla tamamlayabilecek.

 

Başvuru Yapmak İsteyenler Noterler Birliği’nin İnternet Sitesini Kullanacak 

Taşınmazını satmak isteyen vatandaşlar, Türkiye Noterler Birliği'ne ait internet sitesinde yer alan e-Başvuru sistemi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Başvurduğunuzda taşınmazın size ait olduğu tespit edildiğinde başvurunuz kabul edilmiş olacak. Noter, tapu kayıtlarını inceleyerek satış yapmaya engel bir durumun olup olmadığını da tespit edebilecek. 

 

Yapılan Sözleşmeler Noter Nezaretinde İmzalanacak 

Yapılan denetimler sonucunda mülkün satışında bir sorun tespit edilmezse, gerekli harç ve tapu döner sermaye hizmet bedelinin ödenmesi için cep telefonlarına mesaj gönderilecek. Ödeme sonrasında ise sözleşme için noterliğe gidilecek. Yapılan sözleşmeler noter nezaretinde alıcı ve satıcı arasında imzalanacak. Ardından da sisteme kaydedilecek. 

Sözleşmelerin Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine elektronik ortama gönderilmesiyle taşınmaz, tapu kütüğüne tescil edilecek ve devir işlemi bittikten sonra tapu ve gerekli belgeler noter aracılığıyla taraflara teslim edilmiş olacak.  

Aksaraylı vatandaşlar da taşınmaz satış işlemlerini noterden alacakları başvuru ve izlemeleri gereken prosedür sonucunda yapabilecek. Üstelik tapu müdürlüklerinde yaşanan yoğunluk da bu işlemlerle azalırken, vatandaşlar işlemlerini hafta sonları da yapabilecek. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaraylı Öğrencileri LGS Tercih Heyecanı SardıÖnceki Haber

Aksaraylı Öğrencileri LGS Tercih Heyecan...

Jandarmadan Kaçamayan Zehir Taciri TutuklandıSonraki Haber

Jandarmadan Kaçamayan Zehir Taciri Tutuk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar