Başkan Dinçer: “Yeni Dönemde Büyükşehir Ölçeğinde Projeler Kazandırmak İçin Çalışacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer: “Yeni Dönemde Büyükşehir Ölçeğinde Projeler Kazandırmak İçin Çalışacağız”
Aksaray’a Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, görev süresi boyunca yaptıklarına değinerek, "Yeni dönemde büyükşehir ölçeğinde projeler kazandırmak için çalışacağız ve 5 senede 125 projeyi ve 10 milyon TL değerindeki yatırımı şehrimize kazandırdık” dedi.

"Bu Tür Etkinliklerle Çocuklarımızı ve Gençlerimizin Geleceği Yeniden İnşa Etmelerini Arzu Ediyoruz"

Türkiye’de sosyal kültürel etkinlikleri en beğenilen belediyeler arasında yer aldıklarını söyleyen Başkan Dinçer, "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ışığında bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz Bilim Festivali 3 gün sürdü. Bilim Merkezimiz ev sahipliğinde TÜBİTAK ve Aksaray Valiliğimizin destek ve yürütücülüğünü üstlendiği Bilim Festivalinde yüzden fazla ulusal ve uluslararası firma katılım sağladı. 30 bin metrekarelik alanda gerçekleşen festivalimizde 200 etkinlik çadırı yer aldı. Toplumumuzun her kesimine hitap eden teknolojik ve bilimsel çalışmalar etkinlik çadırlarında icra edildi. Bu tür etkinliklerle çocuklarımızı ve gençlerimizin, bilim ve teknoloji ışığında geleceği yeniden inşa etmelerini arzu ediyoruz" dedi.

 

"Kitap Günlerimizde 9 Gün Boyunca Yazarlarımızı ve Kitap Severleri Buluşturduk"

Teknoloji ve bilimsel çalışmalarla dolu dolu festivalleri geride bıraktıklarını ifade eden Dinçer, "Kültür sanat etkinliklerimiz dahilinde yankı uyandıran etkinliklerimizden bir diğerleri de Bağ bozumu ve üzüm festivalimiz oldu. Şehrimizin coğrafi işaretlerle tescillenmiş ürünü olan Hasandağı Üzümünü tüm dünyaya tanıtmak için bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz festivalimize yüzlerce vatandaşımız katıldı. Kargın köyümüzde düzenlediğimiz festivalimizde, Hasandağı’nın eteklerinde yetişen üzümün, pekmeze dönüşerek sofralara gelene kadarki hikayesini anlattık. Her yaş grubu için birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yaptığımız kültür sanat etkinliklerini kitap günleri ile birlikte rekora imza attık. Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz kitap günlerimize özellikle gençlerimizin ilgisi çok yoğundu. Kitap günlerimizde 9 gün boyunca yazarlarımızı ve kitap severleri buluşturduk. Çok güzel geri dönüşler aldık" açıklamasında bulundu.

 

"Üreten Belediyecilik Anlayışımız Tescillendi"

Sosyal ve kültürel projelerin yanında tesis ve işletmeler de kurduklarını ifade eden Dinçer, "Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi Armutlu köyü mevkiinde 377 dönüm arazi üzerinde yer alıyor. Hayata geçirdiğimiz bu proje ile şehrimizde ömrünü tamamlayan katı atık depolama tesisinden kaynaklı kötü kokunun önüne geçtik. Bu tesisimizde geri dönüşümü mümkün olmayan atıkları düzenli bir şekilde bertaraf ederken depo gazından elektrik enerjisi üretiyoruz. Ayrıca tesis içerisinde yer alan Kompost Ünitesi aracılığıyla yakma işlemi sonrasında organik içeriği zengin kompost gübre olarak park ve bahçelerde değerlendiriyoruz. Katı Atık Tesisinde; Mekanik Ayırma Tesisi, Kompost Ünitesi, II. sınıf düzenli depolama sahası ve Depo Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi olmak üzere 4 bölümden oluşuyor. Tesisimizde günlük 370 ton evsel atık işleme tabi tutulurken ortalama 10 bin konutun enerji ihtiyacını karşılamaya eşdeğer elektrik enerjisi üretiyoruz. Ayrıca bu tesisimiz bünyesinde güneş enerji santrali kuruyoruz. Atıklardan enerji üreten Aksaray Belediyesi, şimdi de aynı tesiste güneş panelleri ile enerji üreterek kapasitesini artırıyor. Diğer bir yandan sıfır atık yönetimini sahada en iyi uygulayan iller arasındayız. Geçtiğimiz hafta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından il geneli “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandık. Sıfır Atık Yönetmeliğindeki tüm kriterleri yerine getiren Aksaray Belediyemizin sıfır atık şehri olduğunu tescillenmiş oldu" açıklamasında bulundu.

 

"Kentsel Dönüşümle Yapılamaz Denileni Yaptık"

Kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilemeyeceğini ifade edenlere karşı bu projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Dinçer, "Vatandaşlarımızın göreve gelmeden önce bizden arzu ettiği en büyük beklenti kentsel dönüşüm projesiydi. Seçim sürecimizde dönemin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanımızla incelemelerde bulunduğumuz Hamidiye Mahallemizde göreve geldiğimiz andan itibaren kentsel dönüşüm projesi başlattık. Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşümde 22 bin metrekarelik alanda 80 binanın tamamının yıkımını gerçekleştirdik. Kentsel Dönüşümde; 270 konut bağımsız birim, 178 ticaret bağımsız birim ve 126 ofis bağımsız birim hayata geçirilecek. Bu çalışma ile şehrimiz için yapılamaz denilen bir projeyi şehrin kalbinde hayata geçirmiş olacağız" dedi.

 

"Birçok Projemizde Sona Yaklaştık"

5 senede rekor seviyede çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Dinçer, "Şehrimize 5 yılda Gülümse Park, Fatih Millet Bahçesi, Şehit Eren Bülbül, Kalanlar Millet Bahçesi, Zafer Millet Bahçesi gibi büyük çaplı olmak üzere toplamda 53 adet yeni park yaptık. Mevcut park sayımız 270’e yükseldi. 121 adet parkımızın aydınlatmasını yeniledik, 23 adet parkımıza Basketbol, Futbol, ve Voleybol sahaları yaptık. Millet bahçelerine, orta refüjlere ve diğer yeşil alanlara 5 yılda 135 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. Seçim öncesinde vaat ettiğimiz projelerimizin tamamını hayata geçirerek birçoğunu hizmete aldık. Birçok projemizde de sona yaklaştık. Yakın zaman içerisinde devam eden projelerimizi tamamlayarak yeni projeler üretmeye devam edeceğiz" sözlerini kullandı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çıtak: “Kapılar Arkasından Kararlar Alınmayacak, Gizli İhaleler Yapılmayacak”Önceki Haber

Çıtak: “Kapılar Arkasından Kararlar Alın...

AK Parti İGM Listesinde Sürpriz İsimler!Sonraki Haber

AK Parti İGM Listesinde Sürpriz İsimler!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar