“Bahreyn Dostluk Grubu, İş Birliğini Güçlendirmek İçin Temaslarına Devam Ediyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Bahreyn Dostluk Grubu, İş Birliğini Güçlendirmek İçin Temaslarına Devam Ediyor”
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Bahreyn Dostluk Grubu olarak, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'de bir dizi ziyaretlerde bulunduklarını belirtti.

Milletvekili Kaşlı, Türkiye-Bahreyn Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Yönetim Kurulu üyesi olarak heyetle birlikte Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'de bir dizi resmi ziyaret gerçekleştirdi. 

 

İş Birliği Güçlendirmek Amacıyla Bir Dizi Ziyaretler Yapıldı

Türkiye ile Bahreyn arasındaki ilişkilerin güçlenmesi, bölgesel gelişmeler, ülkeler arası güçlü iş birliği sağlanması amacıyla Bahreyn Temsilciler Meclisi Başkanı Ahmed Al Musalam, Bahreyn Şura Meclisi Başkanı Ali bin Saleh Al Saleh, T.C. Manama Büyükelçisi Esin Çakıl, Bahreyn Kralı Hamad bin Isa Al Khalifa, Bahreyn Veliaht Prensi ve Başbakanı Prens Salman bin Hamad Al Khalifa ziyaret edildi. 

 

"ASELSAN'ın Açılışını Gerçekleştirdik"

Milletvekili Kaşlı, yapılan ziyaretlere ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Birleşik Arap Emirlikleri’nde ise BAE Federal Ulusal Konseyi Başkanı Sayın Saqr Ghobash, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Mohamed Bin Zayed Al Nahyan ve T.C. Abu Dabi Büyükelçisi Sayın Tugay Tunçer’i ziyaret ettik. Bilgiyi, güce ve güvene dönüştüren, ülkemizin en büyük savunma kuruluşu olan ASELSAN’ın UAE Ofisi'nin açılışını gerçekleştirdik" dedi.

 

"Filistin'in Güvenliği Türkiye'nin Güvenliğidir"

Filistin konusuna da değinen Kaşlı, "Bölgemizdeki huzursuzluğun sonlandırılması için acil olarak adil bir barış sağlanarak Filistin halkının haklarının korunması ve bu koşulların sağlanamaması halinde ise savaşın bölge ülkeleri başta olmak üzere yayılma potansiyelinin olduğunu vurguladık. Liderimizin de söylediği gibi Filistin’in güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir. Filistin’in hakkının ve hukukunun korunduğu bir çözümü ortaya koymamız gerektiğini vurguladık. Derin tarihi, kültürel ve inançlara dayalı dostluğumuz bulunan BAE ile her alanda mevcut olan güzel gelişmelere parlamentolarımız aracılığıyla katkı sağlamayı ortak vazifemiz olarak görmekteyiz" açıklamasını yaptı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer: “Sosyal Tesislerimiz Gençlerimizle Buluşma Noktamız Oldu”Önceki Haber

Başkan Dinçer: “Sosyal Tesislerimiz Genç...

Üç Büyük Otomobil Markası, Ağaçlı Güvencesiyle Aksaray'da!Sonraki Haber

Üç Büyük Otomobil Markası, Ağaçlı Güvenc...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar