Sağlık çalışanları “bizi ayırıp üvey evlat muamelesi yapılıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık çalışanları “bizi ayırıp üvey evlat muamelesi yapılıyor”
Sağlık Sen Aksaray Şubesi İş Bıraktı

Aksaray eğitim Araştırma Hastanesinde çalışan Sağlık Sen Aksaray Şubesi üyeleri ve temsilcileri iş bırakma eylemi yaptı.

Hastane önünde bir basın açıklaması düzenleyen sağlık çalışanları pandemi süreci ve öncesinde zorlaşan yaşam koşullarıyla mücadele etmekte zorlandıklarını söyledi. Sağlık Sen Şube Başkanı Rıfat Kaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz hafta hükümet hekimlerin ücretlerine 2 bin 500 ila 5 bin lira arasında bir iyileştirme yapacağını açıkladı.  Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar dikkate alındığında iyileştirme herkes tarafından sevinçle karşılandı. Dövizdeki yükseliş ve artan enflasyon artık cep yakıyor. Hayat koşullarımız her geçen gün zorlaşıyor. Tam da böyle bir ortamda sadece hekimlere zam yapılacağı açıklandı” dedi.

 

“Ayrım Yapılmadan Zam Mı Destekliyoruz”

 

“Hekimler adına yapılan zam açıklamasını sonuna kadar destekliyoruz” diyen Kaya “Bizler isterdik ki sağlık sektörünün tüm çalışanları, bir zincirin halkası olarak düşünülsün. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan çalışmada hekim, hemşire, sağlık teknikeri, ebe, sağlık memuru kısacası tüm sağlık çalışanlarını kapsamayan bir düzenleme kadüktür. Hiçbir sağlık çalışanı bu düzenlenmenin dışında tutulmamalıdır. Bu büyük bir haksızlıktır. Yüz binlerce sağlık çalışanı böylesi bir ayrımcılığa tepki göstermeye devam edecektir” diye konuştu.

 

“Sağlık Sisteminin Altını Oymuş Olursunuz”

 

Rıfat Kaya “Sağlık Bakanlığının yaptığı bu çalışmada aile hekimliği çalışanları üniversite hastanesi bünyesinde çalışan akademisyenler de bu çalışmanın dışında tutulmuştur” diyerek “Bu ayrım sağlık çalışanları arasında infiale yol açmıştır. Bizler zamma karşı değiliz. Yüz binlerce sağlık çalışanı arasında ayrımcılık yapılmasına, yok sayılmasına, emeklerinin zayi edilmesine ve üvey evlat yapılmasına karşıyız. Can kurtarmak için can veren sağlık çalışanlarının fedakârca mücadelelerinin görülmemesine karşıyız. Herkesi emek ve ekmek mücadelemize destek vermeye davet ediyoruz. Sağlık çalışanları arasında ayrımcılık yaparsanız sağlık sisteminin altını oymuş olursunuz” şeklinde konuştu.

 

“Sağlık Çalışanlarının Bir Kısmını Mı Alkışladınız?”

 

Kaya ayrıca “Meclisten tüm sağlık çalışanlarını kapsayan adil bir zam bekliyoruz. Tersi bir uygulama sağlık sistemimizi kırar. Pandemi döneminde sağlık çalışanlarını alkışlayanlara soruyoruz. Sağlık çalışanlarının bir kısmını mı alkışladınız? O günler ne çabuk unutuldu?” ifadelerini kullandı.: Harun ATALAY

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alkollü Sürücü Direksiyon Hâkimiyetini Kaybetti Karşı Şeritten Gelen Kamyona ÇarptıÖnceki Haber

Alkollü Sürücü Direksiyon Hâkimiyetini K...

Albay Bilgiç Son Yolculuğuna Uğurlandı  Sonraki Haber

Albay Bilgiç Son Yolculuğuna Uğurlandı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar