BİK yönetim kurulu 2024 yılı 6. Toplantısı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BİK yönetim kurulu 2024 yılı 6. Toplantısı yapıldı
Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu’nun 2024 Yılı 6. Toplantısı 26 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

 BİK Yönetim Kurulu toplantısında resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemler, basın çalışanlarının borç para talepleri, basın kuruluşlarının kredi talepleri ile diğer idari konular görüşüldü.

Resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemlerin görüşülmesi neticesinde; Aydın’da yayımlanan 2 gazetenin İçerik ve Mahreç Kullanımı Şartlarını, Aydın’da yayımlanan bir gazetenin İçerik, Künye ve Mahreç Kullanımı Şartlarını, Balıkesir’de yayımlanan bir gazetenin Sayfa Düzeni ve Baskı Esasları Şartlarını, Batman’da yayımlanan bir gazetenin Sayfa Düzeni Şartını, Çanakkale’de yayımlanan bir gazetenin Baskı Esasları Şartını, Çankırı, Çorum ve Niğde’de yayımlanan birer gazetenin Defter Tutma Şartını, Diyarbakır’da yayımlanan bir gazetenin Künye ve Sayfa Düzeni  Şartlarını, Erzurum’da yayımlanan bir gazetenin sevk edilen ilanı hatalı yayımlaması ve Baskı Esasları Şartını, Giresun’da yayımlanan bir gazetenin Künye ve Kadro Şartlarını ihlal etmeleri ve Çanakkale’deki bir internet haber sitesinin sevk edilen ilanı gününde yayımlamaması sebebiyle 195 sayılı Kanun’un 49. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca Aydın’daki 2 gazeteye 4’er gün, Aydın’daki gazeteye 5 gün, Balıkesir’deki gazeteye 4 gün, Batman’daki gazeteye 1 gün, Çanakkale’deki  gazeteye 3 gün, Çankırı, Çorum ve Niğde’deki birer gazeteye 3’er gün, Diyarbakır’daki gazeteye 2 gün, Erzurum’daki gazeteye 5 gün, Giresun’daki gazeteye 4 gün, Çanakkale’deki internet haber sitesine ise 7 gün süreyle resmî ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanması yönünde karar alındı.

Süreli yayınların haklarında alınan Genel Müdürlük Kararlarına yaptıkları itirazların değerlendirilmesi sonucunda; Edirne’de yayımlanan iki gazetenin İçerik ve Sayfa Düzeni Şartlarını ihlal etmeleri sebebiyle haklarında alınan Genel Müdürlük Kararına yaptıkları itirazlar reddedilerek, ilgili gazetelere 2’şer gün süreyle resmî ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanmasına karar verildi.

Toplantıda gazetelerin isimleri ile internet haber sitelerinin alan adı değişikliği talepleri de görüşülerek karara bağlandı. İstanbul’da yayımlanan bir gazetenin isim değişikliği, İstanbul’daki 2 internet haber sitesinin de alan adı değişikliği yapmalarına izin verildi.

Borç Talepleri Kabul Edildi

Resmî ilan yayımlama hakkını haiz süreli yayınlarda fikren veya bedenen çalışan 11 kişinin borç talepleri kabul edilerek; 10 basın mensubunun her birine 6.000 Türk Lirası, 1 basın mensubuna da 9.600 Türk Lirası olmak üzere faizsiz ve 6/12/18/24 ay geri ödemeli toplam 69.600 Türk Lirası borç para yardımı yapılmasına karar verildi. Toplantıda ayrıca İstanbul’daki bir internet haber sitesinin kredi talebi uygun görüldü. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dinçer: "Söz Verdiğimiz Projelerin 4 Katını Şehrimize Kazandırdık"Önceki Haber

Dinçer: "Söz Verdiğimiz Projelerin 4 Kat...

Çıtak: "Artık Hizmet Etmenin Heyecanını Yaşıyoruz"Sonraki Haber

Çıtak: "Artık Hizmet Etmenin Heyecanını...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar