Başkan Dinçer: “Şehrimizde Tek Bir Çürük Bina Bırakmayacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer: “Şehrimizde Tek Bir Çürük Bina Bırakmayacağız”
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından Hamidiye Mahallesinde başlatılan Kentsel Dönüşüm projesinde ilk beton atıldı. Başkan Dinçer, "Aksaray tarihinin en büyük, en kapsamlı kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Aksaray Belediyesi ile Çevre Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde yürütülen Hamidiye Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için yıkım çalışmalarına başlanmıştı. Çalışmaların ardından hafriyat taşıma işlemleri ve kazı çalışmaları gerçekleştirildi. Sonrasında ise ilk beton atma işlemi yapıldı.

 

"Şehrimizde Tek Bir Çürük Bina Bırakmayacağız"

Aksaray'ın merkezinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışması kapsamında, ilk beton atma çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Başkan Dinçer "Projemizde 574 adet bağımsız birim var. Konut, ofis ve işyerleri olacak. Aksaray’ımızda modern mimari şeklinde inşa edeceğimiz yeni yapılardan, Aksaray’ın kültür dünyasından Selçuklu motifleri ile bezenmiş bir projeden bahsediyoruz. Bu proje tamamlandığında şehir merkezimiz nefes alacak. Çevre düzenlemesi ile beraber şehir merkezi modern bir yapıya kavuşmuş olacak. Bu proje içerisine 2 tane cadde açıyoruz. İlk caddemiz İş Bankasının yer aldığı Turizm Caddesine bağlanacak, 25 metre genişliğinde bir cadde olacak. Yine Kalealtı Caddemizi genişletiyoruz, bu caddemizdeki yol 20 metre genişliğinde olacak. Bu vesile ile Aksaray’ımızın merkezinde trafiği de rahatlatmış olacağız. Yine projemizin içerisinde yer alan 650 araçlık otopark bu bölge ile birlikte aracını park etmek isteyenlere hizmet edecek. Aksaray’ımıza bu projemiz hayırlı uğurlu olsun. Vatandaşlarımızı modern ve kullanışlı alanlarda barındırmak için yeni dönemde de kentsel dönüşüm projelerimiz olacak şehrimizde tek bir çürük bina bırakmayacağız" dedi.

 

"Gelecek Nesillere Daha Güzel Bir Şehir Bırakmış Olacağız"

Proje süresinin 500 gün olduğunu ancak daha kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Dinçer, "Bu süre zarfında hak sahiplerine kira yardımı ödemeye devam ediyoruz. Biz bu projemizin hayata geçmesinde bizlere desteği olan belediye meclis üyelerimize, il başkanımız, milletvekillerimiz, TOKİ başkanı ve yetkililerine, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aslında Aksaray’da bir değişim, bir dönüşüm başladı diyebiliriz. 

Bu projemiz ilk olması hasebiyle önem arz etmektedir. Vatandaşlarımıza kentsel dönüşümün yapılabileceğini de göstermiş olduk. Biz bu süreçte; Aksaray’ımızda bu ve benzeri projeleri artırarak gelecek yıllara, gelecek nesillere daha güzel bir şehir bırakmış olacağız" açıklamasında bulundu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çıtak: “Bu Kalabalık, MHP Kadrolarına Duyulan Özlemin Kanıtıdır”Önceki Haber

Çıtak: “Bu Kalabalık, MHP Kadrolarına Du...

"Hizmetten Bahsedenler 20 Yıldır 'Hangi Aksaray' Sorusuna Cevap Vermekte Zorluk Çekmiyorlar mı?"Sonraki Haber

"Hizmetten Bahsedenler 20 Yıldır 'Hangi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar