ATSO Başkanı Koçaş: “Bugün Var Yarın Yok Firmalarına Aksaray’ın Esnafını Ezdirmeyin”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATSO Başkanı Koçaş: “Bugün Var Yarın Yok Firmalarına Aksaray’ın Esnafını Ezdirmeyin”
ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, kısa dönem satış için Aksaray’a gelen esnafların, yerel esnafa zarar verdiğini belirterek, “Bugün var yarın yok firmalarına Aksaray’ın esnafını ezdirmeyin” dedi. 

 “Söz Konusu Aksaray” programında açıklamalarda bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray esnafının hakkını savunduğunu ifade ederek şehre kısa zamanlı gelerek kendi şehrinin ürünlerini satmaya çalışan ve “Şok indirim,” “Kapatıyoruz” sloganlarıyla satış yapmaya çalışanların yerel esnafı zarara uğrattığına dikkat çekti. 

“İş İlin Tanıtımından Çıkmış İç Ticarete Dönüşmüş”

Ucuz ve spot ürünler satmak amacıyla kısa dönemler için Aksaray'a gelenlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Koçaş, bu durumun Aksaray'ın yerel esnafına zarar verdiğini ifade ederek, “İl tanıtımları programlarında, spot ürünleri kısa dönemde Aksaray'a getirip vurkaç taktiği ile ticaret yapanlara her dönem karşıydık. Mesela Afyon’un tanıtım gününe gelen bu kişiler, Aksaray'a gelip bir yer kiralıyor ama tanıtım günleri adı altında gittiğimiz alanda peynirinden Karadeniz tereyağına kadar satış yapıyor. Türlü türlü ürünler, tanıtım günleri adı altında stantlarda yerini almış. Bir bakıyoruz o ilin tanıtımından iş çıkmış tamamen iç ticarete dönüşmüş. Tabii bu durum bizleri ve Aksaray'ın yerel esnafını üzüyor” dedi.

“Tanıtım Günlerine Gelenlere Aksaray’ın En Güzel Yeri Verilmiş, Bir Kira Bedeli de Yok”

Geçtiğimiz günlerde bu konuyu Belediye Başkanı Evren Dinçer ile de görüştüğünü ifade eden ATSO Başkanı Koçaş, “Tanıtım günleri ile ilgili biraz daha hassas davranmamız gerektiğini kendisine söyledim. İllerin tanıtımı yapılsın buna karşı değiliz. Meşhur olan neyi varsa 3-4 kalemi ile gelsin, ama başka ilin kalemleriyle yer almasın. Yerel esnafımız dükkân kirası, muhtelif giderleri, vergisi, SSK'sıyla uğraşırken tanıtım günleri adı altındaki yapılan organizasyona gelenlere Aksaray'ın en güzel yeri verilmiş, kira bedeli de yok. Biz ATSO olarak bu organizasyonlara asla müsaade etmiyoruz. Hatta bu organizasyonları yapan firmalar konusunda çok baskıya da maruz kalmamıza rağmen geri adım atmadık” sözlerine yer verdi.

“Ne Olduğu Belli Olmayan Firmaları Odamıza Asla Üye Yapmıyoruz”

Aksaray’ın yerel esnafının korunmasını esas aldıklarını söyleyen Başkan Koçaş, “Diğer bir konu da yine ilimize 2-3 aylığına gelen işte “Şok indirimler”, “Kapatıyoruz” sloganlarıyla spot ürünleri satan, ne olduğu belli olmayan firmalar. Bunlar Aksaray'a geliyor biz bu firmaları odamıza asla üye yapmıyoruz. Bizden yüz bulamayan bu tür firmalar başka STK'lara gidip üye oluyorlar işi kılıfına uydurup. Yerel esnafımıza birkaç aylık vurkaç ürünlerle çok büyük zarar veriyorlar. Geçmiş olduğumuz haftalarda bu tür bir firma ile oda olarak karşı karşıya geldik. Aksaray'a gelen bir halı firması. Çok rahat bir şekilde izinsiz gelmiş satış yapıyor. Burayı fark ettik gerekli çalışmaları yaptık, firma mühürlendi şikâyetlerimiz üzerine. Belli bir zaman satış yapamayan bu halı firması sonra başka bir STK'ya gidip üye olmuş ve tekrar işletmesini açmış. Biz de bu durumu takip edip ilgili STK’yı aradık, ‘Siz neden böyle davranıyorsunuz?’ diye sorduk. Spot ürünleri satan bu firmayı üye yapan STK yetkilileri, ‘Biz böyle olduğunu bilmiyorduk’ diye cevap verdiler. Ya kardeşim madem bilmiyorsunuz, niye araştırmıyorsunuz? Her şeyin bir prosedürü ve şartları var. ATSO olarak bu tür açılan yerlere müsaade etmiyoruz ve bu tür Aksaray’ın yerel firmalarına zarar veren vurkaçcı, bugün var yarın yok firmaların asla yanında olmuyoruz. Diğer STK'ların da bu konuda dikkatli davranması gerektiğini önemle buradan belirtiyorum” açıklamasını yaptı.

“Hemşehrilerime Bugün Var Yarın Yok Firmalarından Ürün Almamalarını Tavsiye Ediyorum”

Bu firmaların sattığı ürünlerin bir garantisinin de olmadığını belirten Başkan Koçaş, “Hemşehrilerime söylemek isterim ki ucuz olan her ürün her zaman sıkıntılıdır. Tamamen bugün var yarın yok firmalarından ürün almamalarını tavsiye ediyorum. Bu tür firmalara yerini kiraya veren vatandaşlarımıza da çağrıda bulunmak istiyorum. 3 ay için 2 ay için Aksaray'a gelip sadece o sektördeki yüzlerce yerel esnafımıza zarar verenlere lütfen müsaade etmeyin, kaderi ile oynamayın” açıklamasında bulundu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Işıkhan Duyurdu! İlaç Raporlarıyla İlgili Yeni KararÖnceki Haber

Bakan Işıkhan Duyurdu! İlaç Raporlarıyla...

"Gençlerimizi Verimli, Üretken İnsanlar Olarak Yetiştirmek En Önemli Görevimiz"Sonraki Haber

"Gençlerimizi Verimli, Üretken İnsanlar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar