Albay Bilgiç Son Yolculuğuna Uğurlandı  

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Albay Bilgiç Son Yolculuğuna Uğurlandı  
İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bilgiç Vefat Etti

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı görevini yürüten ve uzun süredir Ankara Şehir Hastanesinde kanser tedavisi gören Jandarma Kıdemli Albay Halil Murat Bilgiç vefat etti. 

İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile 27 Temmuz 2020 yılında Aksaray İl Jandarma Komutanı olarak atanan Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç (48) görevi başında iken Mart ayında rahatsızlığı nedeniyle gittiği hastanede kanser teşhisi konuldu. Mart 2020’de tedavisine başlanılan Albay Bilgiç 10 boyunca Ankara Şehir Hastanesinde tedavi gördü. Kanserin tedavi sürecinde kemoterapi de gören Albay Bilgiç, gece yarısı hastanede verdiği yaşam mücadelesine yenik düşerek hayatını kaybetti. 1 kız çocuğu babası Albay Bilgiç için İl Jandarma Komutanlığında resmi tören düzenlendi. Törende Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Albay Bilgiç’in yakınlarına sarılarak teselli etti.

Törende özgeçmişin okunmasının ardından Albay Bilgiç’in cenazesi dualarla Bursa’ya gönderildi.

Törende bir konuşma yapan Vali Aydoğdu, “Albay Halil Murat Bilgiç insanlık haliyle hepimize örnek olan, vatanına milletine bağlı bir insandı. Mart ayında sağlık müdürümüz kanser teşhisini bize ilettiğinde odada toplantı halindeydik. Sağlık müdürümüz haberi verdiği anda 4 farklı insanın farklı köşelerde hüngür hüngür ağladığına şahit olduk. Albay Murat Bilgiç Aksaray halkı tarafından, mesai arkadaşları tarafından, görev yaptığı her yerde sevilen, sayılan, vatanına, bayrağına bağlı bir insandı. Bugün aramızdan ayrılıyor. Onu ebedi yolculuğuna gönderiyoruz. Ölüm haktır, dünyaya gelmemiz nasıl normalse bu dünyadan ayrılışımızda inancımıza göre haktır. Orada inşallah sevdiklerimizle birlikte buluşacaktır. Ailesi ailemizdir, evladı evladımızdır. Tıpkı senin gibi onlarda devletimizin himayesindedirler. Ruhu şad olsun” dedi. Törenin ardından Albay Bilgiç’in cenazesi defnedilmek üzere Bursa’ya gönderildi.

Bakan Soylu Taziye Yayınladı

Aksaray'da görev yaparken yakalandığı kanser hastalığı sonucu hayatını kaybeden Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç için Bakan Soylu sosyal medya hesabından taziyelerini iletti.

Sosyal medya hesabından taziyelerini ileten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Aksaray'da görev yaparken, yakalandığı kanser hastalığı sonucu Ankara'da, tedavi gördüğü hastanede vefat eden Kahraman Jandarmamız Halil Murat Bilgiç'e Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve Jandarma Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âlî olsun inşallah" dedi.

Biz de Anadolu Ekspres Gazetesi olarak merhuma Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve Jandarma Teşkilatı’mıza başsağlığı diliyoruz. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık çalışanları “bizi ayırıp üvey evlat muamelesi yapılıyor”Önceki Haber

Sağlık çalışanları “bizi ayırıp üvey evl...

Başkan Altınsoy, “Hep Birlikte Ülkemizi Hedeflerine Ulaştıracağız”Sonraki Haber

Başkan Altınsoy, “Hep Birlikte Ülkemizi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar