ATSO yeni bir hizmet için kolları sıvadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATSO yeni bir hizmet için kolları sıvadı
Mahkemelerdeki dava çokluğu ve yargılama sürelerinin uzun olması sebebiyle ATSO arabuluculuk hizmeti vermeye hazırlanıyor.  

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, yaptığı açıklama da, “Bilindiği üzere, Tahkim, günümüz ticari ilişkilerinde ağırlıklı olarak tercih edilen uyuşmazlık çözüm yolu olması bakımından büyük öneme haizdir. Tahkim, birçok ülkede ticari uyuşmazlıkların hızlı ve etkin bir şekilde çözümünde yaygın olarak başvurulan bir yöntemdir. Kendi ülkelerini tahkim açısından daha cazip hale getirmek isteyen devletler mevzuatlarının değiştirmiş veya yenilemişlerdir. Ülkemiz, tahkim konusundaki gelişmelere seyirci kalmayarak gerek ulusal mevzuatında yaptığı düzenlemelerle gerekse taraf olduğu milletlerarası antlaşmalarla dünyadaki gelişmelere ayak uydurmuştur. Mahkemelerin tahkim yargılamasına olan müdahalesinin sınırlanması, tahkim yargılaması süresinin kısalığı, asgariye indirilmiş usul formaliteler, tarafların serbestçe tahkim yerini belirlemeleri, alanında uzman ve tanınmış hakemlerin varlığı ve yargılamanın gizliliği uluslararası ticaretin aktörlerinin en önem verdikleri konulardır” dedi.

“Yakında Hizmet Verecek”

Şehrimiz ve üyemiz adına yaptığımız bu önemli çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum diyen Başkan Göktaş, “Tarafların iradelerinin uyuşmasını ön planda tutan, anlaşmazlıkların hızlı, ekonomik ve konusunun uzmanı hakemlerce çözümlenmesi için tarafların sözleşmelerine tahkim şartını koymaları amaca uygun bir çözümdür. Bu kapsamda Oda hizmet binamızda hizmete geçirecek olduğumuz ATSOTAM üyelerimize ticari uyuşmazlıklarda aracı olacaktır. 3 adet salonumuzu bu proje için ayırdık. Son olarak birkaç eksiğimizi de tamamlamamız ile birlikte çok yakında Tahkim ve Arabuluculuk Merkezimiz üyelerimize hizmet vermeye başlayacaktır. Şehrimiz ve üyemiz adına yaptığımız bu önemli çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’ın projelerine KOP'tan büyük destekÖnceki Haber

Aksaray’ın projelerine KOP'tan büyük des...

Aksaray Belediyesi Temizlik İşleri MüdürlüğüSonraki Haber

Aksaray Belediyesi Temizlik İşleri Müdür...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar