ATSO Başkanı Göktaş, “ATSO’nun Gündeminde Seçim Yok Ama Çalışma Çok”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATSO Başkanı Göktaş, “ATSO’nun Gündeminde Seçim Yok Ama Çalışma Çok”
Yeni nesil yayıncılık, sosyal medya üzerinde canlı yayınlanan Ekspres’in Günlüğü programına konuk olan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’nın üç buçuk yıllık çalışma sürecini anlatan Göktaş ufukta bir oda başkanlığı seçim süreci olmamasına rağmen kendilerinin seçildiği ilk günden bu yana seçim varmış gibi çalışan kişiler olduğunu ifade etti. Göktaş “Türkiye Odalar Borsalar Birliği olarak 2022 Kasım ayı içerisinde oda seçimlerinin yapılması planlanıyor. Yalnız çok ilginçtir, ben Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı seçildiğim günden bu yana, Aksaray'da bir Ticaret ve Sanayi Odası seçim çalışması başladı. Ben bu seçim çalışmaları ile ilgili kısaca şunu söylemek istiyorum, mevcutta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve yönetimi var ve başarılı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Daha ortada bir seçim yok, belirlenmiş bir takvim yok. Böylesi hummalı çalışan arkadaşlar hem şahsıma hem de yönetim kurulu ve meclis üyelerine aslında bir nevi saygısızlık yapmaktadırlar. Buna bir anlam veremiyoruz. Neticede görevimizin başındayız ve tüm üyelerimizle birlikte Ticaret ve Sanayi üyelerine hizmet etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

“Pandemi’de Birlikte Büyüdük”

Dünyayla birlikte Türkiye’nin de içinden geçtiği iki yıllık pandemi sürecinin etkilerini değerlendiren Göktaş “İki yıldır pandemi ile savaşıyoruz. 2020 ve 2021 yıllarında Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalar pandemide başarılı çalışmalar yaptı. Geçen haftalarda açıklanan TÜİK verilerine göre de Aksaray 2020 yılında yüzde 15,8 büyüyerek Türkiye'de 1. Sıraya yerleşmiştir. 2020’ye göre göre biraz daha iyi geçti daha 2021. Veriler çıkmadı ama biz bunu da ihracat rakamlarından anlıyoruz. 2020'de 117 milyon dolar olan ihracatımız, 2021’de 170 Milyon dolar olmuştur. OSB’de 2020 yılında 120 firmamız ihracat yaparken, 2021 yılında bu firma sayısı 160' a çıkmıştır” ifadelerini kullandı. Kurda yaşanan dalgalanmaların işletmeleri etkilediğini de değinen Göktaş alınan ekonomik tedbirlerin durumu biraz yumuşattığını dile getirerek 2022’den umutlu olduklarını söyledi.

“İlk Günden Stratejik Planı Hazırladık Ve İşe Başladık”

ATSO Başkanı olarak üç buçuk yılık görev sürecini değerlendiren Göktaş “Biz göreve geldiğimiz ilk günden bu yana üzerimize düşeni yaptık.  Bu sorumluluğun farkındayız. Ticaret ve Sanayi Odası'nın kurumsal kimliği ve güçlü yapısıyla Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasını ön plana taşımak için ben ve yönetimim yoğun bir çalışma içerisine girdik. İlk günden itibaren Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ve üyelerine neler yapabiliriz, üyelerimize nasıl yenilikler getirebiliriz diye düşünerek stratejik bir plan hazırladık ve bu stratejik planımızı kademe kademe uyguladık” dedi.

“Dijitalleşmeye Önem Verdik, Zamandan Tasarruf Ettik”

Çalışmalarının pandemiye rağmen kesintisiz devam ettiğini ifade eden Göktaş “Aksaray'a ve Ticaret Sanayi Odasına iki güzel toplantı salonu kazandırdık. Paris İklim Anlaşması imzalandı, biz de bu anlaşma çerçevesinde güneş enerjisi panelleri ile ATSO’nun elektriğini üretmek için yatırım yaptık ve faydalarını görüyoruz. Güneş enerjisi panelleri ile güneş enerjisinden elektrikli araçları şarj edecek örnek 2 tane şarj ünitesi kurduk. Üyelerimize evrak işlerini kolaylaştırmak için dijital ortam üzerinde çalışmalar yaptık. Birçok belgeyi artık online veriyoruz. Bu da üyelerimize zaman kazandırıyor” şeklinde konuştu.

“İhracat Ofisi İle Yoğun Destek Verdik”

Online belgelerden ücret almayarak üyeleri dijitalleşmeye yönlendirdiklerini de söyleyen Göktaş diğer alanlardaki çalışmalarının da detaylarını paylaştı. Göktaş “İlimizin marka ve coğrafi çalışmalarına destek verdik. İlimizin birçok markası konusunda oda olarak destek veriyoruz. Biz göreve gelmeden önce Ticaret Odası memurları ve işçileri ile sadece üyelerinin sicil memurluğu işini yapıyordu. Açılan kapanan şirketlerin sadece sicil defterleri istiyorduk, onun ötesinde bir Ticaret ve Sanayi Odası faaliyeti yoktu. Ticaret ve Sanayi Odası'nın bünyesinde bir İhracat Ofisi kurduk. İhracat ile uğraşan üyelerimiz gümrükleme konusunda çok büyük sıkıntılar yaşıyordu. İhracat destek ofisinin sayesinde birçok üyemizin ivedi bir şekilde işlerinde kolaylık sağladık” ifadelerini kullandı.

“Emin Adımlarla İlerliyoruz”

Göktaş “ben değil biz yaptık” anlayışıyla çalıştıklarına değinerek ekip çalışmasının da önemine dikkat çekti. ATSO’nun günden güne büyüdüğünü ve yenilendiğini de söyleyen Göktaş sözlerini “Bugün Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası 81 ilde yaptığı çalışmalar ile söz ettiren kurumsal kimliği ile ön plana çıkan Aksaray'ın en büyük sivil toplum örgütü olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” ifadeleriyle tamamladı. Özel Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Belediye Karla Mücadelesini SürdürüyorÖnceki Haber

Aksaray Belediye Karla Mücadelesini Sürd...

3 Şüpheli Suçüstü YakalandıSonraki Haber

3 Şüpheli Suçüstü Yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar